Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Activitate mesadria

Activitate mesadria

Va multumesc ca mi-ati raspuns
Faptul ca deciziile au fost emise cu intirziere in unele cazuri nu au ramas fara consecinte .Au fost persoane care dupa depunerea dosarului au decedat iar familia nu a beneficiat nici macar de ajutorul de inmormintare la timpul necesar, au fost persoane care au ramas fara o sursa de venit pentru un interval bun de timp, au fost persoane care au pierdut ajutorul de somaj, au fost persoane care sau imbonlavit sau au facut socuri nervoase.
E drept legea 263 nu trebuia sa se plimpe intre presedinte si parlament ci trebuia sa fie votata si aprobata intr-un mod decent fara suspiciuni de frauda.
Parerea mea este ca totusi acest guvern are planul ascuns de a mai diminua pe cale naturala fortata numarul de pensionari pt ca acesti sunt la virsta in care atacul de cord si atacul cerebral este in mare voga.Dar ce se va intimpla daca vor fi numai atacuri cerebrale urmate numai de paralizii si fara prea multe decese? sau pentru aceste cazuri a fost prevazuta reforma sanitara cu transformarea spitalelor in azile de batrini?
Sunt intradevar foarte suparata dar supararea mai si trece.
Ce ma deranjeaza cu adevarat este felul in care suntem tratati.
Am studiat un pic de demografie si am inteles ca intr-o societate nu conteaza individul ci intregul. adica intreaga societate.Ok. Ma intreb daca faptul ca 80 % din acest intreg este sacrificat prin insolenta a 1% din acelasi intreg aceasta mai este o societate normala.
Ma interesau chestii de principiu
repet intrebarea
o lege este valabila fara norme metodologice adica ea isi poate produce efectul si fara acestea?
in cazul particular a legii 263/2010 aceasta a avut efect fara norme metodologice timp de 87 de zile.
Legiuitorul a fost foarte grabit sa o puna in aplicare fara a avea baza tehnico materiala gata caci nici in prezent sistemul informatic nu functioneaza la capacitate(pentru grupa 1 de munca),iar in toate proiectele Legii unitare a pensiilor exista un art care spunea ca "Prezenta lege intra in vigoare la 6 luni dupa publicarea in MO)Culmea ca de pe situl Ministerului Muncii ,acest proiect a disparut
Nu sunt suparat pe cei care ne mai raspund la intrebari , ar fi culmea ,in loc sa multumesc sa mai fac si scandal.
Caut pur si simplu o portita cit de mica pt a-mi face dreptate.Pt. ca ma simt nedreptatita.Trebuie sa fac contestatie si abia dupa ce primesc raspunsul care va fi bineinteles negativ o sa incerc sa merg in instanta
Va multumesc mult
Cine elaboreaza in general normele metodologice ale unei legi ?
O lege este valabila fara norme metodologice?
Unde gasesc mai in detaliu legatura dintre lege si normele ei de aplicare?
Va multumesc
Pun aceste intrebari deoarece mi se pare strigator la cer ce se intimpla!!!
Ni se stabilesc drepturile la pensie deci la supravietuire ,dupa o lege a caror norme metodologice apar dupa aproape 3 luni de la data intraii in vigoare a acesteia iar aplicatia informatica nu functioneaza corect nici dupa 3 luni.
Concret :
Mi s-a emis decizie de respingere a dosarului de pensie dupa 4 luni de la data depunerii cererii.Cerea si dosarul l-am depus in baza legii 49/2010 si 19/2000 cu drept de deschidere a dreptului la pensie la data de 01.01.2011.Pt ca am facut rau ca m-am nascut cu o zi mai devreme suport consecintele.
Sunt convinsa ca nu sunt singura in aceasta situatie
Ce neam de oameni suntem noi majoritatea romanilor de ne lasam calcati in picioare de o mina de guvernanti pe care in timpenia noastra i-am ales(in lipsa de altceva caci oamenii de calitate nu se baga introaca porcilor)???????
In data de 03.12.2010 mi-am depus dosarul de pensionare pentru pensie la limita de virsta cu reducere de virsta pentru anii lucrati in grupa 1 de munca inainte de indeplinirea conditiilor de pensionare(01.01.2011) in baza legii 19/2000 si legii 49 din 19 marte 2010 .
Dosarul mi-a fost respins in baza art 178 din legea 263/2010.
Legea 263 a fost aprobata de parlamentul acestei tari in 16.12.2010 si publicata in monitorul oficial in 20.12.2010 la 2 saptamini dupa ce eu am depus dosarul. Stiam de prevederile noii legi a pensiilor dar in Proiectul de lege a pensiilor descarcat de pe situl Ministerului muncii , se facea precizarea la art 195 ca aceasta lege intra in vigoare la 6 luni de la data publicarii in monitorul oficial.
Pentru a-mi depunde dosarul de pensie a trebuit sa renunt la ajutorul de somaj de care ar fi trebuit sa mai beneficiez pina in luna mai 2010.
De la Casa de Pensii nu mi s-a dat inca nici un act in scris ca dosarul mi-a fost respins motiv ca nu au inca programul de calcul al noii legi
Ce pot sa fac in aceasta situatie? ce ma sfatuiti?
Am indeplinit conditiile de pensionare dupa legea 19/2000 la 01.01.2010 ,iar dupa legea 263/2010 le voi indeplini la 01.08.2012.
Va multumesc

Depuneti contestatie si eu sunt intro situatie similara adica

Mi-am depus dosarul de pensionare in data de 02.12.2010 cu 30 zile inainte de indeplinirea conditiilor de pensionare(01.01.2011) in baza legii 49 din 19 marte 2010 pentru pensie la limita de virsta cu reducere de virsta pentru anii lucrati in grupa 1 de munca.
Dosarul mi-a fost respins in baza art 178 din legea 263/2010.
Cum este posibil asa ceva ?
Legea 263 a fost aprobata de parlamentul acestei tari in 16.12.2010 si publicata in monitorul oficial in 20.12.2010.
Deci in aceasta tara se pot schima regulile jocului in timpul jocului atunci cind guvernului ii convine dar cind altcineva(comunitatea europeana)le ,schimba se supara