avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Activitate dana iuliana

Activitate dana iuliana

Răspuns la discuția Succesiunea
Daca asa spune legea, nu avem ce face, desi ne dordim tare mult sa facem ceva incat sa nu mosteneasca nimic si asta pentru faptul ca de la momentul decesului tatalui nostru si pana in prezent noi nu am deranjat-o nici macar odata, dar aceasta a patat rau onoarea tatalui nostru, facand tot felul de petreceri cu barbati diversi, scandaluri etc, in locuinta despre care facem discutie.
Acesta este motivul pentru care dorim sa facem succesiunea acum, itrucat situatia a scapat de sub control.
Am uitat sa precizez ca aceasta are un fiu din prima casatorie in varsata de 30 ani (necasatorit), cu care locuieste acolo, binenteles fara mutatie (ambi), iar noua nu ne da dreptul nici macar sa intram in curte.
Multumim mult!
Răspuns la discuția Succesiunea
legally a scris:

Da, are si sotia supravietuitoare dreptul la mostenirea tatalui dvs., intrucat legea ii confera acest drept ilii cu care vine in concurs.De exemplu, daca vine in concurs cu dvs, descendentii, ea va culege o cota de 1/4 din bunurile succesorale.
Răspuns la discuția Succesiunea
Va rog fiti mai explicita!
Atunci cum ramane cu bunurile proprii?
Discuție Succesiunea
Suntem trei surori,iar tatal nostru prin mostenire de la mama sa a primit un imobil in timpul casatoriei (a doua, deci nu cu mama noastra).Tatal nostru a decedat in 2006,dar pana in momentul de fata nu am facut succesiunea, din cate am inteles eu nu s-a facut succesiunea nici dupa decesul bunici paterne care a decedat innaintea tatalui nostru.
Intrebarea noastra ar fi daca sotia tatalui meu are drept de mostenire la imobilul dobandit de tatal nostru in timpul casatoriei prin mostenire?