avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Activitate hhs

Activitate hhs

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
"PROSTIE s. v. ignoranță, incultură, modestie, nepricepere, neștiință, simplicitate, simplitate."-Dex-online.
Nu scrie nicaieri de agresivitate!!!
Mai demult un om prost ( vezi Ion Creanga) insemna un om simplu, fara nici o alta conotatie. Astazi cuvantul a fost sa zic asa "peiorizat" desi multi manifesta caracteristicile prezentate in Dex si multe altele!
In deschiderea topicului utilizatoarea nu a spus ca ii interzice cineva sa creasca sau sa detina cainele in apartament sau sa il plimbe prin zona rezidentiala ci doar ca ii este interzis accesul intr-un anume parc unde banuiesc ca parintii vor sa stea linistiti cu copii care sa se joace in siguranta.
"Ce trebuie să știi atunci când scoți câinele la plimbare în spațiu public
1. Să cureți după câinele tău!
Este obligatoriu să ai întotdeauna la tine pungi pentru curăţarea locului în urmă dejecţiilor fiziologice;
2. Să nu plimbi câinele în locurile în care este interzis !
Este interzis accesul în spaţiile de joacă amenajate pentru copii, în magazine şi pieţe de desfacere a produselor agroalimentare. Accesul cu animalele de companie în parcuri și alte locații publice este reglementat de Hotărâri de consiliu local, ce diferă în funcție de fiecare oraș.
3. Câinele trebuie să fie mereu în lesă pe spațiul public!!
Întotdeauna câinele ar trebui să fie în lesă pe stradă și în alte locuri publice, pentru siguranța lui și a celor din jur. Câinii care fac parte din categoria raselor considerate agresive vor purta, obligatoriu, şi botniţă. Câinele poate fi liber doar în parcurile de căței special amenajate și îngrădite.
4. Să ai la tine carnetul de sănătate.
La fiecare plimbare trebuie să ai la tine carnetul de sănătate cu vaccinurile și deparazitările la zi. Poliția îți poate solicita acest act al cățelului oricând, iar amenzile date în lipsa acestora sunt destul considerabile (2.000 și 10.000 lei). De asemena, se va verifica și dacă animalul are cip."
Ce mai atata tevatura !?
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma mir ca ati moderat doar raspunsul meu nu si celalalt care ii face magari pe cei ce respecta o hotarare a unei adunari generale a proprietarilor. Deh, democratie gresit inteleasa!!!
Acea hartie lipita la intrarea in parc inseamna o "intelegere amiabila" intre proprietarii care nu doresc sa aiba caini in apropierea copiilor lor cand stau in parc si proprietarii care detin animale de companie carora nu li s-a interzis accesul in alte spatii comune ci doar in parc!!! Iar cei care o respecta sunt magari.....?
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Ca sa va poata da in judecata trebuie sa existe un prejudiciu."
Poate trebuie platit in plus catre cei care fac curat ( fiind un parc dintr-un domeniu rezidential-poate privat) ca sa curete dupa caini!?
Ati auzit de prejudiciu moral ? Se pare ca dvs. nu stiti ce inseamna "frica", frica de animale, in special de caini! Fiul meu a fost alergat pe vremea cand avea doi ani de un caniche, (da un caniche- si astia pot speria un copil de doi ani!!!) putin mai rau si asa s-a speriat ca si acum are o teama si o aversiune fata de caini(am facut 10 ore de terapie!!!). Eram in acelasi parc cu un vecin proprietar al acelui caniche si nu aveam nici o problema cu cainii, deoarece si eu am avut caine cand stateam la curte. De atunci am o problema cu proprietarii de caini care se dovedesc a fi nesimtiti !! Sunt destule parcuri pt. caini iar pe trotuarul public nu va interzice nimeni sa-i plimbati. Dar acolo, daca nu curatati dupa caine si va vede un politist, luati amenda pe cand in parcul rezidential puteti lasa "rahatul" in iarba, sa calce altcineva in el si poate sa curete dupa dvs.
Pt. Lapisa: Asa ca lasati-o asa si faceti un efort sa-i respectati si sa-i intelegeti si pe ceilalti care nu au caini si nici nu doresc animale de companie fiindca se simt bine intre oameni!!!
Editat de moderator : Apreciem raspunsurile, nu si alte comentarii, mai ales despre persoane.
Am avut o matusa. Aceasta a decedat la varsta de 93 de ani. Sotul si copii ei au decedat inaintea ei, neavand alti mostenitori. Suntem 11 nepoti care avem calitatea de mostenitori. Eu sunt singurul care a avut grija de ea benevol si fara nici o pretentie. Matusa era foarte uracioasa si nu a vrut sa lase mostenire nimanui in timpul vietii. Pe ceilati nepoti nu ii intereseaza averea ramasa in urma ei ( o casa su cateva hectare de teren). Ei nu doresc sa se intereseze de succesiune si nu doresc sa plateasca nimic, desi se afla in orasul in care se poate face succesiunea. Ce pot eu sa fac? Pot sa deschid procedura de succesiune de unul singur? Daca platesc taxele pot sa mostenesc eu totul sau trebuie o declaratie notariala de la fiecare in parte?
Multumesc anticipat pt. raspunsuri.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Legea nr. 217/2023. Aceasta și-a propus o protecție mai mare a minorilor, astfel că vizează dispozițiile penale privind viața sexuală și cele procedural penale privind drepturile victimelor. Noile reglementări se aplica de la data de 1 ianuarie 2024." In lege este si prevederea referitoare la diferenta de varsta de peste 5 ani. Ar trebui sa anuntati politia. Vor cerceta ei.
Asa pentru lamurirea noastra, va rog sa reveniti mai tarziu cu solutia data de un alt notar. Multumesc
Absurd, neabsurd, un notar trebuie sa faca ceea ce este legal. Normal ca trebuie sa se adreseze unui( unor ) notar. Eu am spus doar ca succesiunea poate sa fie foarte stufoasa!!! Si ca s-ar putea sa aiba nevoie de un astfel de certificat( pt. a evita diverse alte probleme ulterioare).
Dvs. trebuie sa folositi exemple care sa faca pe cineva sa inteleaga legalitatea sau ilegalitatea si nu absurditatea unor chestiuni!!!!
Ne intrecem in cimilituri?
Certificatul meu de mostenitor are 10 pagini ! Eu nu vreau sa bag pe nimeni in ceata!! Din partea mea poate sa mearga la ce notar vrea, insa fiecare notar trebuie sa respecte algoritmul, altfel succesiunea devine nula la un momendat.
V-am spus, daca mama avea bunuri si a murit inaintea tatalui atunci tatal impreuna cu copii o mostenesc pe mama iar copii trebuie sa faca succesiunea si dupa tata si dupa mama inaintea succesiunii dupa bunici. Dar notarul stie mai bine.......nu eu dau solutia!
Pai acum cand se dezbate succesiunea si tatal si buncii sunt morti!!!! Cred ca este vorba de succesiunea dupa tatal decedat, chiar daca acesta nu avea bunuri pe numele lui, poate a mostenit ceva dupa mama, depinde de cine a murit primul- mie asa mi-a explicat notarul!!!!! De aceea cred ca ii trebuie acel certificat de calitate de mostenitor !!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
legatura dintre dvs. si bunicii din partea tatalui si dvs. este chiar tatal dvs., care chiar si decedat inaintea bunicilor are calitatea de mostenitor( nu stiu exact termenul juridic) pe care il mosteniti dvs. Acest proces de succesiune dupa tatal dvs. se dezbate chiar in cadrul procesului de succesiune dupa bunicii dvs., iar calitatea de mostenitor o reprezinta certificatul de nastere unde dvs. figurati ca fiu sau fiica a tatalui dvs. Daca mama dvs. traieste atunci si ea mosteneste ceva de la tala dvs. iar dvs. mosteniti acea parte de la mama dvs( daca nu mai aveti alti frati !!!), situatia este destul de complicata. (Daca nu este asa, atunci va trebuie acel certificat de mostenitor care cred ca este tot un fel de succesiune, cu care sa dezbateti succesiunea). Cel putin la mine asa s-a intamplat si sunt o multime de succesiuni in avalansa, dar nu va speriati daca merita efortul, notarul face totul, dvs. trebuie sa platiti doar !!