avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Activitate bianca_tm

Activitate bianca_tm

Buna ziua!

Sunt martora la un proces (reabilitare cladire istorica in care constructorul nu si-a terminat lucrarile si a plecat; cladire cu mai multe apartamente) si nu doresc sa ma prezint.
Unul din vecini a platit o avocata, dar pt el. Nu suntem asociatie de proprietari, fiecare individual.

Ce mi se poate intampla daca nu mai vreau sa ma prezint?

Multumesc anticiat!
Mulțumesc frumos!

POPA GHEORGHE a scris:

Va trebui sa deschideti actiune in instanta impotriva respectivei persoane. O puteti face in comun, toti cei pagubiti.

Buna ziua!

Va rog frumos sa imi spuneti ce șanse am avea ca locatari de imobil cu curte comuna, sa recuperam banii dați administratorului?

Nu suntem asociație de locatari, dar am vrut sa înființăm una. Am “angajat” fără acte un administrator, care a început sa ne ceara diverse acte pt a constitui asociația de proprietari.
După câteva luni am constatat ca nu s-a întâmplat nimic, ba mai rău ca sunt si facturi restante la curent, gunoi.

Toți locatarii am luat decizia de a renunța la el. Problema este ca banii de fond si banii pentru facturile restante nu ii mai putem recupera de la el. Pt banii dați avem un PV scris de mâna .

Cui trebuie sa ne adresam pt recuperarea banilor ? (Au trecut mai bine de 6 luni si nu am reușit sa ne înțelegem amiabil)

Avem vreo șansa sa recuperam banii, chiar daca nu suntem asociație de proprietari ?

Mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția Declaratie notariala
Multumesc !
Răspuns la discuția Declaratie notariala
Multumesc frumos pentru raspuns!
Co-proprietarul lucreaza in strainatate si nu vine curand acasa.
Buna ziua!

Va rog sa imi spuneti daca se poate face o declaratie notariala fara prezenta unui co-proprietar, dar cu buletinul lui?
Am nevoie de o declaratie notariala cum ca suntem de acord, noi proprietarii imobilului, cu renovarea acoperisului si a fatadei, necesara obtinerii autorizatiei de constructie de la primarie.

Va multumesc anticipat!
Buna ziua!

In august 2014 am optat pentru concediu de crestere copil pentru 1 an, cand era in vigoare legea cu revenirea la lucru dupa 1 an ccc la 6 ore de lucru pana ce copilul face 2 ani.

M-am reintors la lucru dupa 1 an, iar legea intre timp s-a schimbat cu 2 luni inainte sa reincep activitatea, trecand la 8 ore de lucru, in loc de 6.

Intrebare: de ce nu s-a luat in considerare ca in momentul cand am aplicat pentru 1 an de ccc era in vigoare legea cu 6 ore de lucru pana ce copilul face 2 ani?

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția stimulent insertie
Acum este clar! Va multumesc frumos!
O zi frumoasa!
Răspuns la discuția stimulent insertie
Multumesc frumos pentru raspunsul prompt!
Tot sunt un pic nelamurita. Eu am optat pentru concediu crestere copil de 1 an (respectiv 11 luni de zile), deci ma incadrez la Art. 2 alin 1 a)....si Art. 7 alin.2 a)

Deci am obtinut venituri supuse impozitului înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an si totusi nu am fost platita o luna de zile si o saptamana, pana la implinirea varstei de 1 an a copilului, de ce?
Buna ziua!
Am optat pentru stimulentul de insertie din momentul de cand am inceput lucru, mai exact dupa 10 luni si 3 saptamani de concediu de maternitate.
Am primit stimulentul de insertie abia dupa ce copilul a implinit 1 an.

De cand se acorda acest stimulent? De cand copilul implineste 1 an sau de cand am inceput lucru/am depus cererea la primarie?

Multumesc anticipat!