Si am dreptul si la somaj? Totusi, reorganizarea asta se poate face asa peste noapte? Adica daca un angajator decide ca nu mai are nevoie de tine poate sa te dea afara asa usor? Unde e protectia angajatului?
In concluzie angajatii din domeniul constructiilor sunt supusi unor riscuri pe timp de iarna si pot fi dati afara foarte usor. In ccm la nivel de ramura spune asa: se vor acorda palti compensatorii de cel putin 50% din salariul de baza brut. Cum pot constrange firma ca sa imi acorde salariile compensatorii in numar de 3 ca sa fiu astfel acoperit pe iarna?
am fost instiintata ca postul meu va fi desfiintat. In firma nu exista decat un singur post. Sarcinile au fost impartite altor doi colegi care se afla pe posturi diferite. Este legal ceea ce a facut firma? Si cum pot obtine mai multe salarii compensatorii, avand in vedere ca lucre z in constructii iar iarna este maib greu sa iti gasesti de munca in aceste domeniu.
pentru ca nu mi se pare corect si nue meritul lui ca am fost angajata de altcineva si mai e la mijloc si faptul ca nu doreste sa imi achite salariile la timp.
am fost instiintata ca sunt trimisa in somaj cf art 65. insa in aceeasi zi a fost angajata o alta persoana pe aceeasi functie si stiu ca nu e legal. doresc sa actionez angajatorul in instanta deoarece decizia de somaj nu e legala. prin actiunea in instanta vreau sa cer incetarea contractului de munca din initiativa mea, avand in vedere ca imediat m-am angajat in alta parte si de aceea nu doresc reintegrarea in firma respectiva. vreau sa se constate ca decizia de concediere din intiativa angajatorului e nula si nelegala., avand in vedere faptul ca a fost angajata o alta persoana
Am fost trimisa in somaj iar in aceeasi zi a fost angajata o alta persoana pe aceeasi functie. Eu pot solicita in instanta incetarea CIM din initiativa mea, avand in vedere faptul ca in decizia de incetare nu mi s-a expus si varianta demisiei ( fara sa fiu reintegrata). Daca da in temeiul carui articol de lege pot face acest lucru?