avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Activitate Neea_86

Activitate Neea_86

Buna seara, Mi-am facut o inteprindere individuala, mi-am facut actele pentru punctul de lucru pt un magazin cu haine second hand! As dori sa stiu de ce avize mai am nevoie? Pentru hainele pe care le vand am certificate de conformitate si de dezinfectie! E nevoie de vreun aviz special? Va rog din suflet sa ma ajutati cu aceste informatii pentru ca toti isi dau cu parerea dar nimeni nu imi spune exact ce trebuie sa fac! Va multumec!
Am infiintat o II si acum as dori sa imi fac punct de lucru. Am luat spatiul in chirie de la o persoana fizica si am facut contract de inchiriere. Pot sa ma duc cu contractul de inchiriere sa imi fac punctul de lucru la Registrul Comertului si fara ca contractul sa fie inregistrat la Finate? Pot sa il inregistrez si dupa aceea? Am nevoie neaparat si de extras cf pt infiintare punct de lucru, sau este suficeient contractul de vanzare cumparare si contactul de inchriere? Multumesc
Buna seara,
Mi-am infiintat de curand o II si as dorii sa imi fac un punct de lucru. De ce acte as avea nevoie? Magazinul meu se sa ocupa cu vinderea hainelor second hand. Este nevoie si de extras CF daca exista contract de vanzare-cumparare si fac cu proprietarul si contract de inchiriere? Dupa ce imi fac punctul de lucru mai am nevoie si de ceva autorizatii de la primarie? Va multumesc!
Răspuns la discuția Infiintare II
ok! Va multumesc frumos! pot sa le pun si pe amandoua, de exemplu? (unu principal si celelalt secundar)ma costa ceva in plus?
Discuție Infiintare II
Buna ziua,
Doresc sa imi infiintez o inteprindere individuala, mai exact un magazin second hand. As dori sa va intreb daca codul caen 4719- comert cu amanuntul in magazine nespecializare cu vanzare predominanta de produse nealimentare- este cel corect? vreau sa vand haine, lenjerii de pat, prosoape si jucarii.
Va multumesc
De la 1iulie va fi valabil! Pot sa trec atunci in cazul meu?
Buna ziua,
Am un firma si anume un SRL si am intrat in anul 2012 ca si platitor de TVA pentru ca am depasit plafonul anual. Acum ca plafonul de TVA a fost majorat de la 35.000 la 65.000 de euro m-as incadra la neplatitor. Am citit undeva un articol unde spunea ca daca pana la 30 iunie nu ai depasit suma de 35.000 euro de la 1 iulie poti sa treci ca si neplatitor de TVA. Nu stiu daca acel articol este sau nu corect de aceea o sa va rog pe dumneavoastra sa ma lamuriti.Eu nu depasesc 35.000 euro pana atunci pentru ca nu am cum sa mai vand atat. Pot sa trec atunci si eu la neplatitor de TVA de la 1 iulie? Daca da, ce trebuie sa fac? Va multumesc anticipat
Buna ziua!
As dori daca se poate sa ma lamuriti cu ceva. Am vazut ca foarte multe persoane vand produse second hand(in mod special hainele copiilor lor) pe Facebook. Daca as dori sa fac si eu acest lucru trebuie sa am firma? Sincer nu cred ca cele care fac acest lucru au dar eu as vrea sa ma asigur sa nu ma trezesc dupa aceea cu ceva amenzi.
Va multumesc anticipat!
Buna ziua,
As avea nevoie de ajutor din partea dumneavoastra, as vrea daca sa poate sa ma sfatuiti in legatura cu deschiderea unui magazin second hand. Noi mai avem o firma, un Srl, si am vrea sa mai deschidem inca un punct de lucru pentru un second hand. Daca avem in statut codul CAEN, de ce acte mai avem nevoie pentru a deschide, exista ceva regim special la Second Hand? Ne-am gandit si la varianta sa facem un II, pentru ca la Srl suntem deja platitori de TVA si poate daca nu am fi la inceput ne-ar ajuta mai mult. Ce acte sunt necersare pentru infintarea unui II si mai ales de cati bani am avea nevoie? Dumneavoastra ce ne sfatuiti sa facem? Care credeti ca ar fi cea mai simpla metoda si mai ales cea mai eficienta?
Va multumesc anticipat!
Multumesc frumos pentru ca m-ati lamurit!!!!