avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Activitate V. A.

Activitate V. A.

Buna ziua,

O casa primita donatie, se face proiect de modernizare, etajare, practic se face de la zero, dar se finalizeaza-receptioneaza dupa 12 ani de la inceperea lucrarilor. A fost primita donatie si finalizata in timpul casatoriei. In ce masura este si bunul sotului/sotiei? Proiectul si toata documentatia este pe numele celui care a primit donatia.
Multumesc.
Va contrazic.
Legea 188/1999 privind statutul functionarilor publici da ca prima varianta ocuparea posturilor vacante temporar prin redistribuire.
Art. 4. - (1) Raporturile de serviciu se nasc şi se exercită pe baza actului administrativ de numire, emis în condiţiile legii.
(2) Exercitarea raporturilor de serviciu se realizează pe perioadă nedeterminată.
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), funcţiile publice de execuţie temporar vacante pe o perioadă de cel puţin o lună pot fi ocupate pe perioadă determinată, astfel:
a) [b]prin redistribuirea funcţionarilor publici din corpul de rezervă care îndeplinesc condiţiile specifice pentru ocuparea funcţiei publice respective;
b) prin numire pe perioadă determinată, prin concurs în condiţiile legii, în situaţia în care în corpul de rezervă nu există funcţionari publici care să îndeplinească cerinţele specifice pentru a fi redistribuiţi în conformitate cu dispoziţiile prevăzute la lit. a).
Ocuparea postului va fi pe perioada determinata, pana la solutionarea situatiei persoanei cercetate. Poate dura mult pana se da o solutie definitiva si irevocabila.
Ma intereseaza daca stiti in cazul unui post suspendat, deci temporar vacant, pentru trimiterea in judecata a titularului, daca se poate cere redistribuirea unui functionar public disponibilizat incepand cu 1 octombrie sau daca se poate merge pe art.99 alin.(5) " în perioada de preaviz, dacã în cadrul autoritãþii sau instituþiei publice existã funcþii publice vacante corespunzãtoare, aceasta are obligatia de a le pune la dispozitie functionarilor publici".
Multumesc pentru raspuns.