LIVE, ACUM (128 PARTICIPANȚI) GDPR în activitatea de zi cu zi: Managementul consimțământului, breșele de securitate și marketingul direct Accesează live evenimentul
Am fost trimisa in somaj iar in aceeasi zi a fost angajata o alta persoana pe aceeasi functie. Eu pot solicita in instanta incetarea CIM din initiativa mea, avand in vedere faptul ca in decizia de incetare nu mi s-a expus si varianta demisiei ( fara sa fiu reintegrata). Daca da in temeiul carui articol de lege pot face acest lucru?
am fost instiintata ca sunt trimisa in somaj cf art 65. insa in aceeasi zi a fost angajata o alta persoana pe aceeasi functie si stiu ca nu e legal. doresc sa actionez angajatorul in instanta deoarece decizia de somaj nu e legala. prin actiunea in instanta vreau sa cer incetarea contractului de munca din initiativa mea, avand in vedere ca imediat m-am angajat in alta parte si de aceea nu doresc reintegrarea in firma respectiva. vreau sa se constate ca decizia de concediere din intiativa angajatorului e nula si nelegala., avand in vedere faptul ca a fost angajata o alta persoana
Instanta de judecata nu poate schimba temeiul de drept al incetarii raportului de munca...puteti merge pe temeiul de drept al incetarii si sa va angajati in continuare la alt angajator .. nu va impiedica cu nimic acest lucru.