Oricum, greseala nu este a ta, ci a mea ca am intrat in "dialog" cu tine. De altfel, ai dat examen si in august 2010 la INM, am verificat acum lista...Oare argumentul cu "bursa de 1500 RON" nu era valabil si in august 2010?
Oricare ar fi adevarul, tulburarea ta pare intr-adevar autentica, si n-as dori din cauza mea sa te demoralizezi si sa nu mai incerci sa iti indeplinesti visul. E, oricum, bizara schimbarea ta de ton de ieri pana azi...Poate ar trebui sa nu mai intri pe forumuri daca iti provoaca asemenea stari niste anonimi despre care tu consideri ca sunt oricum niste impostori care nu au nimic in legatura cu INM-ul, ca solicita doar atentie (anonimi, fiind...), si ca si-ar dori sa dea examen la 5 ani dar nu pot.
Eu voi renunta definitv la acest forum. Sincer, scopul meu a fost sa imi fac o impresie generala despre candidatii la acest examen, intrucat auzisem FOARTE multe discutii despre animozitatile pe care le-ati avea la adresa auditorilor, divergente pe care, se zice, ca le pastrati si dincolo de admitere, cei care reusiti sa treceti de examen...Nu le crezusem, avand si eu doi colegi, prieteni foarte buni, oameni maturi cu capul pe umeri, care au sustinut examenul in noiembrie 2010 direct pe post, fara ca tentativa lor sa fie incununata de succes. Ceea ce am descoperit insa aici, pe acest forum, depaseste cele mai pesimiste asteptari. Exista multi oameni de bun simt, de calitate, care ar putea judeca si maine o cauza indiferent de complexitatea sa,fara sa le tremure mana, dar din pacate exista si foarte multe persoane care inca au nevoie sa isi gaseasca linistea sufleteasca si pacea cu ei insisi. Si culmea, acele persoane au pretentia ca au "experienta de viata", in comparatie cu auditorii "frustrati". Nu am dorit "atentie", nici macar nu ma cunoasteti. Nici nu are logica, sunt un ilustru anonim aici. Am parte de suficienta atentie din partea familiei mele si a prietenilor mei. Daca voi va lasati "tulburati" intr-o asa masura de un forum, eu nu mai am ce cauta pe aici...
Imi pare rau pentru tinerele vlastare de pe forumul admitere inm ianuarie 2011, dar cu ei voi continua colaborarea, in alte moduri.
Mult succes la examen tuturor, sper sa va gasiti ceea ce cautati prin admiterea in magistratura, sa va impliniti visul, iar pentru aceea care au nevoie, odata cu admiterea, sper sa va gasiti linistea si echilibrul interior, atat de necesare unui magistrat.
Du-te la examen domnule Boureanu, ca asa sta in caracterul unui ofiter (am o vaga banuiala ca ai lucrat consilier juridic pe la o institutie militara...), nu sa se lase prada deznadejdii. Tie nici n-ar trebui sa iti pese ce se discuta pe un forum, trebuie sa ai psihicul tare si sa iti vezi de drumul tau. Pai crezi ca magistratii in functie se lasa tulburati datorita opiniei pe care o au justitiabilii despre ei?Dimpotriva, isi vad de treaba, ca nu e o meserie "linistita", in care sa poti multumi pe toata lumea. Am insa o nelamurire...te plangeai in mesajele anterioare ca nu poti achita "creditul" si sa iti sustii familia din bursa de 1500 RON, parca asa ceva...Dar din ajutorul de somaj cum te descurci si cu casa, si cu credite, si cu familie?Fara nicio rautate, dar pare mai promitatoare perspectiva unei indemnizatii de 1500 RON (e mai mica de atat, de fapt), decat ajutorul de somaj, nu?Mie asa imi iese la calcul, sau poate ma insel...Si e bine ca ai zis cum e treaba cu administratia locala si posturile de jurist.
Du-te la examen, daca e anul tau o sa intri!
PS. Ti-am zis cand ajungi in Bucuresti sa ma cauti daca vrei sa afli cine sunt, nu asa, de fata cu toti membrii forumului. Nu ma tem de ei, dar o mare parte dintre acestia sunt profesionisti ai dreptului, in sensul ca sunt avocati/consilieri juridici, si s-ar putea intr-o buna zi sa ii am in calitate de reprezentanti ai partilor din dosarele repartizate in sedinta de judecata. E bine sa nu mi se invoce chestiuni de genul "dar dl. presedinte, dvs pe forum, referitor la problema asta, ati spus ca...", mai ales ca pe "admitere inm ianuarie 2011" am fost destul de activ cu opiniile referitoare la drept. Ar fi un fel de "antepronuntare" (nu in sensul codului), sau in cel mai bun caz, as fi obligat sa fiu consecvent unei opinii exprimate pe un forum...Parca nu mi-ar cadea bine...Nici macar nu ar fi vorba de propria mea practica, ci doar de o opinie. E meritul celor de pe acel forum ca au stiut sa intereseze si inm-isti (si nu numai) in discutiile lor, ei se plang mai putin (desi vor avea un examen mult mai complicat din 2011 decat pana acum) si ridica probleme de drept mai multe. Daca ati fi discutat si voi mai mult despre drept decat despre INM, poate mi-as fi exprimat astfel de opinii si pe aici. Dar cum ati avut alte preocupari...
Nu, nu vreau ultimul cuvant. Ultimul cuvant e al inculpatului Gahane, intotdeauna, nu stiai asta?Ei, ma rog, sper sa nu afli prea curand, desi la cum merg arestarile DNA-ului prin judetul vostru, mi-e teama pentru tine...Glumesc, evident, sper pentru tine sa nu am ocazia eu sau vreun alt coleg de-al meu sa iti ascultam vreodata ultimul cuvant.
@Adutescu - multam de ajutor :D
Gahane, nu ma cobor pana intr-acolo incat sa fac sapaturi sa aflu prin lumea juridica a Neamtului ce consilier juridic de la stat s-a inscris la 5 ani si la INM in octombrie 2010 si ianuarie 2011. Ti-ai dat de gol suficient singur caracterul, iar oamenii de bun simt au inteles ce hram porti, evitand sa iti declini identitatea. Smecheria nu te salveaza, poti sa spui ce doresti, pentru mine nu mai existi, reprezinti "sistemul" de care am incercat sa scap toata viata mea de adult. S-ar parea ca te voi avea coleg si in magistratura, pentru ca probabil faci parte din "clasa privilegiata" in orasul tau, si iti vei lua concediu de studiu cam cat vei avea tu chef. Nu-i nimic. O sa evit Piatra Neamtul la repartitie.
Deci daca devii nervos, ne apropiem de adevar nenea Gahan. Te temi sa spui unde lucrezi, te iei de Magiunel...Hai maestre, nu fi timid daca nu ai nimic de ascuns.
PS. Nenea Gahan, nu te mira, lumea e foarte mica, si din experienta de viata, si nu numai, stiu FOARTE BINE cum merg lucrurile in administratia locala, in serviciile descentralizate, in orasele mici cum e Piatra-Neamtul in general...Habar nu ai cate poti afla locuind impreuna cu taximetristii...nu m-au invatat germana, asa e :D
Adevarul supara, nenea Gahan, nu?Ce fel de magistrat ai fi tu, mai ales daca ai ajunge in zona...Hai, zi institutia unde lucrezi, si biroul, ca am multi colegi din Piatra.
PS. Engleza, franceza, germana...probabil ai fost meditat, ca 3 limbi straine nu se faceau in scoala, iar in Piatra - Neamt, mai slabut cu germana in invatamant...Deci esti din familie foarte buna, daca si-au permis sa te tina la meditatii la germana. Probabil ai terminat la Liceul Petru Rares...iar in vremea aia, la Rares, nu mergea oricine, vorba aia "liceu de elita"...
Lasa-l Magiunel, lasa-l sa zica tot ce are pe suflet. Dar daca tot esti la capitolul asta, poate imi explici si mie cum te-ai angajat tu consilier juridic la stat in Piatra - Neamt. Sunt tare curios...Si cine iti este nas, probabil cineva influent, ca asa e moda in zona, si in ce partid ai fost sau esti inscris...Oricand ai treaba in Bucuresti, da-mi un mesaj privat te iau de manuta si te duc la sediul INM sa iti arat mediile mele. Du-ma si tu insa la colegii tai de birou sa imi zica "al cui esti". Ia sa vedem, cine traieste din filme...
Si ce "arama" pe fatza mi-am dat eu?Despre ce anume vorbesti, ca eu nu inteleg?Ca nu "empatizez" cu cauza celor care apeleaza la intelegerea celorlalti datorita faptului faptului ca au familiei si o duc greu?M-am plans eu vreodata?Ti-am zis ca am locuit un an de zile intr-un camin de nefamilisti cu bucatarie comuna, trei sferturi dintre vecini fiindu-mi taximetristi manelisti?Nu ti-am zis. Ti-am povestit cum la ultimul loc de munca trebuia sa suport un sef care la trei cuvinte facea un dezacord si tinea sa imi dea lectii de drept, undeva in tineretea sa fiind si el absolvent de drept pe la ff? Nu ti-am povestit. Ti-am povestit cum invatam in fiecare noapte pana la ora 3.00 - 4.00, consumand cafea cu litrii ca sa ma pot descurca a doua zi la serviciu, pt ca nu puteam sa imi iau concediu, pastrandu-l pentru eventualitatea in care voi fi trecut de prima proba, cea elimatorie?Nu ti-am povestit. Tu de fiecare data ai tinut insa sa precizezi cate guri de hranit ai tu, si cum nu poti tu sa te apuci de inm. Care dintre noi doi vrea atentie?Uita-te la primul meu mesaj pe forumul asta si o sa intelegi de ce am intervenit. Am multi colegi in situatia ta, pe care sincer, ii admir din toata inima. Nu se plang, nu stiu cum se descurca din 15 milioane, dar nici nu isi plang de mila. Ar fi dat si ei la 5 ani, dar nu i-a angajat nimeni juristi si nu i-a primit nimeni in barou. Au lucrat ce au putut, dar nu se pune vechime pentru metoda art. 33. Unii au neveste care ii ajuta si si-au suspendat ratele la banca timp de un an. Altii s-au imprumutat de pe la rude. Am colegi care trebuie sa dea inapoi la fostul loc de munca sute de milioane, fiind absoventi ai Academiei de Politie, si tot nu se plang, esalonandu-si platile pe multi ani. Se chinuiesc, incearca, se straduiesc, strang din dinti si suporta. Dar nu se plang. Pentru ca au avut un vis, si sunt pe cale sa si-l indeplineasca. Voi sariti ca arsi cand se pune problema sa intrati in magistratura putin mai greu decat s-a facut pana acum. Daca asta e caracter de magistrat, sa se planga la fiecare initiativa legislativa de modificare a sistemului de admitere, atunci tara asta nu are niciun viitor in domeniul asta. Si nu iti face iluzii, nu ma tem de judecata ta, nici de intrebarile tale. O sa intru de cate ori consider ca e oportun, inca e o tara libera iar ultima oara cand am verificat nu aveai drepturi de cenzura asupra acestui forum.
iti dau numele colegului de an care a dormit in gara de nord inaintea examenului. vii sa ii spui lui in fatza ca e "melodramatic"?e greu de crezut ca si altii se chinuie poate mai mult decat te-ai chinuit tu, si totusi au reusit, nu?dar e adevarat, din pacate...
davegahan a scris:
Ceea ce am vrut eu sa spun este ca in niciun caz nu am facut 2 copii ca sa mi-i hraneasca statul si ca apoi sa-i folosesc drept moneda de santaj sentimental.
Si, dupa cum se poate citi din mesajele mele anterioare, nu doresc tratament preferential, nu sunt scandalizat de o eventuala introducere a probei de limba straina (chiar ma avantajeaza de minune) si sunt de parere ca INM-ul da adevarata formare profesionala.
In niciun caz nu o sa-mi reprosez ca am ales sa-mi intemeiez o familie (singura care ma mai mentine intreg la minte in perioada asta) sau ca folosesc o modalitate de admitere in magistratura pe care legea (fie ea buna sau proasta) inca mi-o ofera.
Cred ca tu nu citesti ce am scris, "completand" din prejudecatile tale inceputul unor fraze cu ceea ce tu crezi ca auditorii isi imagineaza despre voi. Incetati cu cliseul "auditorului post puber, cu cosuri pe nas si ochelari pe ochi, frustrat, soarece de bilblioteca", si veniti sa vedeti ce se intampla cu adevarat la INM, si cam care este calitatea umana MAJORITARA a auditorilor. Am colege care au intrat insarcinate fiind, altele cu copii mici acasa, fiind nevoite sa faca naveta saptamanal. Va place sa luati cate o exceptie de pe la instantele/parchetele unde va desfasurati activitatea si sa o extrapolati prin inductie generalizatoare la totalitatea inm-istilor, pentru ca apoi va vine mai usor sa criticati ceea ce nu cunoasteti si va prezentati propria situatie ca fiind mult mai dificila decat a "tinerilor absolventi tinuti de parinti in casa sa invete".
Cat despre experienta de viata si situatiile "limita", ii rog pe cei care au impresia ca au descoperit apa calda intelegand ca viata e grea, nasoala si nimeni nu iti da nimic pe de-a gata, sa inteleaga ca am colegi de an care au dormit in gara de nord in noaptea de dinaintea examenului, avand doar bani de tren si metrou la ei. Si aia imprumutati. Si au intrat, au strans din dinti si au intrat. Cat despre necesitatea de a avea experienta profesionala inainte de admitere, sunt 100% de acord, daca am trai in Germania sau orice alt stat civilizat care acorda sanse corecte unui absolvent. Sa ne privim in oglinda multi dintre noi si sa spunem, daca avem curajul, unde are sanse un tanar jurist sa se angajeze pe merit, in afara de INM, pentru a castiga experienta in Romania? Sunt extrem de rare exceptiile, regula in sistemul bugetar de stat, dar si in barou e in general PCR - pile, cunostinte, relatii. Dupa absolvirea facultatii, am avut un coleg de an care s-a dus sa se angajeze jurist la o banca in orasul nostru de provincie. Era printre cei mai buni in an la facultate. A picat examenul fara drept de apel, fiind angajata o "nepoata". Baiatul acela nu numai ca a intrat la INM la scurt timp, dar a terminat printre primii la capacitate, fiind acum un judecator redutabil. Asadar, unde sa se angajeze un tanar absolvent de drept pentru a va indepli voua "conditia" care le-o imputati ca nu o au, fara vina lor?Cumva juristi in institutiile de stat?Cine ii primeste daca nu sunt pilele cuiva?
PS. Vor fi unii care vor reactiona la cele scrise mai sus, simtindu-se jigniti, pe buna dreptate, intrucat au intrat in profesia actuala pe merit. Le amintesc ca mesajul nu li se adreseaza lor, si ca imi cer scuze anticipat daca asa au inteles. Trebuie sa inteleaga ca ei sunt exceptia, si nu regula, si daca sunt sinceri cu ei insisi vor recunoaste asta, uitandu-se la multi dintre colegii lor de birou/barou.