Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Daca ii foloseste sau nu sa afle acest lucru, chiar nu are importanta. Ideea e ca mi s-ar fi parut normal sa poti avea acces la aceasta informatie pentru ca sunt situatii in care poate ti-ar face bine sa stii.
De exemplu, ai un/o iubit(a) si vrei sa stii de la inceput, in cazul in care persoana nu iti spune, daca a mai fost casatorita sau chiar este, ca sa nu mai pierzi timpul.
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua! De ceva vreme ma gandesc sa divortez de sotul meu. Baietelul nostru de 2 ani si 7 luni este singurul care ma face, de fiecare data, sa reanalizez lucrurile. Cazul nostru este cu atat mai complicat cu cat, dupa acest eventual divort ar trebui sa ma mut la 600 de km de domiciliul actual al sotului (ceea ce i-ar impiedica pe cei doi sa aiba o relatie cat de cat apropiata) si sa reiau, cu tot cu copil, sper eu, viata de la capat. Intrebarea mea este: am vreo sansa sa obtin tutela, in conditiile in care ne vom muta la parintii mei, atat de departe?
Multumesc!
Daca eu vreau sa-i platesc deodata toata pensia de intretinere a minorei ( de ex: Platesc 10 000 Lei ) de fata cu sotia la un Notar public , se accepta in felul acesta
daca ea semneaza ca a primit aceasta suma ca drept pt pensia minorei ...?
si daca dupa ce se marita ?si normal ca isi schimba numele , atunci mai are un drept dupa moartea mea ?
si daca nu platesc
si daca ea nu zice nimic ... si nu are pretentie sa platesc din urma pensia ...
ce pot face ?
a fost ultima decizie in instanta, doar ca nu am primit hotararea judecatoreasca , din cate am inteles numai dupa 30 de zile de la divort....
Dar eu sant tatal fetitei , eu pot sa iau fetita la mine deoarece ea este plecata in italia. , pot sa o dau pt abandon de familie,
De ce a plecat si a lasat o copila de 3 ani , pe mainile unor unchi , matusi si bunici ., de ce?
Eu nu sant tatal fetitei ?
Ori sunt eu prea obosita la ora asta,ori dvs.nu ati fost clara..marturisesc ca eu una n-am inteles cum vine divortata in tara , dar casatorita , iar in alta tara nedivortata.
Reveniti cu detalii ..poate ma dumiresc si pot sa va raspund.