avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Activitate parfi63

Activitate parfi63

Perioadă contributiva. Am 14 ani contribuție la CAS , din care 8 ani și 7 luni in grupa a doua de muncă (1984-1992) . Sporul de grupă se va adăuga că perioadă contributiva să ajung la 16 ani și 10 luni contribuție, sau trebuie să cumpăr un an vechime pentru pensia pentru limita de vârstă? Mulțumesc pentru răspuns.
In august 2016 am facut contestatie taxa salubrizare,am platit 145 lei taxa timbru (1800 era scris pe somatie,si cu 3% mie mi-a dat 60,)Pe 27 ian. am primit acasa {admite actiunea si anuleaza somatia nr....} Primaria M. nu a facut contestatie,dar mi-a trimis acasa o instiintare datata de ei 26 ian. dar cu data postei 31 ian ca am de plata 2000 lei la salubrizare.Eu,ca prostu, nu am cerut cheltuieli de judecata,si pe deasupra, fiul meu a ras zicandu-mi ca mi-a anulat somatia,dar nu si suma de bani datorata.Pai ce pe mine ma deranjat cuvantul 'somatie' adica eu pentru el am platit taxa?, pe minema deranjat banii care ii cer ca nesimtitii pe persoana(6,5 lei/pers), si eu avand 2 trebuie sa le dau 250/an ,si duc gunoiul cu tractorul la o rapa careia ii dau foc vara si gata au rezolvat problema.Pai acolo il duc si fara ajutorul lor si pot la fel de bine rezolva problema si eu.Daca vor bani sa achizitioneze o masina de salubrizare cu fonduri UE ca in localitatea invecinata M sa puna taxa salubrizare 50 lei/an /familie ca acolo si sa desfiinteze contractele cu firme capusa' cu care au ''relatii contractuale'' sa lase afacerile si sa faca si groapa de gunoi MENAJER ,nu sa il plimbe 100 km. ,iar ce este reciclabil sa vina o data la 2 saptamani sa il preia firme de reciclare ca hartia ,plastic,aluminiul de la doze de bere are valoare ,aici e zona turistica ,minim 10 tone de aluminiu pe an se arunca,iar in loc. invecinata cantitatea este cel putin tripla. Nu mai vorbim de intraga suprafata a Deltei.ca intra turistii cu portbagajele pline cu doze de bere si ies afara cu ele goale,si chiar daca le-ar aduce inapoi nu ar face altceva decat sa le mute locul cu 4 km distanta.Dar asta este o alta ,,problema'' eu va rog sa ma lamuriti si pe mine ce am castigat cu. ,,admite actiunea si anuleaza somatia''ca pe 7 martie am legalizat hotararea (5 lei) si acum nici nu imi mai vine sa ma duc sa o ridic de la registratura,am ajuns sa cred ca cu cat inveti mai mult despre justitie, cu atat realizez ca stiu mai putin.Multumesc pentru raspuns,orice ar fi.
Am certficaTE si am inteles explicatia perfect.Multumesc foarte mult pentru lamuriri.Acum pot merge in instanta pentru iesire din indiviziune. O zi buna.
Am chitante[sant la zi cu plata impozit pe 1/5 teren extravilan]Tatal meu impreuna cu 4 frati pe titlu de proprietate.Certificat de Mostenitor pe ambii parinti cu cota indiviza 1/5 titlu teren extra vilan,dar nu am declaratia de acceptare tacita a terenului la notar.CUM pot arata instantei acceptarea cotei 1/5 din teren(cu chitantele de plata impozit?) MULTUMESC mult pentru informatii!
Platesc impozit pe teren de atunc pana acum(sant la zi).MA intereseaza ce spune legea ,si anume ca in intervalul[ 21 mai 1993-21 mai 1994] termen legal 1 an nu am facut la notar declaratia de acceptare,oricum nu au facut-o nici altii.(Detin 1/1 masa succesorala,unic fiu).
Tatal meu a decedat mai 1993.Titlu de Propr.emis nov 1994.-5 most. pe titlu in indiviziune.Ulterior a decedat si mama, 2008,atunci am obtinut si certificat de most CUM pot dovedi acceptarea tacita a suprafetei aflata in indiviziune? Terenul l-am lucrat (cota indiviza de 1/5[parcele separate]) impreuna cu mama intre 1990-2005. Ce valoare mai are C.Most. emis in 2008 pentru supraf.1/5,daca nu pot dovedi acceptarea tacita a terenului in fata instantei?
Daca se depun concomitent iesire indiviziune teren agricol(L.18/1991),10 most. si cerere Ajutor Pub. Judiciar ,aceasta(A.P.J) in cate exemplare se va depune? Multumesc pentru raspuns.{IN INSTANTA}
Pana la ce data poate fi platit impozitul pe cladiri,mijloace transport,teren fara majorari (accesorii) pe anul in curs?(Art. legea).Multumesc mult!
In contul detinut la Raifaisen mi-aufost depusi bani de la Asociatia Europeana O Viata Mai Buna,bani europeni pe care banca ia trimis la anaf oprindu-si 24 lei comision.[Este legal sau ilegal?]Am ajuns la anaf, dar aici nici nu vor sa auda de returnarea banilor eu. Cu ei mi-au fost platite penalitatile la pfa.Acum mai am de plata 30 lei datorie principala si 820 lei dobanzi. Ce ma sfatuiti sa fac pentru a beneficia de ord. pentru anularea penalitatilor si a45% din val. dobanzilor,tinand cont de faptul ca banii europeni nu pot fi popriti?
Nu vine ca EXECUTARE SILITA ci PLATITI IN CONTUL xxxxx SUMA DE >>>>>.Contractul a fost pe 1 an eu am fost abonatul lor 2 ani,si daca nu mai am nevoie de serviciul lor jalnic la internet care mergea ca o caruta stricata(intre o si 128 kbs)dar mai mult zero eu nu pot rezilia contractul unilateral? Atunci pentru ce contract pe 1 an? Contract pe VIATA mai bine.