avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate husseincudop

Activitate husseincudop

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce posibilitate exista sa primesc concediul medical ptr carantinare impotriva transmiterii Covid, , in urmatoarea situatie

Am fost infectat cu Covid la locul de munca prin contact cu un coleg care fusese diagnosticat cu 3 zile inainte si ca urmare a ramas acasa in carantina..
Nu am constientizat ca m-am imbolnavit si eu , dar fiind tot mai obosit si fiindu-mi tot mai greu sa prestez munca fizica ptr care fusesem angajat , am demisionat din serviciu, practic int-o zi de vineri la sfarsitul programului.
Fiindu-mi din ce in ce mai rau , m-am prezentat la medicul de familie care mi-a facut testul rapid antigen Covid 19 care a iesit pozitiv..
Am fost trimis cu ambulanta la spital unde am fost evaluat si s-a confirmat infectarea cu SARS-COV-2, mi s-a dat tratament la domiciliu cu revenire peste 14 zile ptr efectuare CT intrucat radiografia a indicat existenta unor noduli la plamani.
INTREBARE
Poate medicul de familie sa imi acorde concediul medical ptr carantinare in conditiile in care eu am demisionat cu 2 zile ( in fapt nelucratoare fiind sambata si duminica ) inaintea testarii pozitive ?
Va multumesc !
Locuiesc intr-un apartament la ultimul nivel.

Au existat puternice infiltratii de apa din cauza acoperisului stricat. Desi s-au facut mai multe notificari administratia a refuzat sa repare acoperisul pe motiv ca locatarii nu vor.

Deoarece ploua efectiv in casa, am platit reparatia acoperisului din fonduri personale.Reparatia s-a facut cu o firma specializata, respectand toate legile in vigoare(licitatie, tehnologie moderna, garantie ptr lucrarea efectuata)

Lucrarea s-a dovedit de buna calitate , a depasit in perfecta stare perioada de garantie si dupa 6 ani, asociatia mi-a platit costul lucrarii , la valoarea de acum 6 ani, desi in adunarea generala s-a stabilit ca plata sa se faca la valoarea actualizata ptr euro ( se stie ca toate firmele isi calculeaza facturile in euro dupa care le convertesc in ron, la cursul BNR din ziua platii )

In momentul de fata am restante la intretinere ptr care mi se cer penalitati f mari.

De la Institutul National de Statistica am obtinut cat a fost rata inflatiei in ultimii 7 ani, si credeti-ma e f mare.

Intrebare

Pot cere in instanta reactualizarea cu rata inflatiei a sumei platite de catre asociatie ptr lucrarea de izolatie efectuata si eventuala compensare a acesteia cu suma ce o datorez asociatiei ptr penalitati si cheltuieli la intretinere?
Lucrez ca programator la o firma de profil IT .
Angajarea mea s-a facut prin intermediul unei firme contractoare, firma cu care am incheiat contract de munca pe o perioada nedeterminata.

De mai bine de 1 an compania IT face presiuni asupra mea sa lucrez de acasa si sa vin la birou doar ptr sedintele de analiza, saptamanale.Este probabil politica firmei de a-si diminua cheltuielile cu personalul.

Am refuzat acest lucru, fapt ce nu a convenit sefilor.

De 3 ani , de cand lucrez la aceasta firma IT nu am avut nici un fel de sanctiuni sau abateri disciplinare.Am avut o activitate eficienta , cu sarcini si proiecte predate la termen, fara reclamatii sau nemultumiri venite de la clienti.

Astazi am fost chemat de catre contractor care mi-a spus ca firma IT renunta la serviciile mele si mi-a solicitat sa ne despartim in baza art 55 litera b din codul muncii, adica prin acordul partilor.

Cand am cerut explicatii mi s-a spus ca s-a redus bugetul proiectului pe care sunt platit si de aceea au renuntat la mine.

Din pacate nu acesta este adevarul.Firma angajeaza in continuare programatori.Are pe site oferta ptr noi angajari si de altfel chiar joia trecuta ne-a venit un nou coleg.
Adevarul este unul singur:sunt indepartat ptr ca refuz sa lucrez la domiciliu

Din acest motiv refuz sa semnez desfacerea contractului de munca prin acordul partilor.
Doresc sa dau in judecata firma ptr intreruperea nejustificata a contractului de munca.

Intrebare

Pe cine trebuie sa dau in judecata, contractorul sau firma IT unde mi-am desfasurat activitatea si care cere contractorului sa -mi desfaca contractul de munca?
Multumesc foarte mult pentru indicatiile date, pentru sprijinul oferit.
Sunt pensionar si locuiesc cu sotia in garsoniera fiului meu, pe baza liberului sau consimtamant.

In 2010 mi-am vandut casa si pamantul si i-am dat fiului toti banii ca sa-si salveze un alt apartament de la executare silita.

In compensatie fiul a spus ca ma lasa sa traiesc aici in garsoniera cate zile mai am si plateste toate cheltuielile de la asociatia de proprietari, eu avand o pensie de numai 450lei.

Din vara nu s-a mai platit la intretinere si asociatia m-a dat in judecata pe mine , tatal sau , crezand probabil ca eu sunt proprietarul.

Sunt citat la judecatorie pentru prima infatisare. Pensia atat de mica nu-mi permite sa angajez avocat si nu stiu cum sa procedez.

Intrebari

Ce trebuie sa fac ?. Sa depun o declaratie pe propria raspundere ca nu sunt proprietar al garsonierei?

Pot cere anularea acestei actiuni judecatoresti si sa cer sa se deschida alta actiune judecatoreasca pe numele fiului care este proprietarul de drept al casei?
Răspuns la discuția Suspendare proces
Am dreptul sa cer avocatului asociatiei sa prezinte o copie dupa cartea de identitate a presedintelui ptr a se demonstra daca locuieste sau nu in bloc, ptr a sti unde poate fi cautat ptr mediere?
Am fost data in judecata de catre acest presedinte. Dar am reale indoieli ca efectiv acest presedinte m-a dat in judecata, deoarece:

-lipseste copia dupa cartea de identitate a presedintelui

- efectiv se ascunde, nu poate fi gasit nicaieri, si-a schimbat toate nr de telefon inclusiv cele de la firma pe care o detine si cu care apare inregistrat la registrul comertului, toate nr de telefon sunt la secret
-am incercat sa-l caut la sediul frmei, dar sediul social este fictiv, punctele de lucru nu pot fi gasite
-am cerut avocatei sa-mi dea nr sau de telefon al presedintelui in vederea unei intelegeri amiabile , dar a refuzat

-avocata asociatiei mi-a solicitat chiar in fata judecatorului sa rezolv problema cu administratorul, caci si acesta, citez , are functie de raspundere
Ma aflu in proces cu asociatia de proprietari.

Presedintele asociatiei cu care sunt in litigiu nu locuieste in bloc de cativa ani motiv ptr care nici nu-si mai exercita atributiile de presedinte, nu poate fi contactat de catre ceilalti proprietari nici macar telefonic.

Conform HG 1588/2007 , art 18/7 ar fi trebuit inlocuit in termen de 90 zile de la data in care s-a constatat indisponibilitatea sa in exercitarea atributiilor ptr care a primit mandatul de presedinte de asociatie de proprietari.

Intrebare

In conditiile in care presedintele care a intentat actiune in justitie in numele asociatiei de proprietari ocupa ilegal aceasta functie ,se poate solicita instantei amanarea judecatii sau suspendarea temporara a procesului( nu stiu exact care e forma legala) , pana la data la care asociatia , ca si reclamant, isi va alege un nou presedinte conform legislatiei in vigoare?


Ma aflu in proces cu asociatia de proprietari.

Presedintele asociatiei cu care sunt in litigiu nu locuieste in bloc de cativa ani motiv ptr care nici nu-si mai exercita atributiile de presedinte, nu poate fi contactat de catre ceilalti proprietari nici macar telefonic.

Conform HG 1588/2007 , art 18/7 ar fi trebuit inlocuit in termen de 90 zile de la data in care s-a constatat indisponibilitatea sa in exercitarea atributiilor ptr care a primit mandatul de presedinte de asociatie de proprietari.

Intrebari

1 ) Este legala pastrarea in functie a presedintelui in conditiile in care acesta absenteaza efectiv din asociatie de cativa ani?

2 ) Mai are acest presedinte calitatea sa reprezinte asociatia in litigiu cu un alt proprietar in conditiile in care abuzurile invocate in proces s-au petrecut in perioada in care presedintele parasise in fapt asociatia?

[Editat - intrebare postata in topic distinct, in Procedura in fata instantei civile]

Sunt intr-o situatie disperata.

Am credit ipotecar si de nevoi personale la mai multe banci si IFN-uri

Sunt executat silit ptr un credit de nevoi personale.

b]Retinandu-mi -se 1/3 din venit doar ptr un singur credit sunt in imposibilitatea de a le mai plati pe celelalte.

In acest moment datoria lunara bancara a devenit mai mare decat venitul realizat .
Ptr supravietuire nu imi ramane nici un leu daca ma straduiesc sa platesc ratele.

Singura sansa ptr supravietuire ar fi sa fiu IMEDIAT executat silit LA CERERE de catre toate bancile unde am credite.

In acest mod , dupa scoaterea casei la licitatie mi se va retine doar 1/2 din venitul salarial.

Cu jumatate din salariu voi putea inchiria o camera , sa am un trai submediocru si mai ales sa raman in VIATA !!!.

INTREBARI

1) Exista procedura executarii silite la cerere?se poate merge la fiecare banca in parte cu o astfel de cerere?

2) Cine stabileste cuntumul retinerii ptr fiecare banca in cadrul retinerii totale de 50% din venit?

3) Dat fiind ca am datorii la 2 banci si 2 IFN--uri inseamna ca voi suporta cheltuieli de executare de la 4 executori judecatoresti?