avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuzul incadrarii pe post dupa terminare cursuri de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuzul incadrarii pe post dupa terminare cursuri de specialitate

Buna ziua ,
acum 6 ani m-am angajat ca pompier - paznic la o institutie bugetara , ulterior am fost trimis la specializare ca si agent paza de catre acea unitate bugetara ( pe banii ei ) si , desi au trecut 4 ani de la terminarea cursurilor ( in urma carora am obtinut atestatul , permisul de port-arma si acceptul politiei de a presta respectiva meserie ) societatea la care lucrez si in prezent refuza cu indarjire sa ma incadreze in postul de agent paza , mentinandu-mi vechea incadrare , cea de pompier - paznic . Acesta actiune a societatii respective imi aduce un prejudiciu material deoarece functia de agent paza presupune o munca calificata , pe cand cea de pompier - paznic una necalificata , asta reflectandu-se si in suma primita ca salariu . Vin deci cu rugamintea de a ma sfatui cineva (daca poate , desigur) ce ar trebui sa fac intr-o asemenea situatie ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:12, 22 Octombrie 2011
Nu cunosc exact situatia de la dvs.dar exista cazuri in care unitatea si-a calificat cu ceva timp in urma dintre angajatii proprii, pt. functia de agent de paza ,cu scopul de a-si organiza propriul serviciu intern paza .
Ulterior insa,a aparut posibilitatea legala ca institutia sa incheie contracte de prestari servicii cu firme specializate de paza,daca se constata ca cheltuiala ar fi fost mai mica,astfel ca In acest caz,unitatea nu mai avea voie sa-si normeze si sa-si treaca in statul de functii posturi de aceasta natura
.S-ar putea sa fie si in cazul dvs. vorba despre asa ceva,adica sa nu existe posturi de agent paza in st. de functii ,din considerentul prezentat,altfel nu inteleg de ce unitatea dupa ce a investit si v-a scolarizat nu v-ar fi incadrat corespunzator calificarii.
Nu cred ca este vorba despre un refuz, de a va promova,dar va rog sa reveniti cu precizari
care sa-mi confirme/infirme ipoteza.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
ContSters136493, utilizator
Buna ziua. Referitor la incadrare, va rog sa ma ajutati sa inteleg un lucru: daca am fost angajat la o unitate bugetara mai multi ani treapta III, de unde mi-am dat demisia, iar acum m-am angajat la o alta unitate bugetara, e corect sa fiu incadrat treapta IV, ultima, ca un debutant, avand in vedere ca si la vechiul loc de munca ca si la actualul am efectuat aceeasi munca. E prevazut undeva ca ori de cate ori lucrezi in acelasi domeniu, dar la alta unitate sa o iei de la capat? Va multumesc!
Buna ziua
Unitatea la care sunt incadrat nu are contract cu o alta societate de paza si protectie , paza revenind in sarcina noastra celor 5 persoane pentru care s-a facut instruirea de specialitate ( 3 luni scolarizare ) Ma gandesc la o anumita ipoteza : cred ca le convine varianta cu paznic - pompier deoarece au asigurate doua servicii ( paznic si pompier ) , din care este platit doar unul - cel de paznic - totodata mai facem si alte munci ,,ocazionale,, ajutat la incarcat - descarcat etc iar angajarea pe un post de agent paza ar implica un consemn particular al postului in care nu vor putea prevede si alte munci decat acea strict de agent paza . Multumesc pentru raspuns !
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
zott, utilizator
@fcam,

Unitatea respectiva a scos la concurs postul pe care il avea in schema vacant,in cazul dvs. probabil era un post situat pe o treapta sau un grad inferior postului pe care erati incadrat cand ati demisionat si v-a incadrat ca atare.
In schimb.veti putea beneficia de obtinerea unei gradatii superioare ,caci aceasta se acorda in functie de vechimea totala in munca acumulata.


@zott,

Ce functie aveti trecuta totusi in contractul individual de munca?Oficial nu poate exista in schema un post de paznic-pompier.
Daca unitatea nu a externalizat serviciul de paza,atunci pare plauzibila varianta dvs.intr-adevar agentul de paza are atributii strict delimitate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
ContSters136493, utilizator
Nu cred ca in mesajele initiale a fost vorba de externalizarea unui serviciu .. scrie clar ”acum 6 ani m-am angajat ca pompier - paznic la o institutie bugetara .....”

Agentul de paza , dar si paznicul au, in principiu, cam aceleasi atributiuni ... este vorba despre o institutie bugetara , in cadrul careia promovarea pe un alt post nu se face cat ai bate din palme ... iar functia de agent de paza nu prea exista in sistemul bugetar , ci de paznic, portar sau guard ...

Potrivit Legii nr.284/2010, functiile de portar , paznic sau guard au aceeasi clasa de salarizare si acelasi coeficient de ierhizare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente intre paznic si agent de paza Georgeta Istrate Georgeta Istrate Cunoaste cineva care sunt diferentele intre meseria de agent de paza- cod COR 516901 agent paza si cea de paznic - cod COR 915204? Ma intereseaza in special ... (vezi toată discuția)
Plata ore suplimentare noa noa Cunoaste cineva o modalitate legala de intocmire a fomalitatilor de plata a unor angajati care fac ore suplimentare in fiecare zi insa din cauza prevederilor ... (vezi toată discuția)
Un post sau doua petrulili petrulili Din punct de vedere al legislatiei muncii ce inseamna titular de post si substituient ? S-a infiintat un compartiment in care sunt incadrate 2 persoane cu 2 ... (vezi toată discuția)