Bună seara! Doream și stabilisem o serie întreagă de acorduri cu mama minorei, înainte să mergem la notar. Fetița noastră era deja mutată cu mama ei și cu bărbatul cu, care avea o relație extraconjugala și era și însărcinată fiind în pragul nașterii. In fapt, fetița avea o ședere alternativă cu două zile la tată și două zile la mamă, de aproximativ un an și ceva. Lucru care l-am explicat la notar. Și am spus asta amândoi faptul că, suntem de acord cu o astfel de înțelegere. Și eu o sa mă ocup de toate cheltuielile fetiței ( grădiniță și tot ce este necesar), Și de faptul că ne-am înțeles că, nici o parte nu avem pretenție financiară ( pensie pt minor), fiind minora cu ședere egală. I-am explicat toate aceste aspecte doamnei notar. A spun că nu se poate. Domiciliul trebuie sa fie doar unul( ok, dar se putea trece șederea alternativă, 2 cu două zile, nici vorba de program de vizită, de doua ori pe luna), cu privire la pensie, se putea trece pensie compensatorie. A spus că nu se poate. Am spus, atunci trecem una modică( 100 lei) , ne-a spus că trebuie trecuta una minima de 800 lei și că ne înțelegem noi după . Și uite așa, am semănat că primarul , crezand-o pe mama minorei că este de bună credință. Eu inițial nu am dorit divorțul la notar, ci doar in instanța. Dar trebuia să nască. Chiar a născut a doua zi. Și asta nu este tot. SI după un an și jumătate în care fetița a păstrat șederea convenită (aproape trei ani), Mama minorei, cunoște un nou partener și a dorit să plece cu fetiță din tara. Și, faptul că m-am opus, dorește să se răzbune. Pe mine poate s-o facă, dar nu pe fetița care este foarte atașată de mine și de locuință ei, cât și de grădiniță. In tot timpul acesta, eu m-am ocupat absolut de tot necesarul pentru fetiță, și tot eu am dus-o în fiecare zi la grădiniță. Mama ei având un copil mic, fizic nu a vrut timpul necesar (sau nu și l-a făcut), să mai aibă și alte activități cu minora, în de zilele când o lua de la grădiniță, de cât în parcul din spatele blocului . Eu de fiecare data în cele două zile cât stătea la mine, organizat activități foarte multe. La grădiniță participam cu cadrele școlare și în grupul de părinți la toate cele firești pentru copii. Iar răzbunarea mamei nu s-a oprit doar la vorbe și amenințări ci și prin a lua fetiță și a dorit s-o relocheze in Pitești( noi fiind din București)de unde era actualul ei iubit (de 3 luni). " Dacă nu m-ai lăsat să plec din țară, mă mut unde vreau eu cu ea in tara", fără să se gândească nici o clipă la suferință fetiței. Având totuși în convenție aia nenorocita măcar custodia comună. Și în tot haosul acesta creat de mama minorei, a reieșit că nici partenerul cel din nainte cu care plecase de la domiciliul fiind însărcinată, nu era tatăl acelui de al doilea copil. Și bomba.... Copilul este trecut tot pe numele meu. Și că sa fie complet, ma amenință că îmi va cere pensia din urmă pentru amândoi minorii. Și nu s-a terminat. Credeți....! Este însărcinată și cu al treilea, cu cel care plecase cu fetiță. Acum, eu, nu caut să am dreptate, pentru că nu am cu cine...caut să nu mai sufere fetița, a fost destul de afectata și târâtă în toate relațiile mamei, și au mai fost încă 3 înaintea celor pe care tocmai ce le-am spus. Toate afișate, dovedite, inclusiv cu înnoptări ale mamei cu fetiță la cesti parteneri, cu scandaluri și vizite ale foștilor la domiciliu meu și când era fetiță la mine. Amenințările foștilor, inclusiv cu omor, a mamei și fetiței, pentru răzbunare asupra mamei. Și multe trăiri negative asupra fetiței. Și de acea spun faptul că, am greșit enorm faptul că m-am dus la notar fara avocat. In prezent. după plecarea mamei cu fetița, am depus urgent ordonanță președințială și acțiunea de fond. O muncă titanică în 5 zile fără încetare am făcut dosarele. Spre norocul fetiței, instanța a considerat că este o urgență maxima, au făcut citarea prin telefon în 3 zile de la depunere și audierea în 8 zile. Mulțumesc lui Dumnezeu faptului că fetița după 4 zile a adus-o la mine, și mi-a povestit cum plângea să mi-o dea măcar la telefon. După prima audiere, judecătorul i-a înmânat dosarul (cam de 600 pag) și i-a pus în vedere capetele de cerere, urmând să-și pregătească apărarea, acum pe 10.09, avem termen fără citare. Acum, spun de faptul că, sunt multi ce se prezintă a notar și dacă ar fi fost o informare corectă și o mai multa competenta în aplicarea legilor privind drepturile copilului și a părinților, aceste lucruri negative în primul rând pentru un copil, poate nu exista. Un act făcut bine de la început, salvează chiar și vieți. Este atât de greu sa răstorni acel act, încât sunt convins că mulți nu au mai făcut nimic, iar viețile unor copii au fost poate sortite unor eșecuri. Eu, am spus STOP , abuzurilor, șantajelor, și stresului unui copilaș nevinovat. Mă voi lupta până la capăt pentru fericirea lui. Nu voi îndepărta niciodată de mama ei, dar nu voi mai permite sa fie o monedă de schimb copila. Copilul trebuie să aibă și mama și tată, dar copilul trebuie să aibă reper de viață echilibrata, stabilitate, educație, pentru dezvoltarea armonioasa. Sprijin emoțional sănătos, nu alientare împotriva celuilalt părinte. Așa ca, vă sfătuiesc pe toți, cei se duc a notar, a meargă cu un avocat. Cu stima Mihai! Tatăl lui Celine, o fetiță de numai cinci ani și jumătate.
Alexandru Surcel a scris:
Dar, totuși, ca idee, ce doreați dumneavoastră și notarul v-a spus că nu se poate?