avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Activitate zott

Activitate zott

Buna seara , am rugamintea de a ma ajuta si pe mine sa-mi recuperez 10 prajini de padure cuvenite ca mostenire in urma decesului ambilor parinti ! Am facut succesiunea , platesc impozitul si pentru aceasta suprafata dar cei de la registrul agricol din primarie imi zic ca nu stiu unde anume e gaseste padurea . Nici eu nu cunosc locatia deoarece ultimul parinte nu mi-a aratat hotarul acestei parcele , moartea survenind in mod neasteptat . Banuiesc ca functionarii de la primarie , in speta cei de la reg. agricol in mod voit si intentionat ascund aceasta suprafata pentru ca ulterior sa renunt la ea , aceasta suprafata urmand a fi vanduta proprietarilor de gatere din zona , cum s-a mai intamplat in cateva zeci de astfel de situatii . Vin deci sa intreb : cum pot proceda spre recuperare si daca exista cai legale pentru a intra in possie ? Suprafata respectiva exista scriptic in rolul agricol dar fizic nu se regaseste niciunde ! Am facut si cateva demersuri la Ocolul silvic din zona arondata dar acestia m-au dirijat tot spre primarie spunandu-mi ca acolo trebuie sa se regaseasca schitele tuturor terenurilor , proprietarilor etc ! Cu toata stima , I. Gherasim
Buna ziua ,
am si eu o intrebare pentru dumneavoastra si anume : acum aprox. 1 an jumate am cumparat o mobila completa pe care din lipsa de spatiu am depozitat-o in locuinta fiicei mele iar ulterior am consimtit sa-i ramana ei , mobila fiind cumparata de mine personal in rate . Acum ceva vreme ( aprox 1 luna ) am fost anuntat de catre cativa vecini ai ficei mele ( care este plecata in Italia cu tot cu sotul si fetita ) cum ca , cumnatul ei a spart usa camerei lor ( fata locuieste cu sotul si fica intr-un apartament de 2 camere impreuna cu fratele sotului ei , unul avand o camera , celalalt alta camera iar bucataria si baia o folosesc in comun ) si a furat salteaua de pe pat plus alte bunuri din camera ( o bratara aur a fetei , haine , diverse obiecte ) . Am mers la postul de politie si am reclamat furtul iar un domn comisar de acolo nu mi-a luat in consideratie reclamatia pe motiv ca nu mi-a fost mie sparta locuinta , ci fetei mele . Nu a luat in considerare nici faptul ca sunt proprietarul de drept a unor bunuri furate , dovedit cu actele de cumparare . acum stau si ma intreb : a abuzat acel lucrator de politie de nestiinta mea sau chiar asa stau lucrurile , gasesti hotul , il reclami iar politia nu se implica ? Va multumesc tuturor celor care ma puteti ajuta sa deslusesc aceasta enigma ! Tot respectul !
Răspuns la discuția blocat in trafic
Dar prima parte a relatarii poate fi considerata infractiune ? atunci cand nu permite deplasarea masinii in care eram ?
Buna ziua !
Va relatez o intamplare mai putin obisnuita , cel putin pentru mine : intr-una din zilele trecute stateam intr-o statie si asteptam un mijloc de transport in comun spre a merge la serviciu . Pur intamplator un cetatean pe care il cunosteam din vedere a oprit autoturismul proprietate si m-a invitata sa urc spre a ma duce la destinatie (serviciu) . In acel moment din urma a ajuns si un microbuz care face curse regulate pe acel traseu , a tras in fata noastra , parasind carosabilul si intrand cu fata pana aproape de gardul unei proprietati private , blocandu-ne astfel posibilitatea de a ne deplasa spre destinatia dorita . Totodata soferul acelui mijloc de transport a iesit in usa microbuzului spre a-mi cere socoteala cum ca de ce m-am urcat in masina cunostintei mele si nu in microbuzul sau . Pe tot parcursul ( aprox. 10 km) s-a tinut dupa masina in care m-am urcat sicanand soferul acelei masini in care eram si eu , la un moment chiar simuland ca arunca cu ceva inspre noi . Toata aceasta aventura am filmat-o si salvat-o in telefon. Acum intreb : constituie infractiune aceasta fapta si daca este pedepsita de legile romanesti ? Intreb aceasta deoarece la o zi sau doua cand am vrut sa merg iarasi la serviciu a refuzat sa-mi permita sa ma urc in microbuz , intarziind la munca din acest motiv . as mai dori sa stiu daca poate fi facuta o plangere la Politia circulatie sau altundeva . va multumesc !
Buna ziua
Unitatea la care sunt incadrat nu are contract cu o alta societate de paza si protectie , paza revenind in sarcina noastra celor 5 persoane pentru care s-a facut instruirea de specialitate ( 3 luni scolarizare ) Ma gandesc la o anumita ipoteza : cred ca le convine varianta cu paznic - pompier deoarece au asigurate doua servicii ( paznic si pompier ) , din care este platit doar unul - cel de paznic - totodata mai facem si alte munci ,,ocazionale,, ajutat la incarcat - descarcat etc iar angajarea pe un post de agent paza ar implica un consemn particular al postului in care nu vor putea prevede si alte munci decat acea strict de agent paza . Multumesc pentru raspuns !
Buna ziua ,
as dori sa va relatez o situatie cu care ma confrunt de ceva vreme fata de asociatia de proprietari din care fac parte ! Acesti domni ( presedinte + administrator ) refuza cu indarjire sa-mi scada o persoana de la intretinere pe motiv ca sunt restant ! persoana in cauza este sotia , plecata in alta tara si care locuieste la domiciliu doar 30 zile anual . Am facut o cerere prin care solicitam sa-mi prezinte situatia consumurilor lunare dar pe care au refuzat sa o primeasca sau sa o inregistreze . Mentionez ca aceasta situatie dureaza de peste 5 ani . Ma puteti sfatui , va rog , ce ar trebui sa fac in asemenea situatie ? Va multumesc .
Buna ziua ,
acum 6 ani m-am angajat ca pompier - paznic la o institutie bugetara , ulterior am fost trimis la specializare ca si agent paza de catre acea unitate bugetara ( pe banii ei ) si , desi au trecut 4 ani de la terminarea cursurilor ( in urma carora am obtinut atestatul , permisul de port-arma si acceptul politiei de a presta respectiva meserie ) societatea la care lucrez si in prezent refuza cu indarjire sa ma incadreze in postul de agent paza , mentinandu-mi vechea incadrare , cea de pompier - paznic . Acesta actiune a societatii respective imi aduce un prejudiciu material deoarece functia de agent paza presupune o munca calificata , pe cand cea de pompier - paznic una necalificata , asta reflectandu-se si in suma primita ca salariu . Vin deci cu rugamintea de a ma sfatui cineva (daca poate , desigur) ce ar trebui sa fac intr-o asemenea situatie ? Va multumesc !
Discuție Zile libere
Buna ziua ,
am si eu o intrebare si anume : este legal acest fapt ? Eu de cativa ani imi iau concediul de odihna in luna ianuarie iar de fiecare data sunt chemat la serviciu pe data de 1 si 2 ianuarie , tinand cont ca aceste doua zile sunt zile libere guvernamentale iar eu ma aflu in concediu cu data de 1 ianuarie e corect si legal sa se intample acest lucru . mai mentionez ca nu primesc nimic pentru zilele lucrate ( recuperare sau alta recompensa ) doar ca sunt pontat exact numarul de ore lucrate . va multumesc .