avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Activitate George_C

Activitate George_C

Bună ziua!
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a emis în data de 14.04.2020 o hotărâre prin care toți locuitorii județului Constantța sunt obligați să poarte o mască (simplă, chirurgicală, eșarfă etc.) pe nas și pe gură în spațiile publice. Hotărârea, așa cum a apărut ea în presă, nu prevede norme de aplicare și nici sancțiuni. Întrebarea mea este dacă o astfel de hotărâre este legală? Se poate impune o astfel de obligație în mod discriminatoriu doar pentru locuitorii unui județ? Cine aplică prevederile hotărârii și ce sancțiuni risc?
Vă mulțumesc!
adolfinapop a scris:

Depinde de clauzele contractuale.


Nu exista niciun contract semnat. Am discutat toate aspectele telefonic si pe mail. Singura dovada fizica este factura pe care a emis-o doamna respectiva, pe care a specificat ca nu am ajuns la dumneai. Multumesc pentru raspunsuri!
Salut! Daca s-a facut o plata in avans pentru cazarea unui grup de persoane (avans achitat initial din fonduri proprii, insa avand in vedere ca decontul era facut de o institutie publica, s-a virat restul banilor -de fapt suma totala, avansul meu deja era in plus- inainte sa ajungem la locul de cazare), insa nu s-a beneficiat de serviciile respective (n-am mai ajuns la locul de cazare din motive independente de noi, drumurile erau in reparatii sau inchise la acel moment desi am incercat pana noaptea tarziu sa ajungem...), iar proprietara (PFA) a trimis factura pentru suma incasata (fara factura pe avans), specificand ca grupul nu a mai ajuns la destinatie, se pot recupera banii platiti (in afara de avans)?
Mersi anticipat de raspuns!
Buna ziua. Stiti cumva daca este reglementata in vreun fel, de legislatia din Romania sau din UE folosirea, pe domeniul internet .ro, a altei limbi decat limba oficiala din Romania, adica limba romana? Mai exact, daca site-ul este inregistrat pe domeniul .ro si promoveaza o destinatie turistica din Romania, este legal ca limba principala folosita sa fie alta decat limba romana? Multumesc.