avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Activitate mariana1956h

Activitate mariana1956h

Răspuns la discuția Calcul suma cuvenita actualizata
Nu are nimeni un raspuns la intrebarea mea?
Am castigat in instanta recuperarea unor drepturi salariate neachitate de angajator din luna decembrie 2011!!!! In Decizia Curtii de Apel scrie asa: "Obliga parata sa plateasca reclamantei suma de 3002 lei, cu titlu de dreturi salariale, suma actualizata cu indicii de inflatie de la data platii" Angajatorul a platit in 04.11.2014 suma de 3002 lei. Cred ca ar trebui sa primesc si actualizarea acesteia, dar nu stiu daca asa este si cum sa calculez diferenta de actualizare.
Ma poate ajuta cineva??
Multumesc!!
Sunt agent de vanzari la o firma de distributie si ma deplasez pe teren cu un autoturism. De 2 zile mi s-a impus sa completez foi de parcurs cu semnaturi si stampila de la toti clientii.Asta nu este nici o problema, dar nu prea stiu unde sa ma documentez cu privire la regimul acestora. Astazi mi s-a dat o foaie de parcurs in alb si cred eu ca fata foii ar trebui sa aiba numar si serie si sa fie completata de angajatori. Mi-a dat-o in alb, fara o stampila a firmei pe ea si mi-a zis ca sa completez eu si fata foii. Dar acolo undeva este si viza revizorului tehnic(la noi este sef parc auto). Va rog sa ma ajutati in vederea intrarii in legalitate. Nu mi se pare normal sa imi dea un document ca si cum mi-ar da o foaie alba de hartie.....iar dupa aceea sa fiu eu trasa la raspundere ca nu am procedat corect. Va multumesc!
Răspuns la discuția Deschidere proces
Multumesc mult!
In cazul in care sediul firmei este in Bucuresti, iar angajatul este la un punct de lucru din alt oras, un proces pentru drepturi banesti unde se deschide, in Bucuresti, sau unde are angajatul domiciliul?
Din comisia de cercetare disciplinara poate face parte persoana care a intocmit Referatul prin care se aduce la cunostinta conducerii abaterea?
Răspuns la discuția Cercetare disciplinara
Problema este ca nu stiu sa nu fi respectat vreun ordin, dar o sa vad ce va scrie. Intre timp, desi eu am semnat contractul de munca la angajare pentru un post in orasul de domiciliu (lucru specificat in oferta angajatorului care a stat la baza incheierii contractului de munca),acum pur si simplu mi-a spus " de azi -1.11.2013- te duci pe alta ruta..".Pentru ca eu sa pot indeplini criteriile de performanta ale firmei, trebuie sa ma mut in alt oras, la 40 km distanta de domiciliul meu. Cum ar trebui sa procedez....? Deocamdata pe data de 01.11.2013, dar as dori sa solicit un act aditional la contractul de munca...sau o delegare prin care ei sa imi plateasca cazare si diurna.....Mi-ar fi imposibil sa acopar activitatea din zona respectiva fara a ma muta mai aproape, deci sa nu mai locuiesc la domiciliul meu....Multumesc!
Buna ziua. Am fost in concediu medical (cardiologie) 30 de zile, iar azi cand am ajuns la servici mi s-au comunicat niste schimbari privind locul de munca. Lucrez ca agent de vanzari intr-o firma de distribuite, eram pe o anumita ruta pe care nu a fost nimeni in perioada concediului meu medical, dar azi mi s-a comunicat ca sunt pe alta ruta., Mentionez ca eu sunt angajata prin contractul de munca pe perioada nedeterminata, iar ruta pe care am fost mutata acum este libera deoarece colega mea este in concediu de maternitate. Deci cumva, eu acum as fi pe perioada determinata???Ar trebui sa mi se faca act aditional?
Mai mult, azi cand l-am intrebat pe sef de ce sunt mutata a zis ca el a hotarat asa, nu imi da nici o decizie in scris, iar daca nu imi convine sa-mi dau demisia. Daca nu imi dau demisia, m-a amenintat ca el face cercetare disciplinara.....Am intrebat pe ce motiv, a zis ca nu am facut target-ul....nici unul din cei 8 agenti nu a facut niciodata target-ul, mai mult eu chiar stateam cel mai bine dintre toti, chiar la nivel de tara eram pe primul loc intre agentii din zona mea...Nu inteleg cum sa interpretez cercetarea disciplinara, avand in vedere ca eu in ultima luna am fost in concediu medical...Daca ma puteti ajuta cu un sfat si o lamurire, va multumesc.
In luna februarie 2013 s-a dispus de catre instanta efectuarea unei expertize salariale pentru stabilirea drepturilor ce mi se cuvin. Expertul numit de instanta s-a deplasat intai la sediul paratei, apoi m=a contactat pe mine, iar cand a intocmit raportul de expertiza l--am contestat deoarece perioada verificata de dl.expert nu era perioada buna(mai mult eu nici nu mai lucram in acea perioada la firma). Instanta, analizand contestatia mea a dispus refacerea expertizei. Acum, am primit adresa de la expert sa ma prezint la sediul firmei pentru refacerea expertizei. Atata vreme cat instanta a stabilit obiectivele de verificat, este necesar sa ma deplasez si eu acolo? Multumesc. Ce se intampla daca nu ma prezint?
Răspuns la discuția Efectuare expertiza contabila
Instanta mi-a comunicat in scris ca trebuie sa achit pana la urmatorul termen din 5 septembrie 2013 diferenta de 700 lei in contul expertului. Problema este ca eu abia acum intocmesc obiectiile, deci cand s-a stabilit ca trebuie sa achit diferenta, eu inca nu vazusem raportul intocmit. Nu stiu cum sa procedez, sa achit diferenta sau sa depun lista cu obiectiuni.....