avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Alcoor

Activitate Alcoor

Răspuns la discuția Salarii compensatorii politisti
Alcoor a scris:

Am iesit la pensie pe caz de boala in decembrie 2009. Nici pana in ziua de astazi nu am primit nici un leu si nici macar vreo veste despre salariile compensatorii pe care - conform legii - trebuia sa le primesc.
Cum pot afla care este termenul in care trebuia platita aceasta suma catre mine si care ar fi pasii pentru a intenta actiune judecatoreasca - in cazul in care aceasta este calea legala - pentru primirea dreptului ce mi se cuvine?

Revin cu urmatoarea rugaminte, adresata celor care se afla in aceeasi situatie cu mine:
Putem incerca sa ne adunam fortele in vederea atingerii interesului comun, printr-o actiune in instanta in grup, banuiesc ca e mai bine decat sa stam cu mainile in san asteptand ca mortul colacul...
Iata, s-a implinit un an de la trecerea in rezerva, de la dobandirea unui drept legal...
Noi daca avem o restanta la stat sau la banci, ne executa fara mila, platim si fumul care iese pe cos!!!
Chiar nu mai este nimeni care sa vrea sa faca ceva?
Hmmmm...
Imi amintesc asa... vag... ca pe la sfarsitul lui septembrie eram aspru criticat pentru faptul ca-mi exprimam convingerea ca guvernul ne intinde o capcana, ca nu-mi miroase a bine... etc si etc...
Si ghici cine era criticul ferm convins ca e bine sa ne apucam deindata sa ne obtinem hartiutele, sa ne conformam....
Uffffffffff... Asta e, mai bine imi vad de treaba!#-o Ca doar eu nu sunt consilier juridic, nu?
D-lui Cazacioc
Da, intr-adevar aveti dreptate, anume ma refer la ideea de a cere totusi acele adeverinte... Da, aveti dreptate, sunt furios pe aceia care... in fine! Habar au de ce anume a insemnat viata militara, cu tot ce a implicat in perioadele pe care le-am trait.
Va multumesc pentru aceste sfaturi, le consider juste si va apreciez.
Cu stima si respect, Alcoor.
P.S. Mai intreb un lucru, pe care chiar nu il stiu: "Domnii" - am inteles eu - vor sa calculeze pensia in functie de contributia adusa. Ori contributia aceea ce ni se oprea din salariu era calculata la venit, adica inclusiv acele sporuri la care faceti referinta, sau la salariul de baza?
Nimeni nu a contestat cele spuse de dumneavoastra, sustinute si de dl. cazacioc.
Sunt atat de clare incat pana si eu am inteles! :">
Ceea ce afirm eu este altceva: de ce are statul nevoie de cererea mea, ce anume vor sa previna prin asta, pentru ca pana acum, de cate ori ne-a.... ajutat, nu au avut nevoie de parerea noastra sau nu au cerut ei sa-i rugam noi. Nu am gasit nicaieri un formular prin care sa cer modificarea TVA ori alte... "masuri" economice...
Deci ce rost are cererea titularului de drept, daca nu e cumva o cale de a nu mai putea contesta apoi?
In al doilea rand sunt uimit de un lucru: au la indemana si baza de date si mijloacele si oamenii platiti special pentru asa ceva! Ma refer la serviciile de cadre, in a caror competenta intra chiar aceste calcule!
Deci care e logica sa imi ceara mie consimtamantul pentru a-mi "franjura" un drept castigat legal anterior - pentru ca lasand visele frumoase deoparte aici se va ajunge - si de a pune milioane de oameni pe drumuri pentru niste acte pe care ei le puteau cere simplu, in forma organizata si centralizata?
Ce ar fi insemnat sa spuna pur si simplu: "Pensiile militare vor fi recalculate! PUNCT. Serviciile de cadre si personal au termen data de ZZ/LL/AAAA pentru a efectua recalcularea lor"...????
Pana acum CINE A FACUT CALCULUL PENSIILOR? CINE MI-A CERUT LA CALCULUL PENSIEI SA ADUC ACTE SAU CERERI?
Deci aceia care pana azi calculau pensia si alte drepturi ale mele nu mai exista? Sau nu mai sunt competenti?
Spuneti ca au date sumare??? Hmmmm... Si mie de unde mi le da atat de precis?
In dosarul meu de cadre sunt date concrete si exacte, nu sumare sau cum se afirma pe undeva pe aici!!!
Hai sa fim seriosi: in aceeasi baza de date de unde eu imi primesc datele necesare au acces si cei de la "Imparatie", mult mai simplu si mult mai eficace!
Eu unul asa gandesc! Ca era prea simplu sa se faca toate astea in forma imperativa si centralizata, fara cererea expresa a titularului de drept, daca nu cumva prin aceste cereri se urmareste pierderea dreptului de contestatie ulterioara. Ori orice altceva, imi e egal!
Poate gresesc, poate nu! Insa pana acum nu am reusit sa inteleg de unde ideea asta, adica nu depui cerere, iti calculam dupa soare!!! Deci recunosti din start ca vei face recalcularea arbitrar, dupa date imprecise??? Asta e lege? Nu am pomenit vreo lege atat de... imprecisa! Si va dati seama ca ma abtin...
=D>
Am priceput, draga domnule! Deci in acest caz voi aplica ceea ce ne sfatuiti dvs, adica voi depune contestatie, nu?
Si, dupa cum merg lucrurile in tara asta, voi obtine exact acelasi lucru ca si cand as fi depus adeverintele cerute... Sau, cum banuiesc ca imi veti raspunde, daca nu depun cererea respectiva nu mai am drept de contestatie??? Hmmm... In baza carei legi mi se ingradeste acest drept?
Intrebare (retorica, vad ca se poarta!):
Cu ce drept afirma guvernantii ca vor calcula (evident incorect, recunosc si ei, ca doar cu asta ne ameninta, nu?) noua pensie daca nu depun eu niste date PE CARE CUI LE CER???
Nu cumva TOT LOR???
Nu au acces cei care calculeaza si recalculeaza pensiile la baza de date pe care o pot accesa eu? Nu au ei posibilitatea de a cere si obtine aceste date in mod oficial, simplu, solicitand tuturor unitatilor respective sa le trimita situatiile necesare, in mod organizat si centralizat???
Nu afirm ca am dreptate! Atata tot ca nu inteleg, exista niste variabile in ecuatia asta care miros... vorba lui Hamlet, cam putred!
Am iesit la pensie pe caz de boala in decembrie 2009. Nici pana in ziua de astazi nu am primit nici un leu si nici macar vreo veste despre salariile compensatorii pe care - conform legii - trebuia sa le primesc.
Cum pot afla care este termenul in care trebuia platita aceasta suma catre mine si care ar fi pasii pentru a intenta actiune judecatoreasca - in cazul in care aceasta este calea legala - pentru primirea dreptului ce mi se cuvine?
Domnule Cazacioc,
Afirmati dvs in curpinsul aceluiasi raspuns doua lucruri care se cam... bat cap in cap:
"-deci daca nu depui adeverintele de venit vei avea pensia recalculata automat, tinand cont numai de informatiile din fisa, iar pensia va fi mult diminuata
..............................................
În cazurile în care din recalculare rezultă un cuantum mai mare al pensiei, se va plăti aceasta, iar dacă noul cuantum rezultat este mai mic, se va acorda în continuare pensia anterior stabilită şi aflată în plată, fără a se aduce vreo atingere drepturilor legal câştigate anterior”.

Deci - pana la urma - cum e? Ori diminueaza pensia - in cazul in care nu depun adeverintele, ori beneficiem de prevederile din ultima fraza, deci nu se aduce atingere drepturilor legal castigate anterior?
Eu va spun, la cat ma duce pe mine capul: este o capcana, iti ceri singur recalcularea si basta! Pierzi orice drept de a mai contracara ceva apoi...
Si in legatura cu ideea ca poti depune contestatie pe urma, va spun doar o fraza pe care am rostit-o in decembrie 1989:
"Am castigat dreptul de a vorbi, am pierdut dreptul de a fi ascultati!"
In esenta, depun cerere sa mi se "recalculeze" pensia, mi se taie cat se poate din ea, pentru ca apoi sa umblu singur pe la usi inchise si pe la urechi surde sa-mi recastig ce am pierdut....