avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Activitate remuss

Activitate remuss

Răspuns la discuția Indemnizatie de dispozitiv
Exista o Decizie a Curtii Constitutionale 794/2016,mai multe Hotarari ale instantelor ,ultima la Focsani,doar Curtea de Conturi nu e stat in stat.
Cine beneficiaza de aceasta indemnizatie?Exemplu la o institutie publica locala s-a dat dispozitie ca beneficiaza doar functionarii publici,de un spor de 25% la salariul de baza ,cei contractuali nu.Stie cineva cui se da aceasta indemnizatie si de ce nu se aplica la contractuali?Va multumesc.
Discuție Microbuz
Buna ziua.Am primit la primarie de la scoala microbuzul scolar vechi(fara bani,doar cu proces-verbal de predare primire).Ei adica scoala au facut radierea,iar noi am imatriculat microbuzul pe U.A.T. Sta in curtea institutiei si nu circula.Intrebare:
Am pute vinde acest microbuz?daca da cum?conform..(H.C.L.,...si cum se stabileste pretul)
Buna ziua.Lucrez intr-o primarie cu pana la 3500 locuitori.Am functia contractuala - inspector de specialitate gradul I,gradatia 4 (19 ani vechime) clasa 39, la care se adauga si un spor de 15% spor de calculator cond.vatamatoare etc., va rog sa-mi spuneti ce salariu am incepand cu 1 aug.2016.Cu tot respectul daca se poate si cum se face calculul.
Discuție O.U.G 20/2016
Ordonanta U.G. 20 /2016
ORDONANŢA DE URGENTĂ pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative nu vad nimic despre bugetarii care lucreaza in primarii,.am functia contractuala - inspector de specialitate gradul I,gradatia 4
Art. 3^1
(1) Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (1), începând cu luna august 2016, personalul plătit din fonduri publice care beneficiază de un cuantum al salariilor de bază/indemnizaţiilor de încadrare mai mic decât cel stabilit la nivel maxim pentru fiecare funcţie, grad/treaptă, gradaţie, vechime în funcţie sau în specialitate, după caz, va fi salarizat la nivelul maxim al salariului de bază/indemnizaţiei de încadrare din cadrul instituţiei sau autorităţii publice respective, dacă îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii,
Mai exact daca poate cineva sa-mi spuna cat va fi salariul meu de la 1 aug.?
ORDONANŢA DE URGENTĂ pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative nu vad nimic despre bugetarii care lucreaza in primarii,.am functia contractuala - inspector de specialitate gradul I,gradatia 4 (19 ani vechime)vad doctorii,profesorii,ma lumineaza si pe mine cineva?#-o
Buna ziua.Lucrez intr-o primarie cu pana la 3500 locuitori.Am functia contractuala - inspector de specialitate gradul I,gradatia 4 (19 ani vechime) nu stiu exact ce clasa de salarizare am.
Răspuns la discuția Contract de munca
Art. 112
(1) Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână.
(2) În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani durata timpului de muncă este de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână.
Art. 113
(1) Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regulă, uniformă, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu două zile de repaus.
(2) În funcţie de specificul unităţii sau al muncii prestate, se poate opta şi pentru o repartizare inegală a timpului de muncă, cu respectarea duratei normale a timpului de muncă de 40 de ore pe săptămână.
Art. 114
(1) Durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.
(2) Prin excepţie, durata timpului de muncă, ce include şi orele suplimentare, poate fi prelungită peste 48 de ore pe săptămână, cu condiţia ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă de referinţă de 4 luni calendaristice, să nu depăşească 48 de ore pe săptămână.
Răspuns la discuția Compatibilitate
de unde stiti?
Răspuns la discuția Contract de munca
conform..........