avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Activitate ramonas1000

Activitate ramonas1000

Va multumesc pentru raspuns.
Problema care m-a facut sa pun aceasta intrebare a fost comportamentul unui medic de familie care a folosit forta pentru a-i vaccina pe copii, desi parintii cerusera sa fie anuntati (din timp) cand si pentru ce vor fi facute vaccinurile.
Doi copii au fost pusi la podea si tinuti de profesori pana li s-a facut vaccinul. Cand au aflat, parintii i-au trimis o scrisoare de dezaprobare medicului de familie care nu doar a negat ca ar fi procedat astfel, dar ii ameninta si cu proces de calomnie si cu excluderea copiilor ai caror parinti refuza vaccinul.
De aceea, parintii mi-au cerut sa aflu care sunt legile care sa permita astfel de comportamente si abuzuri.
Vaccinarea obligatorie este legala?
Stiu ca medicii de familie au obligatia sa vaccineze copiii conform schemei de vaccinuri, dar sunt vaccinarile obligatorii (prin lege) pentru copii si parinti? Daca da, nu cumva aceasta este in conflict cu prevederile Cartei drepturilor omului, Cartei drepturilor pacientului, a dreptului la liberă decizie, etc? Ce risca un parinte care ar refuza sa urmeze schema de vaccinare?
De asemenea, există vreo reglementare a Ministerului Educaţiei sau a Ministerului Sănătaţii care să condiţioneze înscrierea la şcoală de vaccinările făcute?
Care este legislatia europeana in materie de vaccinare?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna ziua,


as dori sa stiu care sunt beneficiile pentru un angajator ONG atunci acesta cand ofera loc de munca persoanelor din mediul rural (femei casnice, tineri, someri)? Persoanele vor fi angajate cu contract pe perioada determinata si nedeterminata, iar in cazul altora va fi vorba de stagii de practica.

Va multumesc anticipat pentru raspuns!