avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1265 soluții astăzi
LIVE, ACUM (128 PARTICIPANȚI) GDPR în activitatea de zi cu zi: Managementul consimțământului, breșele de securitate și marketingul direct
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INCETAREA CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INCETAREA CIM

Am fost trimisa in somaj iar in aceeasi zi a fost angajata o alta persoana pe aceeasi functie. Eu pot solicita in instanta incetarea CIM din initiativa mea, avand in vedere faptul ca in decizia de incetare nu mi s-a expus si varianta demisiei ( fara sa fiu reintegrata). Daca da in temeiul carui articol de lege pot face acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:07, 12 Ianuarie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
am fost instiintata ca sunt trimisa in somaj cf art 65. insa in aceeasi zi a fost angajata o alta persoana pe aceeasi functie si stiu ca nu e legal. doresc sa actionez angajatorul in instanta deoarece decizia de somaj nu e legala. prin actiunea in instanta vreau sa cer incetarea contractului de munca din initiativa mea, avand in vedere ca imediat m-am angajat in alta parte si de aceea nu doresc reintegrarea in firma respectiva. vreau sa se constate ca decizia de concediere din intiativa angajatorului e nula si nelegala., avand in vedere faptul ca a fost angajata o alta persoana
Instanta de judecata nu poate schimba temeiul de drept al incetarii raportului de munca...puteti merge pe temeiul de drept al incetarii si sa va angajati in continuare la alt angajator .. nu va impiedica cu nimic acest lucru.
deci eu pot castiga procesul chiar dak am fost angajata in alta parte?
Puteti castiga procesul , avand in vedere angajarea imediata pe acelasi post a unei alte persoane.

Dar nu vad de ce ati actiona in instanta , daca tot vreti sa incetati raportul de munca...???

Alte discuții în legătură

Cartea de munca retinuta de angajator lukas123 lukas123 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi deoarece sunt intr-o situatie dificila. Am castigat in decembrie 2009 litigiul de munca cu fostul ... (vezi toată discuția)
Temei incetare cim ContSters79137 ContSters79137 mai multi angajati, concediati abuziv pentru abateri disciplinare. nu se realizeaza procedura convocarii pentru cercetarea disciplinara prealabila, contestatia ... (vezi toată discuția)
Concediere contract perioada nedeterminata cu 90 zile de proba Tudor Maria Tudor Maria Om o vechime in munca de 24 luni la alți angajatori nu am beneficiat niciodată de șomaj , acum 3 luni am demisionat de la Faurecia Sibiu si m-am angajat la ... (vezi toată discuția)