avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate alfredp

Activitate alfredp

Răspuns la discuția divort in 2 state ale UE
Multumesc pentru raspunsuri.

Cu sotia nu pot sa port nici un fel de descutii, pentru ca mi-a interzis prin avocata ei iar daca incerc sa comunic cu ea i-mi inchide telefonul, asa ca nu se poate nici pe cale amiabila desi amindoi dorim divortul. Ea nu doreste sa mai fie deranjata de mine nici atunci cind e vorba de copilul nostru, de aceea am renuntat la custodie dar instanta din Germania inca nu s-a pronuntat doar a stbilit cuantumul pensiei de intretinere a minorului.

Am avut hotarare judecatoreasca pentru dreptul de vizitare tot la 14 zile iar cand sotia si cel cu care traieste acum s-au simtit deranjati ca eu merg sa iau copilul la mine, a avut loc scurt si rapid un proces despre care eu nu am fost instiintat, am primit doar decizia ca se sisteaza dreptul de vizitare, spre binele copilului, motivatia lor fiind ca am sunat la usa si am trintit portiera la masina.

Instanta din Germania mi-a cerut in decembrie 2011 datele despre locurile de munca avute pina atunci pentru a se stabili compensarea pensiei intre soti si tot atunci am vazut ca ea a cerut si divortul si l-am informat pe judecator ca este deja proces de divort in Romania pe rol. Pina la acea data eu nu am fost instiintat ca exista proces de divort in Germania. Instanta din Romania a fost si ea ulterior instiintata despre acest fapt. Eu am instiintat avocatii care la randul lor urmau sa aduca la cunostinta judecatoriilor acest aspect.

Cert este ca vineri am fost somat sau mai bine zis amenintat de instanta din Germania, ca daca nu le prezint toate detaliile privind locurile mele anterioare de munca ma vor amenda cu pina la 25000 euro sau ma vor priva de libertate pina la 6 luni. Desi in la inceputul lui ianuarie au primit detaliile la perioada lucrata in Germania, acum cer si locurile de munca avute in Romania de la varsta de 17 ani. Avocata sotiei sustine ca indiferent de sentinta data de instanta din Romania, ea nu vrea renunte la procesul din Germania deoarece a fost instiintata prea tirziu (septembrie 2011), si ea a depus deja dosarul in aprilie. Vad ca instanta din Gemania nici nu a luat in calcul data la care eu am depus cererea de divort si ca pina in decembrie 2011 eu nici nu am fost instiintat despre aceasta.

Ce i-mi ramine de facut si cui sa ma adresez?


bune seara,

in urma cu 20 de ani s-a oficiat casatoria mea in Romania cu o romanca. Dupa cativa ani ne-am stabilit in Germania unde am primit si cetatenia germania, asadar amandoi avem dubla cetatenie. In urma cu aproape 2 ani ea s-a mutat la noul prieten, un roman stabilit tot in Germania, iar eu am buletin CRDS in Romania. In februarie 2011 eu am depus divortul in Romania,iar primul termen de judecata a fost ianuarie 2012 unde ea nu a fost prezenta si nici nu a fost reprezentata prin avocat. Ea sustine ca nu a fost instiintata la timp (septembrie 2011) despre termenul de judecata, dar in august 2011 a depus o cerere de aminare pentru a-si angaja un avocat. Ea la randul ei a depus divortul in Germania in aprilie 2011, desi eu am instiintat-o verbal inca de la finele anului 2010 ca voi depune divortul in Romania. Copilul minor fiind la ea, pentru care platesc pensie de intretinere si programul de vizitare inca nu a fost stabilit dupa mai multe termene de judecata la instanta din Germania, ea nu vrea sa renunte la actiunea ei de divort. Va rog sa-mi spuneti care instanta este competenta pentru solutionarea divortului, eu cerind sa i se incredinteze ei custodia minorului.
Răspuns la discuția anulare executare silita
A fost vorba despre scoatere la licitatie imobil .
Procesul verbal zice '' renuntare la executarea silita in dosarul executional nr ....al executorului ..... Partile considera ca prin aceasta intelegere nu isi mai datoreaza nimic una celeilalte iar SC ...nu mai are nici o pretentie de nici un fel '' Multumesc mult pentru raspuns .
O actiune de executare silita s-a finalizat cu o intelegere intre cele 2 parti iar documentul a fost depus la instanta de judecata in 10 februarie. Care sant pasii urmatori ? Am inteles ca se asteapta o hotarare judecatoreasca ( cate zile dureaza ? ) care va fi trimisa si executorului judecatoresc ? Acesta va instiinta Oficiul de carte funciara pentru a elibera de sarcini terenul ? Multumesc .
Ce se intampla in cazul in care mama refuza sa incredinteze minorul pentru week end tatalui ( termen stbilit prin hotarare judecatoreasca ) ?
Cum se poate contesta legalitatea unei facturi eliberate de o societate care nu are in statut ei ( coduri Caen ) obiectul de activitate pentru care a eliberat factura ? multumesc
In ce mod pot obtine o copie a unui dosar in care eu sant paratul? De la arhiva judecatoriei mi s-a comunicat ca pot doar '' sa - l studiez '' !?
Exista vreo posibilitate de a depune o actiune de divort in Romania pentru cetateni romani care domiciliaza in Germania ? Custodia minorului a fost stabilita prin proces mamei . Pentru partajarea bunurilor imobiliare pe care le au in Ro se face actiune separata divortului ? Este necesara prezenta reclamantului la fiecare termen sau avocatul se poate ocupa singur ? Cat timp dureaza ? Multumesc .
La inceput cand am semnat si contr de asistenta juridica i-am dat suma de bani ceruta de avocat . Si mai apoi de cate ori treceam pe la cabinet sa ma interesez de proces imi tot spunea sa i mai las ba 200 ba 400 ba ultima data i am platit 250 euro...sume pentru care nu am vazut nici o chitanta niciodata !!!!! Stiu, peste tot sant fraieri ca mine......care inca mai cred in corectitudine si justitie .
Multumesc pentru raspuns
Comunicarea a fost trimisa prin posta la adresa cabinetului avocatului . Banuiesc ca si pentru apel este prea tarziu . Totusi nu pot sa cred ca nu exista o solutie !?