avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1849 soluții astăzi
Forum Activitate pydy03

Activitate pydy03

Buna ziua. Sunt mama unui baietel de 3 ani si jumatate si a unei fetite de 1 an si 2 luni. In prezent sunt in ccc pana va implini fetita meu 2 ani,pt baiat nu am beneficiat de indemnizatie de nici un fel,deoarece nu am avut cele 12 luni ,cu venit ,necesare inainte de a naste. Anul trecut, Ianis a fost diagnosticat cu autism atipic si incadrat in gradul de handicap accentuat,pt care a beneficiat de la stat de o suma modica , in jur de 100 lei pe luna(indemnizatia de handicap 68 si dublarea alocatie). Terapia este f costisitoare..suma aceasta acopera doar 2 ore pe luna de recuperare..Acum trebuie sa ne ducem iar la evaluare,am fost deja la un medic specialist care a specificat pe certificatul medical ca are nevoie de insotitor permanet.mentionez ca baiatul meu nu vorbeste,nu mananca,nu se spala,nu se imbraca singur.este dependent de mine. As dori sa stiu ce e de facut si care sunt drepturile banesti de ar trebui sa beneficieze (mici oricum ,insa fiecare banut conteaza) . Am citit ca eu nu as putea sa ii fiu asistent personal,deoarece sunt in ccc, e o varianta sa renunt la indemnizatia de care beneficiez pt cel de-aldoilea copil,pt a deveni asistentul personal al baiatului meu,in speranta ca veniturile familiei ar fi mai mari si ne-am putea permite sa facem mai multe ore de terapie? Doamna de la Asistenta Sociala de la primaria nostra nu stie sa ma indrume..m-a rugat sa sun eu mai departe si sa ma interesez. Sper ca m-am formulat corect si ca s-a inteles problema cu care ne confruntam. Va multumesc.
Buna ziua. In data de 2 martie mi s-a acordat de catre medicul de familie un concediu medical pt sarcina cu risc de avort. Acest concediu a fost prelungit de catre medicul specialist pana in ziua de azi.Problema e ca la fiecare prelungire a concediului , s-a specificat ca este in continuare,insa la seria concediului initial s-a scris cel anterior, nu cel emis de catre medicul de familie. Am fost internata, dar la externare tot ultimul concediu medical emis mi s-a specificat la concediu initial . Angajatorul spune ca nu este corect, medicul imi sustine ca se specifica precedentul pt a asigura continuitate. Eu acum sunt la mijloc.iar angajatorul refuza plata.
ce e de facut?
Buna ziua, sunt angajata a unei societati si am intrat in concediu medical cod 01 - sarcina cu amenintare de avort de la data de 1 martie. Cand am sunat angajatorul sa il anunt prelungirea concediului acesta m-a instiintat ca pt luna martie nu si-a recuperat banii pentru concediul meu, fiindca cei de la Casa de Sanatate i-au spus ca nu au fonduri , prin urmare nu voi mai vedea nici un leu de la el ( pe langa faptul ca imi reproseaza ca are alte lucruri mai importante de facut decat sa umble pt concediul meu medical ). Ce am de facut? - mentionez ca am predat concediile medicale la termen - 48 de la eliberare + am anuntat de fiecare data prelungirea acestuia.
Probabil sa fii spus medicul de medicina muncii .m-a anuntat telefonic si e posibil sa fii inteles eu gresit. Am procedat corect, am instiintat firma de faptul ca sunt insarcina si am prezentat o adeverinta de la medicul ginecolog. Insa am inceput sa ma simt din ce in ce mai rau/ Am solicitat o adeverinta necesara eliberarii concediului medical - pe care am primit-o dupa multe discutii. Am primit initial un concediu de 7 zile de la medicaul de familie, dupa care a fost prelungit de catre cel specialist . Sa inteleg ca daca acel medic considera ca eu ar trebui sa vin la munca nu se va tine cont de parerea medicului care se ocupa de mine?
Da,e drept ca nu le-a picat bine faptul ca sunt insarcinata si mai ales am si probleme cu aceasta sarcina.Ma gandesc ca medicul de la medicina muncii nu este obstretic - ginecolog sa isi poata spune parerea daca sunt apta sau nu de munca. Sau poate?
Buna ziua. Sunt in concediu medical pentru sarcina cu risc de avort .Cei de la firma unde sunt angajata m-au anuntat ca va trebui sa fiu controlata de catre medicul de medicina muncii sa le demonstrez ca nu este o afectiune inchipuita. E normal? Trebuie sa ma prezint cu dosarul si analizele de la medicul specialist - ginecolog si acel medic va trebui sa le studieze..sau cum se procedeaza? Multumesc.
Răspuns la discuția Refuz acceptare concediu medical
Tocmai eu nu stiu daca m-am incadrat in limitele legii. Cel putin cu data predarii sunt in regula.dar trebuie sa anunt angajatorul de fiecare data cand prelungesc medicalul? E prima oara cand ma aflu intr-o astfel de situatie si nu stiu cum sa procedez. Alta intrebare , pot trimite concediul medical prin posta cu confirmare?
Răspuns la discuția Refuz acceptare concediu medical
Va multumesc pt raspuns. Sa inteleg ca eu nu am gresit cu nimic? Poate sa sustina ca nu stia de situatia mea,de faptul ca mi-am prelungit concediu initial si ca il voi prelungi de fiecare data pana voi putea intra legal in concediu prenatal?
Buna ziua. Din data de 2 martie am intrat in concediu medical eliberat de medicul de familie.Am avut doar 7 zile,dupa care a fost prelungit de catre medicul specialist cu inca 21 de zile.Cel de al doilea concediu l-am vizat cam la o sapt dupa data eliberarii la medicul de familie si l-am trimis angajatorului. Acesta a refuzat initial sa il primeasca.nu mi s-a dat nici un motiv.spunand ca nu o sa imi plateasca nimic.Acum eu nu stiu unde am gresit.Stiu ca legal concediul il pot duce pana pe data de 5 a lunii viitoare.plus am anuntat angajatorul verbal ca voi ramane in concediu medical , pana voi intra in cel prenatal ( avand sarcina cu risc de avort )-deci il voi prelungi de fiecare data. Poate sa sustina ca nu l-am anuntat de situatia mea?
Răspuns la discuția Concediu medical
Nu , nu am avut concediu medical . Asa mi-a cerut medicul sa se mentioneze zilele de concediu ( respectiv ca nu am avut nici o zi de concediu medical ) .