avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Activitate ramona maria

Activitate ramona maria

da, in contracul de garantie gestionari , garantia in numerar a fost depusa la CEC pe numele meu . Aici se specifica : restituirea garantiei se face in termen de 6 luni dupa incetarea contractului individual de munca si se retine in cazul unor pagube, pierderi in gestiune. Ridicarea garantiei de la CEC se face de firma, ca imputernicit.
Mentionez ca atat in timpul lucrului cat si dupa a iesit minus la inventar; pentru acest minus ni s-a tras bani din salar.
daca sunt chemata la politie sa dau o declaratie referitoare la un caz sunt obligata sa o fac?
in cazul in care refuz ce consecinte vor fi?
Buna,
ce trebuie sa fac sa imi recuperez garantia de la un fost angajator? mentionez ca nu mai lucrez la el din august anul trecut.
in toata perioada in care am lucrat nu mi s-a facut carte de munca dar nici nu am primit o adeverinta sau un act doveditor in acest sens; am semnat la inceputul angajarii un contract individual de munca , o fisa a postului.
ce acte doveditoare trebuie sa elibereze fostul angajator ?
Am primit raspunsul de la Inspectia Muncii, acestia ma indruma sa apelez la instanta de judecata, singura in masura sa anuleze in mod legal desfacerea unui contract individual de munca , unde conflictele de munca se judeca in regim de urgenta si sunt scutite de taxa judiciara de timbru si de timbru judiciar.
In urma controlului facut la sediu acestia au constatat ca contractul individual de munca mi s-a incheiat conform art.79 (1) din Codul muncii.
Nu stiu ce sansa am .
Am aflat de la o fosta colega ca sefa de magazin a fost data afara si ca managerul zonal nu mai lucreaza. Sefa a avut abateri disciplinare pe care eu i le-am adus la cunostinta managerului in perioada preavizului, insa in privinta acestuia din urma nu stiu daca a fost decizia lui sau a fost demis.
O sa trimit prin posta Inspectiei Muncii o sezizare pentru ca raspunsul de la I.T.M Bucuresti se lasa asteptat.
Multumesc pentru raspuns . Nu stiu exact unde sa ma adresez ... Inspectiei Muncii
A trecut deja o luna iar eu nu am primit nici un raspuns de la I.T.M Bucuresti.
Au trecut doua luni de cand am plecat din firma si nu am primit nici o adeverinta sau carte de munca ( cand m-am angajat am cerut sa mi se faca cartea de munca pt ca unde am mai lucrat nu mi s-au eliberat decat adeverinte). Este adevarat ca nu mai este obligatorie cartea de munca?
ce inseamna sa fii chemat in instanta ca si martor pentru Fond- plangere contraventionala?
da aveti dreptate
cand am facut sesizarea o doamna de acolo mi-a spus ca plangerea mea o sa ajunga la sediu in Bucuresti