avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Activitate andreea-s

Activitate andreea-s

Răspuns la discuția Liberare conditionata
Pff...ce au trecut lunile :).
Pana in prezent a executat 1 an si 10 luni (cu luna asta ;) ) din 3 ani si 6 luni.
Are doar rapoarte de buna purtare pt ca a participat la multe activitati, a muncit 3 luni (ca atat s-a putut) si a facut si un curs de calificare profesionala.....
Incep sa-mi pierd rabdarea EU, daramite el....Ce sanse ar avea de reusita daca face acum cerere de eliberare conditionata?
Răspuns la discuția Liberare conditionata
Deci bine am calculat si eu......;)
El luna viitoare implineste 21 ani si e posibil sa fie mutat din penitenciarul de tineri. Oricum are de gand sa mai inceapa un curs ca sa ramana acolo si sa nu-l trimita in cine stie ce penitenciar!:((
Si astia 2,4 ani , vor fi calculati in ....nu stiu cum sa ma explic....adica un an va fi de 12 luni sau de 8 luni? Va face 2,4 ani cap-coada sau ....2,4 ani juridici adica aproximativ 1,6 ani?

Doamne...imi cer scuze, sper ca m-am facut inteleasa!:">
Răspuns la discuția Liberare conditionata
Nu stiu daca am calculat/inteles bine......
Sa-nteleg ca din 3,6 ani trebuie sa faca OBLIGATORIU 2,4 ani??? Doar atunci poate face cerere de eliberare conditionata......? :((
Răspuns la discuția Liberare conditionata
Buna! As avea si eu o intrebare....
Prietenul meu are o condamnare de 3,6 luni pt tentativa de talharie. Pana in prezent a executat 14 luni de pedeapsa intr-un penitenciar de minori si tineri. In astea 14 luni el a muncit 2 luni (pt ca acum nu-i mai scoate la munca deoarece e frig), are 3 rapoarte de buna purtare pt ca a participat la diferite activitati si urmeaza un curs de cofetar/patiser in cadrul penitenciarului.....Dovezi ca s-a indreptat zic eu :-) !
Ok! Cat ar mai avea de executat pana ar putea face cerere de eliberare conditioanata (care sa aiba sanse reale de reusita)?
Va multumesc mult!
Răspuns la discuția eliberare conditionata
Buna! Am citit discutia dumneavoastra pe aceasta tema si cred ca am inteles in mare ideea. Totusi as dorii sa va intreb ceva....
Daca o persoana e condamnata la 3 ani si 6 luni de inchisoare din care a executat pana acum aproape 11 luni, dupa cat timp poate depune cerere de eliberare conditionata? Mentionez ca de "drept" ar putea in iunie anul viitor parca...
Mai repede nu s-ar putea? El a inceput de o luna sa munceasca 5 zile pe saptamana (8 ore/zi prin parcuri) ,plus ca are si rapoarte de BUNA purtare pt ca a participat la diverse activitati.....
Dar exista legea asta? Adica sa nu poti face contestatia?
Buna, am revenit cu o intrebare.

Avocatul ne-a spus ca nu poate face contestatie in anulare ca TOCMAI a aparut nu stiu ce lege si nu se mai poate face :-/ . Nu inteleg absolut nimic.
Exista legea asta??
Răspuns la discuția scaderea pedepsei cu o treime
Imi pare rau dar n-am inteles legea asta cu "scaderea pedepsei cu o treime".

Daca si-a recuoscut fapta de la inceputul anchetei (acum 1 an si 3 luni) si a fost condamnat la 3 ani si 6 luni abia acum in ianuarie, poate beneficia de legea asta?

P.S. condamnat in urma unui recurs, initial a primit cu suspendare.
E absolut logic ca daca stia ca o data pe luna trebuia sa se prezinte acolo mergea ca doar pt binele si libertatea lui mergea.
Nu-si risca el libertatea pt o vizita in fiecare luna #-o.
Doar cine si-ar dorii sa ajunga acolo? nimeni.....
Dupa ce saptamana trecuta parchetul sustinea sus si tare ca ei n-au emis mandat pe numele lui acum se pare ca de la ei a pornit. Au emis pt ca nu s-a prezentat lunar la serviciul de probatiune. (pt ca nu stia ca trebuie sa meargaX-()
Nu inteleg de ce n-au recunoscut de la bun inceput ca ei au trimis....

Avocatul a spus ca o sa depuna o contestatie in anulare.....si ca daca nu reuseste atunci o sa incerce macar sa-i micsoreze pedeapsa.:( )