avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Activitate montemir

Activitate montemir

Multumesc foarte mult!
Am 62 ani si 27 ani lucrati efectiv, din care 10 ani grupa a2a.Ma pot pensiona anticipat sau sa platesc retroactiv?
Buna ziua,Cum se procedeaza pentru a intra in posesia cardului de sanatate?. Am consultat situl de la cnas si figurez ca asigurat iar cardul de sanatate scrie"nu s-a emis"
Sunt nascut in anul 1954 si am 24 ani lucrati efectiv dintre care 10 ani grupa 2.Pot solicita pensie anticipata partiala?
Răspuns la discuția Aplicare noul cod penal
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Ar mai fi o mica problema. La Politia rutiera care l-a anulat sau cea care l-a emis?


Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica din data de 06.05.2014.

Sa inteleg ca dupa 3 zile devine definitiva sau se mai da o sentinta definitiva?

Trebuie hotararea in original ? sau e suficienta - COMUNICARE MINUTA PENALA ? pe care am primit-o prin posta

Răspuns la discuția Aplicare noul cod penal
Am facut contestatie si am primit raspunsul de mai jos. Intrebarea e daca pot recupera permisul auto si daca da , cui trebuie sa ma adresez.?


Tip solutie: admite cererea
Solutia pe scurt: In baza dispozitiilor Art. 595 alin. 1 NCPP raportat la dispozitiile Art. 23 alin. 1 lit. b din Legea nr. 255/2013 admite cererea formulata de petentul .......... si pe cale de consecinta: In baza dispozitiilor Art. 3 alin. 1 din Legea nr. 187/2012 de punere in aplicare a NCP raportat la dispozitiile Art. 4 NCP constata dezincriminata infractiunea de vatamare corporala din culpa pedepsita si prevazuta de dispozitiile Art. 184 alin. 1 si 3 Cpen 1968 in raport de dispozitiile Art. 196 alin. 1 si 3 NCP raportat la dispozitiile Art. 193 alin. 2 NCP, pentru savarsirea careia petentul a fost condamnat la pedeapsa de 7 luni inchisoare cu suspendarea conditionata a pedepsei de Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, prin SP nr. 1236/2012 ramasa definitiva prin DP nr. .......pronuntata de Tribunalul Bucuresti. In baza dispozitiilor Art. 3 alin. 1 din Legea nr. 187/2012 raportat la dispozitiile Art. 4 paragraf II NCP constata incetate toate consecintele penale ale SP nr. 1236/2012 a Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti si ramasa definitiva prin DP nr. ........pronuntata de Tribunalul Bucuresti. In baza dispozitiilor Art. 275 alin. 3 NCPP cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Executorie, conform Art.23 alin. 4 din Legea nr. 255/2013. Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica din data de 06.05.2014.
Document: Hotarâre 384/2014 06.05.2014
Am fost implicat intr-un accident de circulatie ,soldat cu vatamari corporale care au necesitat 55 zile ingrijiri medicale.In luna aprilie 2013 s-a dat sentinta definitiva in care am fost condamat la 7 luni cu suspendare ,si anularea carnetului de conducere. Este posibil sa fac o cerere de revizuire si sa beneficiez de noul cod penal care spune ca pana la 90 zile ingrijiri medicale , fapta nu mai este infractiune?
Actiunea trebuie introdusa numai la judecatoria unde s-a judecat procesul sau la oricare din tara?
Multumesc pentru raspuns.Fiind un proces penal sper ca termenul sa fie cat mai curand.In decembrie 2012 am primit pedeapasa de 7luni cu suspendare.De cand isi face efectul.?
In decembrie 2012 ,la judecatorie ,s-a dat sentinta cu drept de recurs in termen de 10 zile.Dosarul a ajuns la Curtea de Apel iar in martie am avut termen. Curtea de Apel spune.Declină competenţa de soluţionare a cauzei la Tribunalul Bucureşti. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi,
1.Inteleg ca trebiua facut Apel la Tribunal si nu recurs la Curte?
2 Daca e asa,inseamna ca recursul nu s-a facut corect deci practic a expirat termenul cu drept de recurs si solutia ramane definitiva?
Vreau sa vand firma la care sunt unic actionar. Ce masuri de precautie trebuie sa-mi iau pentru a nu avea probleme in cazul in care cumparatorul o foloseste pentru alte scopuri?