avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Activitate flo72

Activitate flo72

Buna dimineata,
Am 53 de ani, 26 de ani de munca in activitatile prevazute la art. 30, alin. (1)., punctul i) din Legea 263/ 2010 modificata prin Legea 197/2021 si o vechime totala in munca de 27 ani.Am absolvit facultatea la zi de 5 ani.Pentru persoanele prevazute la articolul de mai sus ar fi necesar un stagiu de cotizare de minim 30 de ani pentru a beneficia de reducerea varstei de pensionare cu 13 ani , conform art 56 alin 1), litera d). Am conditii pentru a fi pensionat? (27 ani lucrati + 5 facultate =32 ani?)

Va multumesc

Va multumesc.Citisem, insa nu sunt lamurit daca sindicatele se incadreaza la acelasi regim ca asociatiile si fundatiile.Sindicatele functioneaza dupa Legea dialogului social, nu dupa Ordonanţa nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, actualizata la zi

Buna seara,

As dori sa stiu daca un sindicat trebuie sa depuna Declaratie pentru beneficiarul real si indiferent de raspuns, care este baza legala?
Va multumesc.
Buna seara,

Conform Legii Legea nr. 152/2015 privind societatile comerciale, orice persoana interesata poate cere tribunalului să pronunţe dizolvarea unei societăţi dacă aceasta nu-şi depune în termenul legal situaţiile financiare anuale.Un ONG, sindicat, CAR s-a infiintat la Judecatorie si cred ca tot acolo se poate radia.Se poate cere radierea sa daca nu a depus situatiile financiare?Trebuie sa fac dovada ca nu le-a depus (e greu caci nu stiu daca Fiscul da scris unui tert date despre o anume societate), sau instanta va cere ANAF aceasta dovada?
Răspuns la discuția Radiere societate non profit
Un ONG.
Buna seara,

Daca o societate non profit nu a depus timp de 2 ani consecutiv situatii financiare, poate fi radiat?Sau este vorba de 3 ani consecutivi?Cine poate cere radierea (sau dizolvarea, nu stiu exact termenul exact)?
Buna seara,

Sunt persoana fizica si in afara locuintei de domiciliu am un teren intravilan la tara pe care am un garaj de tabla.Acesta poate fi considerat conform Legii 227/2015 o constructie nerezidentiala supusa impozitului majorat daca nu fac raport de evaluare?

Dar anexele gospodaresti (magazie, etc)din curtea unde eu locuiesc sunt considerate rezidentiale sau nerezidentiale ?

Va multumesc,
Buna seara,

Am inteles ca un PFA fara angajati trebuie sa plateasca CAS egal cu 35% din salariul mediu pe economie si 5,5% CASS din salariul minim.Acest lucru este valabil de la 01.01.2016 sau mai demult?La ce articol din Codul Fiscal scrie acest lucru?

Va multumesc,
Buna seara,

As vrea sa construiesc o magazie din panouri sandwich si tevi.Nu torn fundatie.Podeaua va fi din ciment.
In acest caz am nevoie de proiect si autorizatie de constructie?

Va multumesc,
Va multumesc, dar raspunsul dat este pentru calculul contributiei de asigurari sociale (pensii) al salariatului, nu al unitatii.Eu asta am intrebat.
Daca cineva imi poate raspunde, ii multumesc anticipat.