Sunt intr-o situatie oarecum disperata, de aceea va cer ajutorul: Un vecin al mamei mele functioneaza cu o ferma de animale ,in mijlocul localitatii , de 25 ani, fara sa respecte cele mai elementare masuri de igiena. Tone de balegar troneaza saptamani intregi , chiar luni, in bataia soarelui, mirosul insuportabil te sufoca, muste , sobolani peste tot., iar distanta pana la casa mamei mele nu-i mai mare de 10 metri. Resturi ale animalelor sacrificate stau de asemenea pe balegar, la vedere .
Mai mult , tot parcul de tractoare , combine si utilaje agricole sunt depozitate si reparate in fata casei nostre, acestea creaza un zgomot infernal.
Din cauza apei potabile infestate ( valorile nitratilor determinate prin analiza apei potabile au fost de 10 ori mai mari decat valorile normale ), mama mea a contactat o infectie a colonului, infectie cu care se lupta de mai mult timp.
Va spun ca nu exagerez cu nimic, situatia este disperata , mama mea are 72 de ani , locuieste singura , are mai multe afectiuni , si are nevoie de liniste si de aer curat. Vecinul si proprietarul fermei si-a zis :"cat o sa mai traiasca si maica-ta? E batrana! Si, cumpar eu aici, ca oricum nu ai cui sa vinzi, cine-ti cumpara tie aici?" REVOLTATOR!
Va rog din suflet sa ma jutati si sa ma ingrumati caror institutii sa sa adresez. Inteleg ca asta-i afacerea lui, dar sa o faca in afara localitatii , unde nu derajeaza pe nimeni Am facut nenumarate petitii la Primarie si Protectia mediului , dar se pare ca, din pacate, in ziua de astazi banul cumpara orice si pe oricine .
multumesc mult pentru raspuns.
nu, nu am facut nimic pana acum. de fapt, nici nu stiu in ce consta "acceptarea expresa a mostenirii " sau " acte sau fapte de administrarea a bunurilor din masa succesorala" si ce-ar trebui sa fac ( daca nu-i prea tarziu acum, sa mai pot face ceva ). am incercat pe cale amiabila, din pacate nu se poate.
multumesc
va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:
tatal meu a decedat in 2005. intre timp s-au racit relatiile intre mine si mama mea. fac precizarea ca suntem numai doua fete ( nu mai sunt alti copii).casa si terenul erau pe numele tatei. ce ar trebui sa fac ca sa nu fiu exclusa de la succesiune? ( pana acum nu s-a deschis succesiunea ) care este cota mea parte? este posibil sa deschida succesiunea iar eu sa nu fiu anuntata/citata? multumesc mult pentru ajutorul pe care ni-l acordati.
Buna ziua,
Tatal meu a lucrat in grupa I de munca 27 ani si 8 ani fara grupa. Este pensionat in baza L3/1977din septembrie 1991. As vrea sa-i obtin prin instanta recalcularea stagiului de cotizare. Am vazul sa subiectul s-a discutat pe forum in urma cu un an.
Ma intereseaza daca cineva cu o situatie similara a obtinut un rezultat favorabil si daca exista cumva un termen limita
Cu multumiri
Dana