avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate cmosteanu

Activitate cmosteanu

Răspuns la discuția oug 50/2010
buna ziua,

ce trebuie sa fac in cazul urmator:
am primit actul aditional de la banca in care marja era marita de la 2.5 la 12, normal ca nu l-am semnat si am facut o notificare de refuz in care am scris motivul refuzului si am inaintat-o bancii. surpriza a fost ca banca sa refuze sa imi primeasca notificarea mea pe motivul ca au ei un formular de refuz conceput de ei. am vrut sa il completez si pe acela dar dupa paragraful cu refuzul, ei au mai adaugat un paragraf in care ma pune sa delcar pe propia raspundere ca nu mi s-a modificat venitul de la data incheierii contractului, ceea ce este fals, mie micsorandu-mi-se salariul; deci sa declar ceva fals, ceea ce va duce la anularea formularului lor de refuz si implicit la acceptarea tacita a actului aditional.

ce trebuie sa fac in acest caz?
Răspuns la discuția act aditional cu marja crescuta
-am incercat sa negociez cu cei de la alpha bank si au zis ca nu specifica nicaieri clar in OUG50 ca nu au voie sa mareasca marja din contractul initial, si comisionul de risc care l-au bagat in calculul marjei finale ei pot sa il denumeasca si altfel ca sa fie legal si tot nu schimba nimic.
-am vorbit si cu cei de la OPC si au zis ca justitia nu va da niciodata castig de cauza unui client care cere reducerea marjei de la 12% la 2.5% chiar daca era in contractul initial...cum trebuie sa mai procedez...?
buna ziua,

am un credit in euro la alpha bank in care dobanda era calculata dupa formula: dobanda bancii variabila 7.5 + marja 2.5 + comision de risc 3.6/an, si am facut cerere ptr scoaterea comisionului de risc de 3.6/an conf OUG 50. ieri am primit actul aditional de la banca in care scria:
-in dreptul coloanei din graficul de rambursare unde este comisionul de risc, valoarea este 0, dar
-noua formula de calcul a dobanzii este: euribor 1.011 + marja de 12.039. Am intrebat de ce marja este asa mare si mi-au raspuns ca este formata din: marja veche 2.5 + comision de risc 3.6 + diferenta dintre dobanda veche a bancii si euribor (adica 7.5-1.011) 6.489 = un total de 12.039%.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- este corect ca s-a marit marja de la 2.5 la 12.039?
- este corect ca nu s-a scos comisionul de risc si a fost bagat in calculul marjei finale?
- trebuie sa accept acest act sau daca nu ce trebuie sa fac?

multumesc!