avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Termen de plata impozit primarie .
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Termen de plata impozit primarie .

Pana la ce data poate fi platit impozitul pe cladiri,mijloace transport,teren fara majorari (accesorii) pe anul in curs?(Art. legea).Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:32, 15 August 2016
Codul Fiscal
art. 462 - Plata impozitului/taxei
(1) Impozitul pe clădiri se plătește anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie și 30 septembrie, inclusiv.

(2) Pentru plata cu anticipație a impozitului pe clădiri, datorat pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificație de până la 10%, stabilită prin hotărâre a consiliului local. La nivelul municipiului București, această atribuție revine Consiliului General al Municipiului București. Norme metodologice
(3) Impozitul pe clădiri, datorat aceluiași buget local de către contribuabili, de până la 50 lei inclusiv, se plătește integral până la primul termen de plată.
....

art. 467 - Plata impozitului și a taxei pe teren
(1) Impozitul pe teren se plătește anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie și 30 septembrie inclusiv.

(2) Pentru plata cu anticipație a impozitului pe teren, datorat pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie inclusiv, a anului respectiv, se acordă o bonificație de până la 10%, stabilită prin hotărâre a consiliului local. La nivelul municipiului București, această atribuție revine Consiliului General al Municipiului București.
(3) Impozitul pe teren, datorat aceluiași buget local de către contribuabili, persoane fizice și juridice, de până la 50 lei inclusiv, se plătește integral până la primul termen de plată.
.....

art. 472 - Plata impozitului
(1) Impozitul pe mijlocul de transport se plătește anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie și 30 septembrie inclusiv.

(2) Pentru plata cu anticipație a impozitului pe mijlocul de transport, datorat pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie a anului respectiv inclusiv, se acordă o bonificație de până la 10% inclusiv, stabilită prin hotărâre a consiliului local. La nivelul municipiului București, această atribuție revine Consiliului General al Municipiului București.

(3) Impozitul anual pe mijlocul de transport, datorat aceluiași buget local de către contribuabili, persoane fizice și juridice, de până la 50 lei inclusiv, se plătește integral până la primul termen de plată. în cazul în care contribuabilul deține în proprietate mai multe mijloace de transport, pentru care impozitul este datorat bugetului local al aceleiași unități administrativ-teritoriale, suma de 50 lei se referă la impozitul pe mijlocul de transport cumulat al acestora.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozitelor locale(casa+masina+etc.) Mircea Cristian Mircea Cristian 1.Care sunt reglementarile de plata ale impozitelor locale?Care este perioada pina se face discount(si care este acesta?) si de cind se percep penalitati(si ... (vezi toată discuția)
Primaria smechera Costica33 Costica33 Nu am platit impozitul pe casa pentru anul 2009. Am primit o somatie si titlu excutor insa... cuprinde si suma pentru anul 2010, nu inteleg de ce. Este corect ... (vezi toată discuția)
Instintare de plata si somatie de la primarie pe impozit 2009 laszlo82 laszlo82 Buna ziua cum spune si titlul am primit de la primarie mai intai o instintare de plata prin care mi se cere sa platesc 929,07 ron impozit pe teren masina si ... (vezi toată discuția)