avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... angajata de la primarie nu vrea sa lucreze
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

angajata de la primarie nu vrea sa lucreze

Trăiesc întrun sat unde nu a fost colectivizare. Părinţii mei, ca şi ceilalţi consăteni au mostenit pământurile fără a mai transcrie actele DACÃ erau. Acum nu avem nici un titlu de proprietate asupra terenurilor pe care le deţinem.
Părinţii au decedat, iar noi, patru fraţi şi o cumnată văduvă încercăm să facem partajul succesoral. La notar, ni se cere anexa nr. 5 de la primărie. Am solicitat la pr. acest lucru şi am fost "poftiţi" să facem o listă cu terenurile pe care le deţineau părinţii, şi să o depunem la primărie. Am pomenit să caute în cartea funciară dar mi sa transmis că, să mă duc la judeţ.
Noi am făcut o listă cu terenurile deţinute, dar mă gândesc dacă este bine să le declar la primărie pentru că sunt sigur că părinţii figurau în registrele primăriei (plăteau impozite) şi prin această declaraţie să renunţ la terenurile necunoscute.
În această primăvară, primăria a cedat un teren deţinut de părinţi din anii "65, unei persoane care pretinde că lucrează pentru un strănepot de-a boierului care avea terenurile respective. Are un act de proprietate eliberat de primărie în 2010.

Întrebarea ar fi: cum aş putea "obliga" personalul primăriei să caute prin arhive?

Vă mulţumesc!

Alte discuții în legătură

Goana dupã moºtenire ghiurcav ghiurcav Locuiesc într-un sat unde pe vremea socialismului nu era colectiv. Ţărani din acest sat sunt proprietari din moşi-strămoşi nu nu au titluri de ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate, delimitare parcele, apia L_Eva L_Eva Buna ziua, parintii mei au primit inapoi conform legii fondului funciar in jur de 6 ha de pamant in extravilan intr-un mic sat din Transilvania. Anul acesta ... (vezi toată discuția)
Drum se acces qeruta qeruta Buna seara Parinti unchiului meu a murit si in urama au lasat un teren de 2500mp cu titlu de proprietate pe care unchiul meu si un cumnat de-al lui ... (vezi toată discuția)