avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Activitate uninovator

Activitate uninovator

Răspuns la discuția Dreptul la imagine
Mmmda, cred că aici mergea un rezumat. Deci poate sau nu poate omul să publice pozele pe internet?

Cererea se face in nume propriu , fiecare dintre colegii dvs pot da in judecata pe angajator .. insa potrivit art.47 c.proc.civ. , mai multe persoane pot fi împreună reclamante sau pârâte dacă obiectul pricinii este un drept sau o obligaţie comună ori dacă drepturile sau obligaţiile lor au aceeaşi cauză.


Da dar nu stiu daca au curaj peste 60% din angajati sa dea in judecata firma, si daca nu se hotarasc mai multi odata, degeaba.. O sa-i bage pe cei cativa care se razvratesc in cele mai proaste posturi (ca e o firma de paza).. Si n-ai ce sa faci daca te trimit pe un camp sa pazesti o hazna. E un pic delicat, mai ales ca nu suntem de neinlocuit, ei au anunt de angajare in ziar zilnic, si vin zeci de oameni pe zi sa se inscrie. Inseamna ca singura solutie e sa-i dam separat in judecata atunci cand demisionam.
jondoe1 a scris:

banuiesc ca I.T.M.-UL nu va rezolva nimic eventual va amenda firma dar dvs.nu veti primi banii inapoi pentru orele lucrate in plus si poate obliga patronul sa va acorde concediul pe care probabil dvs. l-ati luat in acte si a-ti fost si platit pentru acesta
singura modalitate este tribunalul unde nu puteti fi anonim nici dvs.nici colegii


Si daca ii dau doar eu in judecata si castig, le vor da celorlalti banii inapoi sau doar mie?
Oricum, daca interventia mea judiciara nu-i poate ajuta pe colegi, e bine sa le aduc la cunostiinta aceasta practica si cand se hotarasc sa schimbe serviciul, dau si ei in judecata firma ca sa-si recupereze banii.
Firma mea cauta nod in papura ca sa taie din salarii si cand nu gaseste, tot taie, din principiu, sau mai ales daca ai ore suplimentare prea multe, deci salariul prea mare.

In plus, i-am intrebat pe colegii mei mai vechi, de ce nu va cereti concediile si mi-au zis "Pai ce, ti le dau? Si chiar daca ti le dau, sunt neplatite."

Intrebarea mea este acum: se pot strange mai multe persoane care sa dea in judecata angajatorul si sa ramana anonime, iar nedreptatea sa fie corectata fata de toti angajatii, chiar si cei care nu sunt pe lista anonima? Motivul: pentru a nu fi date afara sau retrogradate din functie persoanele reclamante. Sau ma gandesc ca.. si asa vreau sa-mi dau eu demisia, as putea sa le fac un bine gramada celorlalti si sa dau doar eu in judecata firma..

Ce ne sfatuiti sa facem?
eumarian a scris:
..Apoi, litigiile de munca sunt scutite de taxe de timbru si exista destui oameni care s-au reprezentat singuri cu succes. Cheltuielile de judecata se recupereaza de la angajator daca pierde. Chiar nu stiti domeniul...

Sunt probleme cu accesul la justitie, dar nu cheltuielile de judecata sunt problema. Dvs stiti macar ce inseamna promiscuitate?

Bun, deci am nimerit un exemplu, iar daca exista aceasta regula ca angajatorul sa-ti plateasca cheltuielile, daca pierde, inseamna ca nu sunt asa de tampit precum vreti dvs. sa par, si si-au mai pus si altii problema cheltuielilor de judecata. Si, da! chiar nu stiu domeniul, ce credeati ca glumesc ca sa nu tac din gura?

Cunosc un exemplu in care tatal meu, in calitate de presedinte de bloc a angajat un avocat ca sa reprezinte asociatia si sa ia bani de la nustiu cine.. Ei bine, avocata in chestiune l-a plimbat pe taica-meu nenumarate zile si o platea in fiecare zi sume de milioane si o lua cu masina de langa casa, si ce facea in fiecare zi era sa mai semneze cate un document, adica se miscau lucrurile in ritm de melc. Deci nu pot sa cred ca avocatii sunt painea lui Dumnezeu pt ca se zbat numai in interesul tau si iti iau si bani putini..

Lucrati in domeniu, domnule EuStiuCeEPromiscuitatea? :)) C-aveti asa.. un ton de superioritate fata de muritorii de rand ca mine.

uitati ca se foloseste expresia "a te scalda in promiscuitate": [ link extern ]
eumarian a scris:

Cunoasteti vreo nedreptate evidenta? Sper sa nu fie ca nu va puteti rezilia in a 2a luna contractul cu operatorul de telefonie mobila prin care ati primit telefonul gratis, ca innebunesc...


Am zis ca nu cunosc prea bine sistemul, nu ca n-am habar pe ce lume ma aflu.
Cat despre nedreptate.. dvs. v-ati uitat vreodata la emisiunea D'ale lu' Mitica de pe TVR 2? Sunt acolo destule exemple.


Cum o sa-i obligati pe avocati sa lucreze pe salariu minim doar pentru ca nu intelegeti dvs regimul cheltuielilor de judecata? Exista asistenta publica judiciara gratuita, exista asociatii si grupuri de sprijin pentru cei nedreptatiti, exista mass-media si campanii sociale, exista acest Forum


Nici n-am zis ca ma pricep, tocmai de aceea am deschis acest subiect, ca sa mai fac putina lumina in impresiile mele despre cum functioneaza legea; Observ ca dvs. ati inteles doar jumate din ce-am zis: [ link extern ]
In fine, parerea mea este ca oamenii se tem in general sa recurga la avocati pentru a le rezolva problemele pentru ca acestia sunt foarte avizi de bani.

Sa spunem de exemplu ca eu nu am primit concediu si nici bani pe concediu pe anul ce a trecut de la firma la care lucrez. In mod normal trebuie sa ii chem in justitie; de ce as fi eu dispus sa cheltui bani pe judecata pentru a-i pune la punct pe ei? Adica mie mi se face o nedreptate si tot eu sa platesc? Ideea este ca si oamenii cu mai putini bani au drepturi, si daca sa ti se faca dreptate este un lux, atunci foarte multi romani nu si-l permit. Probabil ca o sa spuna cineva "daca nu e asa de importanta nedreptatea respectiva, de ce sa mai declansezi un proces?" iar eu o sa ii raspund ca astfel de nedreptati sunt la fel de comune ca mersul la cumparaturi, si iti consuma nervii si sanatatea si iti scurteaza viata. De ce e asa comun? Pentru ca vinovatii se simt bine in acest mediu in care poti sa sfidezi oamenii de rand.

Mai deunazi, (prin Giulesti) iesisem cu prietena mea de pe o strada mica, ale caror trotuare erau blocate , deci fusesem nevoiti sa mergem pe unde circulau masinile, iar cand am ajuns in strada mare, venea un tigan de la vreo 50 de m intr-o atat de mare viteza spre noi ca am incremenit, cu chiu cu vai ne-am repezit crispati din calea lui si a facut curba pe langa noi cu 40 de km/h cred. Vi se pare normal ca eu sa platesc in situatia asta pentru a i se aplica vreo pedeapsa lui?

Nu sunt expert in chestiuni ale legii pentru ca n-am avut de-a face cu ea, dar bunul simt imi spune ca nu e normal sa platesc o groaza de bani ca sa dovedesc ca cineva era sa ma calce cu masina, pana la urma eu fac o fapta demna de laudat, ca reclam un posibil criminal, si in acest fel previn alte nenorociri, ar trebui sa fiu recompensat, nu descurajat. Pana la urma d-aia ne scaldam in promiscuitate in viata de zi cu zi. Dvs. nu credeti ca ar trebui reinventata roata? Sau poate nu sunt eu la curent cu unele lucruri...?!
BX a scris:

Dreptatea nu este a celor puternici ci a celor cu bani. Cele doua categorii nu neaaparat coincid.
Cinstit va fi pe lume cand nu vor mai fi banii. Pana atunci... sclavie pe plantatie.


Da, "puternici" inseamna "cu bani", credeam ca se intelege. Cat despre sclavie pe plantatie.. imi pare rau ca exista lume care se conformeaza cu faptul ca banii te situeaza deasupra legii.
"Wittgenstein ii spunea lui Russell ca a reduce o idee la argumente e ca si cum ai atinge un inger cu mainile murdare ..."
Eu din pacate nu-i cunosc sau nu i-am citit pe niciunul dar ma gandesc ca Dl Wittgenstein nu era un prea mare activist al democratiei; Cum poti sa modifici obiceiul unei comunitati, in spirit democrtic, daca nu discuti cu nimeni? Daca nu vroiam sa schimb ceva, scriam o poezie despre asta si gata.

Iata ce propun: [ link extern ]
Ma deranjeaza sa aud tot felul de situatii in care lumea inchide ochii la nedreptatea care li se face pentru ca nu-si permit cheltuielile de judecata. Mesajul este ca “dreptatea este a celor puternici”. Am auzit ca unele companii puternice platesc avocati grei care sa traga de timp in instanta si sa lungeasca cheltuielile oponentului pana cand il scoat din cursa; in acest fel ii descurajeaza si pe altii sa demareze actiuni de acest gen. Ce sansa de reusita are un om de rand, care nu poate plati un avocat pe masura adversarului sau sustine cheltuielile pe o perioada lunga de timp?

Am apelat la acest forum evident pentru ca se gasesc aici multi oameni specializati, insa va invit sa vedeti propunerea mea pe acest site pe care l-am facut din idealul de a schimba lucrurile neplacute de care ne lovim in viata: [ link extern ]