avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Activitate capsunar

Activitate capsunar

Răspuns la discuția Cetatenie...
Multumesc mult pentru raspunsul detaliat.
Insa ceea ce cu adevarat nu inteleg este de ce trebuie sa renunt la cetatenia romana definitiv.Si daca exista si proces reversibil....
Adevarul e ca eu nu am prea multe dubii....dar sotul meu nu e asa de hotarit ca mine si din aceasta cauza am nevoie de aceste detalii.
Mai ales ca suntem proprietari in Romania,avem casa acolo...si el crede ca schimbarea cetateniei poate influenta statul de proprietar,in momentul platirii impozitelor de exemplu....
Răspuns la discuția Cetatenie...
Spania,tara capsunarilor:)
Discuție Cetatenie...
M-am gindit sa cer cetatenie in tara de adoptie,dar imi spun ca trebuie sa renunt la cetatenia Romana,pentru ca nu exista acord intre cele doua tari.Imi puteti da amanunte despre conditiile in care pot renunta la cetatenia romana si daca se poate recupera ,in ce conditii?
Cred ca trebuie sa ma informez innainte de a face pasul:D
As vrea sa imi aduc mama si un frate in Spania pentru o perioada de aprox.3 luni.Mama e pensionara iar fratele are 40 de ani si este handicapat.Aici la medic mi-au spus ca ei pot veni din Romania cu card european de sanatate.Eu nu stiu despre ce e vorba, daca e o asigurare care se face la medicul de familie si ce acopera(urgente, perioada...).Multumesc.
In mod normal firma e cea care trebuie sa plateasca toate cheltuielile,in tara unde are sediul.Trebuie sa il intrebati pe angajator daca va plateste asigurarile sociale si impozitul in tara unde are sediul.Cind aveti raspunsul lui stiti ce aveti de facut.

Eu muncesc de vreo 12 ani si nu am auzit ca ar fi legal sa ma inpoziteze in tara ..Daca ai contract toate taxele se incaseaza in tara respectiva,din cite stiu.
Răspuns la discuția Incalcarea proprietatii
Stiti daca pot sa fac asta de aici,prin intermediul ambasadei?
Sau sub alta forma care sa nu presupuna deplasarea mea pina acolo?
Buna ziua,

Am o problema cam ciudata.Sunt plecat din tara si am lasat in urma o casa al carui proprietar sunt.Alaturi are casa sora mea.Este in divort si pentru ca sotul ei o maltrateaza fizic si psihic mai ales ,i-am oferit sa traiasca in casa mea pina cind se termina divortul ca sa evite tratamentul indecent pe care il aplica imprezentabilul ei sot.
Problema pe care o am este ca acesta intra acum pe proprietatea mea fara nici un fel de rusine cu toate ca i-am spus ca nu sunt de acord si continua sa-i faca surorii ,mele viata insuportabila.
V-as ruga sa ma sfatuiti ce pot sa fac din punct de vedere legal ca acesta sa nu mai imi calce proprietatea.

Multumesc.
Răspuns la discuția Recuperare de tva
Multumesc de raspuns!
Răspuns la discuția Recuperare de tva
Da pot sa fac asta numai ca aici tva-ul este de 4%,8%si 18% iar eu cumpar in tara cu 24%.Nu e rentabil pentru noi in aceste conditii.Un prieten ne-a spus ca am putea recupera tva-ul in Romania,dar nu stiu cum sa fac asta.