avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Activitate florinalarisa

Activitate florinalarisa

Răspuns la discuția Plata cursurilor de scolarizare
Da exact asa a sunat formula de suspendare si mi-a fost comunicata pe mail.
Au trecut 30 zile de cand le-am adresat cererea, am confirmarea de primire. Ce pot sa fac?La telefon ma amana si ma ia peste picior.
Răspuns la discuția Plata cursurilor de scolarizare
Totusi cum as putea primi adeverinata de venit si fisa fiscala? Colega mea i-a intrebat daca vor sa ma primeasca inapoi la munca si ei au zis ca nu. Eu am fost mutata cu pl in alt oras, pl s-a inchis, iar in orasul unde am lucrat inainte colega a intrat in cic si au angajat alta persoana. Ce pasi trebuie sa fac eu cand voi dori sa incep munca, astfel incat sa fiu acoperita legal?
Buna ziua,
IN prezent sunt in c crestere copil, am dat firma in judecata pt ca a refuzat sa imi plateasca 45 zile co incapacitate temporara de munca si 126 zile prenatal, am obtinut banii abia dupa proces dar in acelasi timp relatiile cu angajatorul s-au distrus. A refuzat sa imi elibereze adeverintele necesare pt obtinerea indemnizatiei si a trebuit sa ii dau in judecata pe "obligatia de a face" abia dupa primirea citatiei mi-au dat actele,as mai avea nevoie acum de fisa fiscala si de o adeverinta de venit pt banca dar din nou refuza sa imi dea. Ce sa fac, nu imi mai permit din nou avocat?
Ce ma ingrijoreaza cel mai mult e ca am semnat cu ei un condract de scolarizare in suma de 10000 euro, cursurile tot de firma sunt organizate (firma a infiintat o scoala adhoc dar inregistrata cu acte si o asociatie), cursul cuprinde 3 module, eu am absolvit 1 modul, la al doilea am urmat cursurile si cand i-am anuntat ca sunt gravida mi-au suspendat finantarea. Daca eu imi dau demisia cand voi dori sa renunt la indemnizatie, ei au dreptul sa imi ceara sa restitui contravaloarea cursului? Deja au dat in judecata cateva colege care au demisionat si au plecat la firme concurente??? Ce trebuie sa fac eu ca sa ies cu bine din situatia asta.
PS - au fost angajate zeci de persoane care au fost inscrize la acest curs si dupa maxim 6 luni, erau fortate sa demisioneze
-in contract de scolarizare se prevede obligatia angajatului de a ramane 5 ani de la absolvirea cursului in firma
Cum pot face eu ca sa scap de ei, sau daca nu se poate sa plec de la ei va rog sa imi spuneti cum sa procedez ca sa nu imi impute cursul???:(
Sotul meu lucreaza sofer la o firma de constructii, in urma cu doua saptamani a rasturnat bascula pe care lucra si a distrus-o nu se mai poate folosi.
Avand in vedere ca la angajare a semnat un act cf caruia i se opreste lunar 100 ron garantie (pt accidente, daune, furturi etc) si ca acum a gasit un loc de munca mai bun si isi va da demisia, la ce riscuri se expune??? e posibil sa ii impute plata utilajului sau sa ii opreasca garantia care s-a strans pana acum??? in mod normal aceasta garantie se elibereaza la plecare sau la cererea angajatului.
Mentionez ca sotul este incadrat ca sofer pe semiremorca, si atunci cand s-a intamplat accidentul a fost pus pe masina altui coleg, a fost incarcat cu 40 tone de balast desi maximul permis e de 25t, si locul unde i s-a cerut sa descarce era inclinat. CE riscuri ne pasc??? in situatia data. Vrea sa isi dea demisia pt ca salariul este f mic si iarna toti salariatii sunt dati in somaj.
AM trecut si eu prin exact aceeasi situatie, iti spun clar ca nu rezolvi nimic cu plangere la itm, sau CASMB, am facut si eu si mi-au recomandat sa merg in instanta, dupa 8 luni de proces( in fapt au fost doar 2 infatisari) am avut hotarare definitiva si executorie cu care i-am executat silit.Succes.