avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate karinakarina

Activitate karinakarina

Răspuns la discuția succesiune
Multumesc pentru raspunsurile primite. As avea o nelamurire. Tatal meu este grav bolnav (are cancer). Nu as vrea sa-i agravez starea de sanatate, de aceea va rog sa imi spuneti daca nu dezbatem mostenirea dupa mama, iar dupa moartea tatalui vom avea de pierdut in cazul in care i-a facut acte de mostenire concubinei. Exista un termen limita pana cand se dezbate mostenirea fara a fi dezavantajata vreuna din parti?
Discuție succesiune
Buna ziua.V ă rog să mă lămuriţi într-o problemă.Mama a murit acum un an,a rămas tata şi noi trei surori.După două luni tata şi-a adus acasă o femeie cu care trăieşte în concubinaj.Osoră a fost de acord,dar noi celelalte nu. La început avea grijă de el dar acum este foarte nepăsătoare.Când am făcut pomană de un an am observat unele lucruri care nu ne-au convenit şi după felul cum se purta femeia ne temem să nu-i fi făcut acte pe casă fără acordul nostru .Dar cu acordul surorii se poate?Menţionez că părinţii au fost căsătoriţi 40 de ani casa este construită de ei,noi toate suntem surori bune.Vă rog să mă sfătuiţi ce putem faci şi cum putem afla dacă s-a întâmplat aşa.Eu cu sora cealaltă ne-am hotărât să deschidem succesiune dar nu avem nici un act ,iar tata nu vrea să le dea .Ce putem face?Vă mulţumesc anticipat.