Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Buna ziua tuturor,
in urma unei hotarari judecatoresti,definitiva si irevocabila, mi -sa acceptat sa schimb numele de familie al fetitei mele ,minor, din numele tatalui- care a recunoscut-o la nastere si de care sunt despartita de 7 ani ,fara contact - in numele meu de familie.Intrebarea mea este unde si ce acte imi trebuie sa schimb certificatul ei de nastere??Noi suntem romance cu domiciliul stabil in Germania, dar cu adresa pe C.I. a mea in Sector 4,Bucuresti!Urmeaza ca la inceputul anului viitor sa revenim in tara pentru schimbarea actelor fetitei mele.Va multumesc anticipat,Florentina
Fara acordul tatalui,nu cred in aceasta posibilitate.
Incercati sa luati legatura si poate rezolvati ceea ce va doriti
Din cate cunosc eu,este vorba numai despre necesitatea acordului ambilor parinti,autoritatea tutelara,exprimandu-si doar avizul.
Faptul ca nu se preocupa de copil,ca nu isi indeplineste indatoririle de tata,nu este un motiv de schimbare a numelui minorului.
Ca o parere personala,raporturile actuale sau viitoare ale copilului cu tatal natural,nu trebuie afectate de problemele sau de animozitatile dintre parinti.
Mai tarziu,cand copilul va creste va lua singur o hotarare
Codul civil reglementeaza astfel de situatii si deoarece acest subiect a mai fost discutat, va prezint discutii similare:
www.avocatnet.ro/content/for...
Nu stiu sa va spun exact cum vor evolua lucrurile, insa...procedural:
Art.397 C.proc.civ. prevede:"(1)Cand debitorul a decedat, lasand numai mostenitori majori, executarea inceputa asupra bunurilor sale se va continua in contra lor 8 zile dupa ce printr-o notificare au fost instiintati, in mod colectiv, la ultimul domiciliu al defunctului.
(2)Cand intre mostenitori sunt minori....."
Art.398 C.proc.civ.Daca executarea nu incepuse inca la decesul debitorului, hotararile si titlurile executorii nu se vor putea executa contra mostenitorilor, sub pedeapsa de nulitate, decat 8 zile dupa ce li s-a facut o incunostiintare colectiva a acestor titluri sau hotarari la domiciliul deschiderii succesiunii pe numele mostenirii, fara a se arata numele si calitatea fiecarui mostenitor.