avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Activitate ghiurcav

Activitate ghiurcav

Trăiesc întrun sat unde nu a fost colectivizare. Părinţii mei, ca şi ceilalţi consăteni au mostenit pământurile fără a mai transcrie actele DACÃ erau. Acum nu avem nici un titlu de proprietate asupra terenurilor pe care le deţinem.
Părinţii au decedat, iar noi, patru fraţi şi o cumnată văduvă încercăm să facem partajul succesoral. La notar, ni se cere anexa nr. 5 de la primărie. Am solicitat la pr. acest lucru şi am fost "poftiţi" să facem o listă cu terenurile pe care le deţineau părinţii, şi să o depunem la primărie. Am pomenit să caute în cartea funciară dar mi sa transmis că, să mă duc la judeţ.
Noi am făcut o listă cu terenurile deţinute, dar mă gândesc dacă este bine să le declar la primărie pentru că sunt sigur că părinţii figurau în registrele primăriei (plăteau impozite) şi prin această declaraţie să renunţ la terenurile necunoscute.
În această primăvară, primăria a cedat un teren deţinut de părinţi din anii "65, unei persoane care pretinde că lucrează pentru un strănepot de-a boierului care avea terenurile respective. Are un act de proprietate eliberat de primărie în 2010.

Întrebarea ar fi: cum aş putea "obliga" personalul primăriei să caute prin arhive?

Vă mulţumesc!

Răspuns la discuția goana dupã moºtenire
Cu mai multe luni in urma am deschis subiectul şi, deoarece situaţia este mai dificilă, încerc să revin fără a mai deschide alt subiect.
Între timp mama a decedat, iar noi, patru fraţi şi o cumnată văduvă încercăm să facem partajul succesoral. Ni se cere anexa nr. 5 de la primărie. Am solicitat la pr. acest lucru şi am fost "poftiţi" să facem noi o listă cu terenurile pe care le deţineau părinţii, şi să o depunem la primărie. Am pomenit şi de cartea funciară dar mi sa transmis că, să mă duc la judeţ. Noi am făcut o listă cu terenurile deţinute, dar mă gândesc dacă este bine să le declar la primărie pentru că sunt sigur că părinţii figurau în registrele primăriei şi prin această declaraţie să renunţ la terenurile necunoscute.
Întrebarea ar fi: cum aş putea "obliga" personalul primăriei să caute prin arhive?

Vă mulţumesc!
Discuție infiintare ONG
Am initiat înfiinţarea unei asociaţii (ONG), în localitate avem un birou notarial de unde mi sa spus că pentru atestarea Statutului se percepe o taxă de apoximativ 150 RON + 15 RON pentru fiecare exemplar (şapte) în parte. Dacă iau în calcul că trebuie să fac acelaş lucru şi cu Actul Constitutiv atunci depăşesc limita financiară pe care o am. Vă rog să mă îndrumaţi dacă este vreo posibilitate să rezolv actele mai ieftin!
Patrimoniul iniţial de 700 RON (salariul minim pe economie ) este deajuns pentru înfiinţare?

Vă mulţumesc?
Discuție salariat ONG
Bună ziua!
Vă rog să-mi răspundeţi şi mie în legătură cu felul în care un preşedinte, respectiv membrii consiliului director dintr-o asociaţie pot obţine un salar pentru funcţia pe care o îndeplineşte?

Vă mulţumesc!
In localitate, incepand cu 2011 nu se mai da alocatia complementara. Eu nu am intalnit nicaieri o lege care sa precizeze acest lucru. Va rog dati-mi si mie niste informatii in legatura cu aceasta retragere si noua alocatie pentru sustinerea familiei.
Multumesc!
Locuiesc într-un sat unde pe vremea socialismului nu era colectiv. Ţărani din acest sat sunt proprietari din moşi-strămoşi nu nu au titluri de proprietate. Mămica mea care este bolnavă la pat, în afară de buletin nu mai are nici un document. Vă rog, dacă cineva poate să mă îndrume ce paşi trebuie să urmez pentru a depista terenurile pe care le deţine mămica mea. Cum trebuie să procedez dacă în trecut, la bunici partajul s-a făcut oral şi nu există documente?
Discuție mostenire
De unde pot afla cu amănuntul, unde şi cât pământ au deţinut părinţii/bunicii mei?