avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Sunteti de acord ca \"dreptatea este a celor ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Sunteti de acord ca "dreptatea este a celor puternici"?

Ma deranjeaza sa aud tot felul de situatii in care lumea inchide ochii la nedreptatea care li se face pentru ca nu-si permit cheltuielile de judecata. Mesajul este ca “dreptatea este a celor puternici”. Am auzit ca unele companii puternice platesc avocati grei care sa traga de timp in instanta si sa lungeasca cheltuielile oponentului pana cand il scoat din cursa; in acest fel ii descurajeaza si pe altii sa demareze actiuni de acest gen. Ce sansa de reusita are un om de rand, care nu poate plati un avocat pe masura adversarului sau sustine cheltuielile pe o perioada lunga de timp?

Am apelat la acest forum evident pentru ca se gasesc aici multi oameni specializati, insa va invit sa vedeti propunerea mea pe acest site pe care l-am facut din idealul de a schimba lucrurile neplacute de care ne lovim in viata: [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
uninovator, utilizator
Cel mai recent răspuns: uninovator , utilizator 23:26, 22 Ianuarie 2011
Si ce propuneti?
Dreptatea nu este a celor puternici ci a celor cu bani. Cele doua categorii nu neaaparat coincid.
Cinstit va fi pe lume cand nu vor mai fi banii. Pana atunci... sclavie pe plantatie.
"Wittgenstein ii spunea lui Russell ca a reduce o idee la argumente e ca si cum ai atinge un inger cu mainile murdare ..."
Eu din pacate nu-i cunosc sau nu i-am citit pe niciunul dar ma gandesc ca Dl Wittgenstein nu era un prea mare activist al democratiei; Cum poti sa modifici obiceiul unei comunitati, in spirit democrtic, daca nu discuti cu nimeni? Daca nu vroiam sa schimb ceva, scriam o poezie despre asta si gata.

Iata ce propun: [ link extern ]
BX a scris:

Dreptatea nu este a celor puternici ci a celor cu bani. Cele doua categorii nu neaaparat coincid.
Cinstit va fi pe lume cand nu vor mai fi banii. Pana atunci... sclavie pe plantatie.


Da, "puternici" inseamna "cu bani", credeam ca se intelege. Cat despre sclavie pe plantatie.. imi pare rau ca exista lume care se conformeaza cu faptul ca banii te situeaza deasupra legii.
Legat de spusa (care nu era pentru dvs, era "status"), va pot spune ca nici Wittgenstein nu a fost foarte convins de el, din moment ce a scris curand Tractatus.

Legat de subiect, cred ca reinventati roata cand ar trebui sa studiati sistemul actual. Cum o sa-i obligati pe avocati sa lucreze pe salariu minim doar pentru ca nu intelegeti dvs regimul cheltuielilor de judecata? Exista asistenta publica judiciara gratuita, exista asociatii si grupuri de sprijin pentru cei nedreptatiti, exista mass-media si campanii sociale, exista acest Forum ...

Cunoasteti vreo nedreptate evidenta? Sper sa nu fie ca nu va puteti rezilia in a 2a luna contractul cu operatorul de telefonie mobila prin care ati primit telefonul gratis, ca innebunesc...

Alte discuții în legătură

Pasivitatea silviu. durlã silviu. durlã B-) Nu cu mult timp în urmă am iniţiat o acţiune prin care doream să observ reacţia oamenilor la recomandarea de a ieşi din pasivitate şi de a lua ... (vezi toată discuția)
Mori cu dreptatea ContSters129185 ContSters129185 Oare in tara asta se traieste numai cu abuzuri, minciuni, falsuri, nemernicii? Nu mai exista lege, dreptate ,? Sa fi ajuns coruptia la rang de lege? Din cate ... (vezi toată discuția)
Cum e posibil ca o persoanã sã piardã un proces doar datoritã faptului cã a decedat cealaltã petentã, care era și ea parte în proces ? 280366 280366 [b]Cum e posibil ca o persoană petentă să piardă un proces doar datorită faptului că a decedat cealaltă petentă, care era și ea parte în proces ... (vezi toată discuția)