avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Activitate anacross

Activitate anacross

nectarya a scris:

Daca ii foloseste sau nu sa afle acest lucru, chiar nu are importanta. Ideea e ca mi s-ar fi parut normal sa poti avea acces la aceasta informatie pentru ca sunt situatii in care poate ti-ar face bine sa stii.
De exemplu, ai un/o iubit(a) si vrei sa stii de la inceput, in cazul in care persoana nu iti spune, daca a mai fost casatorita sau chiar este, ca sa nu mai pierzi timpul.
Multumesc pentru raspuns.

Ok, deci inteleg ca acesta este motivul pentru care intrebati de fapt ) , nefiind vorba despre sora sotului dvs. In leg cu sora, probabil se poate afla acest lucru si de la rude, cunostite vechi etc.
Este firesc sa existe confidentialitate la informatiile personale : stare civila, salariu, nr de proprietati etc.
Răspuns la discuția divort tutela
anca14jour a scris:

Buna ziua! De ceva vreme ma gandesc sa divortez de sotul meu. Baietelul nostru de 2 ani si 7 luni este singurul care ma face, de fiecare data, sa reanalizez lucrurile. Cazul nostru este cu atat mai complicat cu cat, dupa acest eventual divort ar trebui sa ma mut la 600 de km de domiciliul actual al sotului (ceea ce i-ar impiedica pe cei doi sa aiba o relatie cat de cat apropiata) si sa reiau, cu tot cu copil, sper eu, viata de la capat. Intrebarea mea este: am vreo sansa sa obtin tutela, in conditiile in care ne vom muta la parintii mei, atat de departe?
Multumesc!

Sigur ca aveti toate sansele, sunteti mama, iar copilul este foarte mic. Atata vreme cat aveti conditii de locuit bune la parinti, si aveti cu ce sa il intretineti, nu vad care ar fi problema )
uddo a scris:

Daca eu vreau sa-i platesc deodata toata pensia de intretinere a minorei ( de ex: Platesc 10 000 Lei ) de fata cu sotia la un Notar public , se accepta in felul acesta
daca ea semneaza ca a primit aceasta suma ca drept pt pensia minorei ...?

Pensia alimentara este cota parte din venit. Peste 2 ani este posibil sa aveti alt venit, deci alta valoare a pensiei alimentare.
uddo a scris:

si daca dupa ce se marita ?si normal ca isi schimba numele , atunci mai are un drept dupa moartea mea ?

Da domnule draga, are drept de mostenire, fie ca isi schimba numele,culoarea parului,tara de resedinta sau chiar sexul...
uddo a scris:

si daca nu platesc
si daca ea nu zice nimic ... si nu are pretentie sa platesc din urma pensia ...
ce pot face ?

Bravo ei daca nu zice nimic, are decenta si noblete. Pe dvs, daca doriti binele minorului, ce va impiedica sa platiti 120 lei pe luna pensie alimentara?
uddo a scris:

a fost ultima decizie in instanta, doar ca nu am primit hotararea judecatoreasca , din cate am inteles numai dupa 30 de zile de la divort....
Dar eu sant tatal fetitei , eu pot sa iau fetita la mine deoarece ea este plecata in italia. , pot sa o dau pt abandon de familie,
De ce a plecat si a lasat o copila de 3 ani , pe mainile unor unchi , matusi si bunici ., de ce?
Eu nu sant tatal fetitei ?

Daca mama are domiciliul oficial in Romania, a castigat custodia, a plecat pt 2 luni din tara (probabil servici, ca sa castige bani pentru fetita, am inteles din celalalt topic ca dvs nu i-ati platit pensia alimentara de aprox 10 luni), si pt aceste 2 luni a lasat fetita in ingrijire la bunic si matusa, probabil cu un act facut la notar, pe baza hotararii de divort.... mare lucru nu aveti ce face. Decat probabil sa va indepliniti datoria financiara fata de copil, cei 120 lei pe luna.
Este adevarat ca daca nu este hotararea definitiva, puteti face recurs, dar probabil slabe sanse... plus ca probabil pana la data infatisarii mama va fi deja in tara.
Avand custodia copilului, sigur ca mama poate pleca din tara pt perioada limitata, asigurand toate cele necesare copilului. Este dreptul dansei, nu a prejudiciat cu nimic binele copilului.
Cred ca cel mai bine este sa incercati sa va ingrijiti mama la domiciliul ei, pana cand va deceda. Avand aceasta boala, casa in care a trait ii ofera singurele "repere" reale, atat cat poti exista. O internare la azil nu i-ar prinde bine, plus ca va fi lipsita de compania persoanelor ce ii mai sunt cat de cat "cunoscute".
Eu v-as sfatui sa aveti grija de ea la domiciliu, daca sunteti 3 frati atunci nu poate fi chiar asa greu... daca era doar o singura persoana atunci era mai greu.
Daca intr-adevar doriti sa o duceti la un azil scump, atunci taxa acolo este de 1000 euro pe luna. Puteti eventual sa ii inchiriati apartamentul pentru a plati o parte din taxa, daca intr-adevar 3 frati doresc sa isi duca mama la azil. Diferenta o puteti acoperi din venitul dansei, plus o mica parte cu care poate contribui fiecare copil, avand in vedere ca sunt 3. "cheltuielile" fratilor vor fi acoperite oricum din valorificarea apartamentului dupa decesul doamnei.
Răspuns la discuția copie dosar
Avocatul dvs are dreptul sa consulte dosarul la arhiva , cu 2 zile inainte de infatisare. Daca nu aveti avocat si va reperezentati singur, atunci probabil ca dvs aveti acest drept. Nu aveti de ce sa faceti copie a dosarului, dar il puteti consulta.
Răspuns la discuția 2 casatorii
simonette12 a scris:

Ori sunt eu prea obosita la ora asta,ori dvs.nu ati fost clara..marturisesc ca eu una n-am inteles cum vine divortata in tara , dar casatorita , iar in alta tara nedivortata.
Reveniti cu detalii ..poate ma dumiresc si pot sa va raspund.

Probabil situatia este aceasta : este casatorita in alta parte, dar aici a declarat ca este divortata si s-a recasatorit...adica in acest moment este casatorita de 2 ori )). daca am inteles corect )
Răspuns la discuția RAPIRE MINOR
Cred ca trebuia sa incepi cu asta )) In acest caz tatal poate fi pdepsit daca nu se supune ordonantei,practic mama detine custodia pana la finalizarea procesului. Mult succes)

@ gj_jane2 , mare dreptate ai )