avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Activitate apetra

Activitate apetra

Exista in legislatia SSM indicat un termen păstrare dosar accident munca? Sau se asimilează celui de păstrare a dosarelor de personal?
Codului Muncii la art 225 stabileste ca atributiile reprezentantilor salariatilor trebuie sa fie aduse la indeplinire in timpul programului normal de lucru: „Pentru reprezentantii angajatilor/lucratorilor, numarul de ore in cadrul programului normal de lucru, destinat in vederea indeplinirii mandatului pe care l-au primit, se stabileste prin contractul/acordul colectiv de munca aplicabil sau, in lipsa acestuia, prin negociere directa cu conducerea unitatii”.
Neavand CCM care este practica - cat timp poate sa ceara un reprezentant al salariatilor pentru indeplinire activitate ca si reprezentant si implicit sa o stabileasca cu conducerea companiei?

Vom achizitiona un circular pentru secta piese metalice, urmand a fi folosit cu regularitate. Ce autorizare ar trebui sa aiba operatorul care il foloseste? Instruirea propriu-zisa privind folosirea o va face furnizorul.

Desi fabrica functioneaza de ani buni azi am primit notificare INSEMEX care ne transmite ca in conformitate cu normativul menţionat, toate instalaţiile de ventilare care funcţionează în medii potenţial explozive şi/sau toxice trebuie supuse unei verificări pentru asigurarea securităţii şi sănătăţii în muncă impuse de legislaţia în vigoare, în scopul prevenirii riscurilor profesionale. Echipamentelor de ventilatie existente li se face mentenanta regulat conform scadente. Ce trebuie sa verifica pentru a afla ca ne incadram la normativul NVIV 01-06 ?
In prima zi de munca lucratorul desemnat mi-a facut atat instruirea introductiva cat si cea la locul de munca. Si mi-a adus fisele SSM/PSI sa le semnez. Peste tot este semnatura lui, nu si a conducatorului locului de munca. Sunt angajata pe o pozitie TESA unde exista un superior. Acelasi lucru s-a intamplat si pentru un coleg din productie care este in subordinea unui sef de echipa si care a fost instruit o data cu mine. Mi s-a spus ca asa este in companie, instruirile (incluisv periodice) se fac de catre persoana desemnata care semneaza si la persoana care a instruit si la persoana care a verificat. Care sunt riscurile, daca exista? Exista vreo sanctiune pentru nesemnare fisa SSM/PSI de conducatorul locului de munca?
Exista o prevedere legala unde se mentioneaza ca un angajator trebuie sa aiba contact cu o firma de transport sa asigure transportul angajatilor in caz de situatii urgenta? Precizez ca angajatorul deconteaza transport si nu asigura transportul angajatilor la locul de munca.
In activitatea noastra materia prima, bunurile vin pe paleti lemn (sau cutii lemn) care se refolosesc, iar cei distrusi sunt vanduti catre angajati pentru valorificare energetica, cu valoare 0. Avem obligatii de declarare fata de AFM incluisv pentru deseu lemn. Vanzarea de deseu lemn este o practica in acord cu legislatia in vigoare privind Fondul pentru Mediu? Daca da, ce documente ar trebui intocmite?
Un absolvent de facultate, licentiat in stiinta mediului, program de studii ecologie si protectia mediului poate fi responsabil mediu? Sau mai trebuie sa faca cursul de responsabil mediu pentru a avea aceasta functie intr-o companie?
Este necesara autorizatie mediu pentru Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea - CAEN 7112 daca este activitate secundara?
Pe langa activitatea principala pentru care detinem autorizatie de mediu, firma mai are si alte 4 activitati secundare ( Fabricarea anvelopelor si a camerelor de aer; resaparea si refacere anvelopelor - CAEN 2211, Fabricarea altor produse din cauciuc - CAEN 2219, Fabricarea placilor, foliilor, tuburilor si profilelor din material plastic - CAEN 2221, Fabricarea articolelor de ambalaj din material plastic - CAEN 2222) care au fost prinse in actul constitutiv de la infiintare (acum mai bine de 10 ani) , dar practic nu s-a desfasurat nicio activitate in companie aferenta acestor coduri. Trebuie obtinuta autorizatie mediu pentru aceste coduri daca nu desfasori efectiv activitate?