avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Completare certificat concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Completare certificat concediu medical

Buna ziua. In data de 2 martie mi s-a acordat de catre medicul de familie un concediu medical pt sarcina cu risc de avort. Acest concediu a fost prelungit de catre medicul specialist pana in ziua de azi.Problema e ca la fiecare prelungire a concediului , s-a specificat ca este in continuare,insa la seria concediului initial s-a scris cel anterior, nu cel emis de catre medicul de familie. Am fost internata, dar la externare tot ultimul concediu medical emis mi s-a specificat la concediu initial . Angajatorul spune ca nu este corect, medicul imi sustine ca se specifica precedentul pt a asigura continuitate. Eu acum sunt la mijloc.iar angajatorul refuza plata.
ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 22:03, 30 Mai 2011
Angajatorul are dreptate, iar medicii sa citeasca ce scrie pe formularul certificatului medical...scrie"Seria si nr certificatului initial"
Angajatorul, pentru necompletare corespunzatoare are posibilitatea conform legii sa nu il plateasca.
Ordinul CNAS 233/2006
Art. 13. - Initial/In continuare: se va indica de catre medicul care elibereaza certificatul de concediu medical daca acesta este "Initial" sau "In continuare", bifandu-se cu "X" casuta corespunzatoare, dupa caz. Prin certificat de concediu medical initial se intelege orice certificat de concediu medical care nu prelungeste un concediu medical anterior sau orice certificat de concediu medical care prelungeste un concediu medical anterior neintrerupt pentru afectiuni diferite. Prin certificat de concediu medical in continuare se intelege orice certificat care prelungeste un concediu medical anterior neintrerupt pentru aceeasi afectiune.

Daca aveti nelamuriri sunati la casa de asigurari unde se valideaza certificatele medicale si o sa va convingeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedii medicale Agnes25 Agnes25 Buna ziua, Am si eu o nelamurire in legatura cu concediul medical. Am fost diagnosticata cu o forma de cancer limfatic si fac chimioterapie, o sedinta la doua ... (vezi toată discuția)
Concedii medicale 18bubu 18bubu la concediile medicale in continuare baza de calcul se mentine de la concediul initial sau se ia in considerare alta baza de calcul? (vezi toată discuția)
Ajutor concediu medical rodia rodia Am urmatoarea situatie: In luna febr.2010 am avut un c.medical cu cod indemnizatie 06(urgenta chirurgicala). In luna martie am 2 concedii medicale pt.acelasi ... (vezi toată discuția)