In cazut acestei spete , adica mama ucide mai multi nou-nascuti toti fiind copii sai, se savarsesc mai multe infractiuni de pruncucidere> se aplica acelasi principii ca la infractiunea de omor. Ucizi doi ai doua infractiuni. Iar faptele sunt concurente si se aplica peseapsa in conformitate cu dispozitiile referitoare la concursul de infractiuni.
:) Raspuns la una din intrebari : candidatii la examenul de admitere in magistratura organizat de INM la data de 13 aprilie 2008, s-au descurcat in princiupiu foarte bine > Dovada stau cei 100 de candidati cu media peste 7 . Problema care se pune in legatura cu acest aspect este daca toti acesti candidati au si pregatirea necesara de a rezolva spete respectiv cazuri . Raspunsul este 50 % din ei nu stiu. Examenul a fost organizat in asa fel incat daca stiai teoria foarte bine luai examenul . Sunt multi candidati cu ''vechime'' fictiva, care au lucrat pe la rude pe la S.R.L.-uri cu activitate juridica redusa si care au reusit la acest examen. Oare actul de justitie va fi corect? Sunt avocat de 7 ani si nu am reusit sa fac acel punctaj , parte din vina mea ca nu am citit suficient , parte din cauza practicii indelungate care te indeparteaza de ceea ce doar in carti exista! Cred ca am reusit sa multumesc persoana care a pus intrebarea de mai sus.