avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate valentin1967

Activitate valentin1967

Buna ziua
Am primit o amenda de la ANPC pe societate de 20.000 lei , adica 6000lei de achitat in 15 zile.amenda a fost data pt aproximativ 2kg de rosii, 3 kg de morcovi si 4 kg ceapa care in opinia inspectorilor prezentau urme de mucegai (total neadevarat). Au gasit intr-o lada de produse congelate o caserola cu circa 680g rinichi de porc congelati care imi apartinea dar am uitat de ea sa o iau de acolo. (nu am comercializat niciodata produsul respectiv in magazin si am si factura de la Selgros pe persoana fizica cu cantitatea respectiva de rinichi si inca un produs pe factura).
Pot face contestatie la judecatorie fara sa apelez la un avocat? Nu au trecut cele 15 zile de cand am primit PV.
Multumesc
Buna ziua,
Incepand cu 1 ianuarie 2018 toate societatile comerciale(cu cateva exceptii) trec de la impozitul pe profit de 16% la impozitul pe venit de 1%. Daca societatea respectiva era platitoare de TVA, de la 01.01.2018 mai este oare justificat financiar sa ramana platitoare de TVA(avand in vedere ca nu-si mai poate deduce cheltuielile si TVA-ul)?
Personal cred ca e mai bine pentru societatile aflate in aceasta situatie sa devina neplatitoare de TVA in contextul in care se va plati 1% impozit si nu se va mai putea deduce nici o cheltuiala.
Am citit pe un forum ca daca s-ar majora capitalul social la min 45.000 lei s-ar putea opta pt impozitul pe profit?? sau e o stire falsa??
Care credeti ca ar fi varianta cea mai buna??? Eu am 7 angajati cu norma intreaga. Daca se pot da raspunsuri simple fara a se face trimiteri la art de lege!!

Multumesc
Răspuns la discuția Legea 12/1990 art 1 lit g
Probabil ca oricum gaseau ei "ceva" ca asa cum e legislatia noastra, e imposibil sa stii toate chichitele care se ascund prin textele legilor. Ati "scapat" sa zicem usor cu 1500 lei, am cunostinte care au primit de la 4.000 la ...10.000 la ultimile controale ale ANAF si asta fara sa stea prea mult sa verifice pt ca se grabeau sa "FACA BANI"(ANAF-ul).
Problema e ca traim intr-o tara frumoasa, dar ne conduc si fac legi niste oamenui de CACAT!!!!(vezi cati fosti ministrii de finante sau sefi ANAF au fost descoperiti ca ei sau familiile lor fac afaceri necurate- Blejnar acum mai nou Chitoiu(nevastasa) si am putea continua!!!!
Referitor la articolul 1 lit g din legea 12/1990 eu am inteles asta:
articolul 1 lit g a fost declarat neconstitutional DAR trebuia emisa o hotarare de guvern care sa schimbe acest articol si pana atunci el ramane in vigoare ca asa vor ALESII nu au ei timp pt chestii din astea din care nu are de castigat vreunul din cohorta lor. Daca era ceva de muls sa vezi ce repede schimbau legea.

Nu stiu ce sa mai zic ....si eu am mai cumparat si o sa mai cumpar de la "unitati de desfacere cu amanuntul" pt ca acolo am gasit anumite marfuri mai ieftine decat in celelalte en gros-uri.
Problema o pun in felul urmator...daca stii ca oricum ei(anaf-ul, politia economica..etc) oricum ne vor da amenda ca asa au ORDIN(si e adevarat) ce rost mai are sa respectam intrutotul legile?????...Totusi parerea mea e ca trebuie sa fim "acoperiti" , sa nu ne punem cu ei...ca oricum gasesc ei ceva...si sa speram sa nu ne dea vreo amenda mai mare ca stii...
f) faptele prevazute la lit. a), b), e), g), i), j) si k), in cazul in care au fost savarsite de persoane juridice, cu amenda de la 6.000 lei la 20.000 lei.
Art. 4
(1) Marfurile sau produsele care au servit sau au fost destinate sa serveasca la savarsirea vreuneia dintre faptele prevazute la art. 1 lit. a), b), d), e), g) si j), daca sunt ale contravenientului sau ale operatorului economic, precum si sumele de bani si lucrurile dobandite prin savarsirea contraventiei se confisca si se valorifica in conditiile legii, contravaloarea lor facandu-se venit la bugetul administratiei publice centrale.

Apropo...de ce ti-au dat "numai" 1500 lei ca pt pers juridice amenda e de la 6000 si jumatate din minimul e 3000???:-/
Mie de asta mi-e cam teama sa nu-mi dea maximul...20.000...X-( caz in care as contesta in instanta amenda daca ar fi peste 2.000lei si sigur as castiga dar asta inseamna alti bani(avocatul) timpi si alergatura inutila....si nervi bineinteles.

Buna ziua!

Decizia nr. 498 din data de 10 mai 2012 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art.1 lit.g) din Legea nr.12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, daca stiti, in momentul de fata se aplica decizia sau nu??
In alt forum cineva spune....citez "Deciziile CC se refera asupra unui aspect , norma juridica , sau reglementare daca incalca legea fundamentala , Constitutia Romaniei. ( a nu se confunda cu ICCJ ).

Constitutia Romaniei :
Deciziile Curţii Constituţionale

ARTICOLUL 147
(1) Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituţionale, îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept.

Decizia prin care Curtea Constituţională, în exercitarea controlului concret, posterior, rezolvă, prin admitere, excepţia de neconstituţionalitate este obligatorie şi produce efecte erga omnes şi nu numai inter partes litigantes, deşi este pronunţată în cadrul unui litigiu care există în faţa justiţiei între anumite părţi determinate.
Este consecinţa faptului că prevederea declarată neconstituţională rămâne în legislaţie, dar aplicarea ei, fiind contrară supremaţiei Constituţiei, încetează nu numai în procesul în care a fost invocată.

Care este de fapt "adevarul"...mai este valabil art, 1 lit.g) din Legea nr.12/1990 in prezent???

As dori raspunsuri fundamentate si nu PARERI
Răspuns la discuția Probleme mari cu chiriasii
Din moment ce contractul a expirat.....intra arunca-i hainele si lucrurile in fata blocului si schimba incuietorile. Poti spune ca a parasit apartamentul pt ca isi gasise in alta parte dar acolo (tot ea a spus) i-au cerut chiria pe N luni in avans ....nu a avut banii necesari si s-a gandit ca ar putea sa vina inapoi la dv. E cuvantul ei impotriva cuvantului dumneavoastra. Daca ea e nenorocita nu merita sa va trambalati prin justitie si cu cheltuieli pe care nu o sa le mai recuperati niciodata pt ca nici ea nu o sa va actioneze in instanta (fiind constienta ca face un abuz) .....o sa plece cu ..coada intre picioare sa gaseasca alt fraier.....
Daca mergi pe calea legala vei acumula o suma frumusica la intretinere si utilitati pe care nu o vei mai recupera niciodata...
Merci de raspuns, birocratia la noi e........
Este vorba de un contract de "vanzare cumparare" pe care societatea il are cu diversi furnizori cu plata la termen a contravalori facturii. Agentul de politie care a venit in control pe domeniul panificatiei mi-a cerut contractele societatii mele cu firmele care aprovizioneaza societatea(magazinul) cu paine. Avand in vedere ca in cazul painii nu se plateste la termen vroiam sa stiu daca este obligatoriu sa inchei un astfel de contract cu distribuitorii.
In baza carei legi o societate comerciala (SRL) care achizitioneaza de la o alta societate comerciala (SRL, SA) diferite produse (ex. paine) pe care le plateste cash (zilnic in baza facturii emise) este obligata sa incheie un contract de colaborare?