avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Obligativitatea respectării unei hotărâri a ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Obligativitatea respectării unei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

Bună ziua!
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a emis în data de 14.04.2020 o hotărâre prin care toți locuitorii județului Constantța sunt obligați să poarte o mască (simplă, chirurgicală, eșarfă etc.) pe nas și pe gură în spațiile publice. Hotărârea, așa cum a apărut ea în presă, nu prevede norme de aplicare și nici sancțiuni. Întrebarea mea este dacă o astfel de hotărâre este legală? Se poate impune o astfel de obligație în mod discriminatoriu doar pentru locuitorii unui județ? Cine aplică prevederile hotărârii și ce sancțiuni risc?
Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2020
George_C, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:48, 16 Aprilie 2020
In functie de conditiile locale, Comitetele judetene au astfel de competente date prin starea de urgenta instituita pe teritoriul tarii.
Este recomandabil sa procedati în acest fel daca vreti sa va protejați si sa ii protejați pe altii.
Mai ales sa ii protejați pe altii.

Constanta este o zonă de risc.

Si eu am făcut această recomandare în urma cu ceva timp:

www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptii de la purtarea mastii in spatii inchise alina_25 alina_25 Daca am adeverinta medicala care dovedeste ca sufar de o afectiune medicala care nu imi permite folosirea mastii in spatii inchise pot intra in acele ... (vezi toată discuția)
De ce trebuie purtata masca in starea de alerta si nu exista aceasta obligatie in starea de urgenta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Raspunsul este simplu. S-a constatat ca este necesara purtarea mastii foarte tarziu la nivel mondial. Nu este vorba de incalcarea unor drepturi ... (vezi toată discuția)
Este legala amendarea persoanelor care nu poarta masca in spatiu ... eduard27 eduard27 este legala amendarea persoanelor care nu poarta masca in spatiu deschis? (vezi toată discuția)