avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1881 soluții astăzi
Forum Activitate actoh

Activitate actoh

Mai mult ridic subiectul ca sa "ne radem" impreuna.
Am trimis recent o notificare catre o firma mare 100% romaneasca (peste 100 mil de euro cifra de afaceri) prin care ii instiintam cu sunt scadente niste garantii de buna executie (constructii).

Ce sa vezi, au inceput sa rada, ca ma iau de ei, cum e posibil sa "umblu cu notificari", sa refac hartia sa scriu cerere sau instiintare ca sa nu ne "suparam".

Lesin de ras pur si simplu. Asta e nivelul de comunicare intr-o companie de 500+ angajati si cifra de afaceri de peste 100 mil de euro.

Totusi intreb, poate sunt eu dobitoc, chiar asa conotatie negativa are termenul de notificare?
Multumesc mult pt raspuns.

Totusi, exista posibilitate sa nu se aprobe inregistrarea chiar daca s-a trecut plafonul?
Dețin un SRL și nu sunt plătitor de TVA. Sunt foarte aproape de pragul de TVA. Devin automat plătitor de TVA? Am înțeles că ar urma să fiu invitat la un interviu și ulterior sa se decidă DACA se acordă acesta "facilitate".
Țin să precizez că nevoie foarte mare sa fiu plătitor. In acest moment pierd in jur de 5000 de lei pe lună pt că nu pot să îmi deduc TVA pe materiale (firma construcții).
inca o sesizare legata de valoarea amenzii:
unde scrie stabilesc si urmeaza s bifeze la pct a) amenda sau avertisment la b) puncte amenda si la c) punct penalizare este trecut in felul urmator

a) amenda in suma de 8500 lei
iar la b) este trecut un 30 care este peste b si c) puncte amenda in valoare de 30X60=1800

ideea e ca nu inteleg care este valoarea amenzii. Se cumuleaza? sau e doar 1800? sau e 8500?

[ link extern ] /

asta este un scan de la procesul verbal
as aprecia foarte mult ajutorul vostru.
r.gabi a scris:

Formulati plangere la instanta competenta teritorial locului constatarii contraventiei,chiar daca ,culpa dvs este evidenta,in termen de 15 zile de la semnarea/primirea procesului verbal la domiciliu..
Puteti invoca cauzele de nulitate ale procesului verbal,prev.de art.16,17,19 si 34 din OG nr.2/2001


deci in baza art 16, alin (7), pentru ca nu a scris la alte mentiuni ca pot face contestatie si pentru ca nu este trecuta judecatoria la care pot depune aceasta contestatie procesul verbal este lovit de nulitate?
La alte mentiuni este precizat doar ca "s-au efectuat fotografii la fata locului"
Multumesc frumos pentru ajutorul acordat

Am primit o amenda de 8500 lei (1800 in 2 zile lucratoare) pentru ca imi era expirat avizul politiei rutiere. Avizul a expirat pe 15 noiembrie iar amenda a fost intocmita pe 16 noiembrie.

Eu sunt subcontractant iar avizul nu mi l-am putut prelungii pentru ca inca nu aveam acordul primarului general al capitalei de la antreprenorul general.

Acest aviz a iesit saptamana trecuta (6 - 12 decembrie) si cu toate acestea valabilitatea lui este din 15 noiembrie pana in 15 decembrie (perioada rece care are nevoie de aprobari speciale)
Cu acest acord al primarului general eu ar fi trebuit sa imi prelungesc si pe perioada rece (15 noiembrie - 15 decembrie) avizul politiei rutiere care tocmai imi expirase.

Problema mea este:
1. amenda a fost intocmita in lipsa; de unde stiu ei ca am fost eu sau altcineva acolo din moment ce nu au legitimat pe nimeni?

2. daca fac contestatie pentru ca am acum acel acord al primarului general am sanse de castig? Ideea este ca pe procesul verbal sunt amendat pentru ca avizul politiei rutiere este expirat, iar pentru prelungirea acelui aviz imi trebuia acordul primarului general (imposibil deoarece nu-l aveam in acel moment)

3. procesul verbal nu are completat nimic la sectiunea contravenientul poate face plangere etc care se depune la judecatoria ___________________________
Nu este completata judecatoria dar la agent constatator scrie ca face parte din DGPMB- br sau ceva de genul nu se vede bine.

Se mai precizeaza prezenta unui martor si a pozelor, dar eu nu am primit pozele.

Mai mult este normal sa ma amendeze pe mine fiind subcontractant? Adica mie mi-a fost predat amplasamentul de catre antreprenorul general care defapt lucreaza pentru primarie. Normal nu ar fi sa verifice antreprenorul general?