avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate domni56

Activitate domni56

Răspuns la discuția referent IA = inspector IA???
In primarie (aparat specialit. primar). Fac precizarea ca in 2010 la disponibilizare salarul era de 1400 Ron, ca inspector IA (M), iar la reintegrare in august 2012 este de 1012 lei, functia fiind cu alta denumire referent IA (studii M) - afirmandu-se ca aceasta noua denumire(referent IA) = cu cea anterioara(inspector IA). Va multumesc anticipat pt. raspunsul dvs de specialist. Felicitari pentru expertiza! =D>
Buna ziua,
Va rog un raspuns!
Un angajat al primariei isi reia activitatea in urma unei sentinte executorii de drept.
Functia detinuta anterior era de inspector IA, acum este referent IA - pers. contractual.
Intrebare: se motiveaza ca nu este nici o diferenta intre pers contractual -inspector IA si referent IA . Conform legii 284/2010 si 285 exista aceasta identitate intre referent IA si inspector I A? Care ar fi salariu lunar acum in baza legii? #-o
Va multumesc mult pentru raspuns.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati sa ma luminez!
Un angajat al primariei isi reia activitatea in urma unei sentinte executorii de drept.
Dispozitia de repunere in drepturi are inscrisa alta functie - referent (anterior disponibilizarii era personal contractual- inspector I A.
1. prima dispozitie care i-a fost inmanata pt acord (semnatura) avea inscrisa functia de referent , iar fisa postului avea inspector I A. Angajatul a refuzat sa semneze, motivand ca pe dispoz este o functie (fara clasa, grad), rugandu-i pe cei de la serv. resurse umane sa modifice greseala (sa fie identica functia pe ambele documente).In urma ACESTEI Solicitari A FOST RECHEMAT SI I S-A DAT ALTA DISPOZ., insa fara fisa postului. Salariatul a observat si a cerut si fisa postului.
Fara succes!
Sustinerea acestei modificari este ca (in perioada de 1 si 8 luni de la disponibilizare) institutia nu mai are acel post de personal contractual ci doar de referent (in HCL - hot care a modificat organigarama institutiei in baza sentintei primite de la tribunal de salariat) se regaseste doar functia de referent - fct publica)
Intrebare: se motiveaza ca nu este nici o diferenta intre pers contractual -inspector I A si referent (atentie simplu referent): nici la bani , nici la incadrare ? Conform legii 284/2010 si 285 exista aceasta identitate intre referent simplu si inspector I A?
Va multumesc mult pentru raspuns.
Stiam aceste detalii, intrebarea era care este diferenta dintre studii scurte si lungi?,
si daca cele de 3 ani - licenta, este valabila, in cazul in care la conditii se specifica: Studii superioare de lunga durata - legea ce prevede? Sau unde pot gasi explicatii despre acestea, lege,cod, articol?
In conditiile carei legi, cod se stabilesc atributiile fisei postului si de catre cine?
Va multumesc.
Care este diferenta dintre studii superioare de lungă durată si cele de scurtă durată? Licenţa (studiu de 3 ani) bachelor’s – cum este considerată, termen lung sau scurt? #-o
De către cine si cum sunt stabilte condiţiile de participare: vechime şi specializare pentru ocuparea unei post vacant (perioadă determinată) într-o instituţie publică?
Cât de necesară este prezența inserării acestor diferențe de ”perioadă lungă sau scurtă” pe formularele de înscriere la concurs, de ce și cu ce scop? :((
Mulțumesc.
Multumesc. Ati putea fi tot atat de amabil sa ma indrumati in labirintul legislativ si, totodata, va rog cateva indicii juridice (cod, articole, legi) pentru a ma documenta:
:-/
Buna ziua,
In speranta ca un specialist ma va lumina =D>! Multumesc.
In 2007, in urma achizitiei unui bun - rate achitate la termen - am primit un card de credit de 3000 RON . In acea vreme nu exista optiunea "asigurare". In 2009 am primit prin posta (curier) un nou contract in care exista optiunea "facultativa" de a solicita asigurarea in termen de 30 de zile. Nu am dat importanta!??? #-o
In prezent nu beneficiez de acea asigurare si nici nu exista posibilitatea de reesalonare a debitului (status de somer, conditia este sa dovedesti ca esti salariat).
Datorez 2 luni de intarziere(rata 140 lei/l din care comisionul lor este de 85 lei :((( :((( ) /- debitul total este acum de 2800 RON. :((
Intrebare -
Intrucat nu am posibilitate sa achit sumele datorate institutiei de credit (cauza neplatii - somer) care sunt consecintele legale ? Este posibila executarea silita prin poprire asupra bunului imobil (ap) proprietate personala sau doar asupra venitului?
Multumesc pentru sprijin!
Multumesc. Mda...:D 1. Nu s-a afirmat ca aceasta depunere a adev. de licenta a cauzat concedierea?#-o Am intrebat daca aceasta treapta de salarizare a fost corect stabilita conform noii grile de salarizare- anexa1/3 din Lg330/2009 -angajati contractuali cu studii medii in aparatul de functii primar. Dar din pacate, denumirea functiei postului este IA Inspector, chiar asa este scris pe disp. de concediere. 2.Alta intrebare era daca exista posibilitatea incadarii din luna iulie pe studii S (cand a fost incunostiintat angajatorul de existenta acestei perfectionari - licenta) pana la emiterea dispoz. cu data de 13.09.2010, chiar daca solicitarea scrisa a fost depusa ulterior emiterii dispoz.? Multumesc celor care vor fi aici sa ma lumineze.
Buna seara. Multumesc pt. aceste informatii. Voi reformula intrebarea. Un fuctionar contractual cum poate afla daca treapta lui de salarizare - inspector IA - este ultima treapta de incadrare conforma studiilor medii pe care este incadrata si vechimii de 11 ani in institutie (primarie) chiar daca calificativele lui au fost "ft. bine" in ultimii 3 ani. In iulie 2010 la depunerea adeverintei de licentiat - la Resurse Umane (sfars. lunii iulie fara solicitare scrisa), raspunsul verbal a fost "te vom chema pentru promovare". In septembrie persoana a fost concediata. Raspunsul scris primit de la RU - "postul detinut de dvs. a fost redus" - a venit ca urmare a solicitarii scrise de catre angajat. Solicitare datata ulterior emiterii dispozitiei de concediere. Multumesc.
Buna ziua. Rugaminte! Care este ultima treapta de salarizare pentru un functionar contractual cu studii medii? Care este denumirea functiei conform legislatiei in vigoare si cum se face promovarea de la prima treapta pana la ultima posibila pe o perioada de 11 ani de munca intr-o primarie? In cat timp? Exista o lege , un articol expres unde ma pot informa? :O Va multumesc mult.