avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie dupa un accident de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie dupa un accident de munca

Sotul meu lucreaza sofer la o firma de constructii, in urma cu doua saptamani a rasturnat bascula pe care lucra si a distrus-o nu se mai poate folosi.
Avand in vedere ca la angajare a semnat un act cf caruia i se opreste lunar 100 ron garantie (pt accidente, daune, furturi etc) si ca acum a gasit un loc de munca mai bun si isi va da demisia, la ce riscuri se expune??? e posibil sa ii impute plata utilajului sau sa ii opreasca garantia care s-a strans pana acum??? in mod normal aceasta garantie se elibereaza la plecare sau la cererea angajatului.
Mentionez ca sotul este incadrat ca sofer pe semiremorca, si atunci cand s-a intamplat accidentul a fost pus pe masina altui coleg, a fost incarcat cu 40 tone de balast desi maximul permis e de 25t, si locul unde i s-a cerut sa descarce era inclinat. CE riscuri ne pasc??? in situatia data. Vrea sa isi dea demisia pt ca salariul este f mic si iarna toti salariatii sunt dati in somaj.
Cel mai recent răspuns: exit vs exit , utilizator 23:33, 21 Septembrie 2010
Pentru ca sotului dumneavoastra sa i se impute plata de daune pentru bascula distrusa, firma de constructii trebuie sa inceapa procedura cercetarii disciplinare. Acum depinde numai de sotul dumneavoastra cat de bine stie sa isi apere drepturile si cata tarie are pentru a lupta cu firma de constructii. Demisia o poate introduce in orice moment, insa cei de la firma probabil ca nu vor renunta destul de usor. Chiar daca i s-ar opri garantia, acest lcuru nu se poate face decat daca firma demonstreaza ca sotul dumneavoastra este de vina pentru cele intamplate. Ori in momentul in care spuneti ca cei de la fima au supra incarcat bascula peste sarcina, ar fi bine ca sotul dumneavoastra sa nu semneze nici un document de la firma. Toata cheia sta in fisa postului sotului dumneavoastra. ;) Sotul dumneavoastra are toate sansele sa scape fara absolut nici o impunere daca stie cum sa lupte cu firma de constructii. Imi pare rau ca nu va pot da mai multe detalii si ca nu va pot oferi o solutie certa, dar asa cum am mai spus, reglementarile Codului Muncii in vigoare apara foarte mult angajatul. Iar angajatorii in dorinta de a imputa salariatului pagubele sau de a scapa de un angajat, fac foarte multe greseli:D. Daca va mai pot ajuta cu ceva nu ezitati .

O seara buna

Cu stima

Angela
1. In primul rand, este ilegala retinerea unei garantii din salariu, singura exceptie permisa de lege fiind in cazul gestionarilor, pentru care exista prevederi speciale incidente
2. Societatea are o actiune in raspundere patrimoniala impotriva persoanei vinovate de distrugerea utilajului, prescriptibila in termen de 3 ani, fiind un drept de creanta, urmand a face dovada conditiilor raspunderii patrimoniale, potrivit C. muncii
3. Incetarea raporturilor de munca intre parti ca urmare a demisiei nu impieteaza cu nimic asupra angajarii raspunderii pers.vinovate

in plus : fiind vb. de un accident de munca, e importanta concluzia organelor abilitate care vor ef.cercetarile; probabil utilajul este asigurat, ca atare este f. posibil ca asiguratorul sa se subroge in drept. angajatorului cu o actiune in pretentii.
Ultima modificare: Marți, 21 Septembrie 2010
exit vs exit, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident produs fara asigurare rca andrutza4uus andrutza4uus Am intampinat o mare problema.. Am o firma, care se ocupa cu inchirierea de masini mari pentru a efectua diferite transporturi de balast la constructia ... (vezi toată discuția)
Demisia mirela33 mirela33 Buna ziua! In cazul in care o persoana cu functie de executie demisioneaza este obligata sa stea 20 de zile lucratoare in preaviz? Ce ar putea face daca ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatului ionnic ionnic firma din Olanda poate obliga soferul sa plateasca reparatiile unei remorci,,daca aceasta are asigurare?Sotul meu lucreaza la o firma cu sediul in olanda,cu ... (vezi toată discuția)