avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Procedura de ocupare a unui post prin redistribuire
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Procedura de ocupare a unui post prin redistribuire

Buna ziua. Rugamintea mea este daca puteti sa ma indrumati vis a vis de pasii ce trebuie urmati pentru a putea ocupa un post suspendat, prin redistribuire conform L.188/1999. Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
Oniga, utilizator
Cel mai recent răspuns: Taisa , utilizator 13:18, 4 Ianuarie 2011
Cum sa ocupati un post suspendat? Daca este suspendat nu poate fi ocupat pana la solutionarea motivului suspendarii... din cate stiu.
Ocupantul postului este suspendat pe o anumita perioada, 2 ani de exemplu. Ocupantul postul este in concediu pentru ingrijire copil iar postul este, normal, vacant temporar. Cel care va ocupa postul va fi pe perioada determinata. Sunt doua modalitati de ocuparea postului vacant: prima e prin concurs iar a doua prin redistribuire din corpul de rezerva al functionarilor publici. Intrebarea mea era legata de procedura care se aplica in cazul redistribuirii.
pai se face o adresa catre Anfp prin care se solicita redistribuirea lui X pe postul Y pt care indeplineste conditiile. X trebuie sa fie in corpul de rezerva. Pe baza acestor aspecte ANFP prin Ordin obligatoriu redistribuie persoana in cauza. Daca sunt mai multi se organizeaza un examen. In legea 188 la redistribuire gasiti exact amanunte.
Multumesc.
Ma intereseaza daca stiti in cazul unui post suspendat, deci temporar vacant, pentru trimiterea in judecata a titularului, daca se poate cere redistribuirea unui functionar public disponibilizat incepand cu 1 octombrie sau daca se poate merge pe art.99 alin.(5) " în perioada de preaviz, dacã în cadrul autoritãþii sau instituþiei publice existã funcþii publice vacante corespunzãtoare, aceasta are obligatia de a le pune la dispozitie functionarilor publici".
Multumesc pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Redistribuire angajat ContSters203083 ContSters203083 Sunt angajat pe funcţia de referent al unei unitaţi administrativ teritoriale, care In urma aplicarii OUG 63/2010, a fost unul din cei 11 norocoşi ... (vezi toată discuția)
Transfer functionar public ContSters359110 ContSters359110 Un functionar public incadrat pe o perioada nedeterminata poate cere transfer pe un un post vacant dar perioada determinata(resp 2 ani) ? (vezi toată discuția)
Functionar public angajat pe perioada determinata alexandra_g alexandra_g Poate fi un functionar public care este angajat pe perioada determinata [u] transferat [/u] pe un alt post vacant (titularul acestui post vacant avand ... (vezi toată discuția)