avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 112 soluții astăzi
Forum Activitate alb_gabi

Activitate alb_gabi

Diploma declarata pierduta in monitorul oficial si gasita. Mai am nevoie de duplicat?
Daca am absolvit o scoala postliceala finantata de la buget, ma pot inscrie la o a doua scoala postliceal finantata de la buget?
Vă rog să-mi spuneți referitor la revizuirea burselor sociale conf.Ordinului Ordinului 5576/2011 cu modificari
Art. 12. - (1) Bursele de ajutor social se acordă la începutul anului şcolar şi sunt revizuite semestrial, în funcţie de modificările intervenite în veniturile nete lunare ale familiei.
[{*}] (2) Pot păstra bursa elevii promovaţi şi cu nota 10 sau, după caz, calificativul Foarte bine la purtare. (alineat modificat prin art. I pct. 4 din Ordinul M.E.C.T.S. nr. 3470/2012, în vigoare de la 16 martie 2012)
Nu inteleg alin.2. Cine isi poate pastra bursa? Cei care au beneficiat de bursa si obtin venituri nete lunare mai mari de 50% din salariul minim pe economie dar sunt promovati si am media 10 la purtare? Sau cei care au veniturile nete stabilite conf.ordinului si nu au corigente la trunchiul comun?
Suntem liceu tehnologic în unitatea noastră nu se încheie medii semestriale. În cazul în care este corigent la o materie din trunchiul comun si a beneficiat de bursa sociala în semestrul I, mai poate beneficia de bursa socială in semestrul II?
Va multumesc.
Buna ziua. In martie 2014 s-a angajat in unitatea noastra, institutile publica - unitate de invatamant un muncitor. Postul era temporar vacant, conf HG 286/2011 cu completarea HG 1027/2014,am organizat concurs cu publicare in MO a postului temporar vacant. Avand in vedere LG 27/2015 si Codul muncii pot transforma contractul de munca al muncitorului din perioada determinata in nedeterminata?
Sau trebuie deblocat postul și organizat alt concurs cu publicare in MO etc.
Va multumesc
Buna ziua. Sunt secretara la o scoala cu norma inteaga. Prin fonduri europene scoala a primit finantare POSDRU existand posturi cu 4 ore/saptamana.
Pot ocupa unul din aceste posturi prin cumul de functii?
O persoana care a fost incadrata pe postul de supraveghetor de noapte din data de 04.05.2005, la controlul periodic de catre medicul de intreprindere a fost gasit inapt pentru a lucra noaptea in data de 28.04.2014. Avand in vedere ca postul de supraveghetor de noapte este de a supraveghea copii cazati in internat noaptea, persoanei i s-a propus un post de ingrijitor scoala (post care era vacant temporar), iar ca urmare a acceptului sau s-a transferat pe post de ingrijitor scoala.
Acum, in 11.03.2015, alt medic de intreprindere îi dă acceptul de a lucra noaptea.
Persoana solicita reincadrarea pe postul de supraveghetor de noapte (post care este ocupat pe perioada determinata de alta persoana).
Se poate reincadra pe postul de supraveghetor de noapte? Trebuie organizat concurs?
art.7 din HG 1062/30.10.2012, spune că bursa profesională se sistează ... dacă elevul înregistrează cel putin 20 de absențe nemotivate din totalul orelor de studiu ori cel putin 20% din totalul orelor la o singură disciplină de studiu / un singur modul, cumulate pe un an școlar....
Acel 20% sunt total absente sau se referă doar la absențele nemotivate, având în vedere existența înainte de procent a conjuncției ”ori”.
Va multumesc
Discuție Chirias ANL
In data de 22.09.2014 am primit o notificare prin care imi spune sa predau locuinta primita cu chirie de la serviciul fond locativ, pana la data de 31.10.2014, datorita faptului ca am restante de 3 luni la asociatie.
In notificare imi spune ca a mai fost trimisa o instiintare , referitor la plata datoriilor fata de asociatie. Adresa pe care eu nu am primit-o.
Am achitatat datoriile in data de 23.09.2014, mai poate fi pusa in aplicare rezilierea contractului de inchiriere?
Un cadru didactic cu vechime in invatamant de 22 ani este in concediu fara plata pentru nevoi personale pe perioada unui an de la 18.11.2013 pana la 18.11.2014.
Nu a mai beneficiat de cfp. Mai poate beneficia in continuare de concediu fara plata inca 1 an? Sau trebuie sa astepte 10 ani pentru a mai putea beneficia de cfp adica in 2023?
Legea 1/2011, art.255 nu este foarte explicita.
Buna ziua. Sunt de la o institutie de invatamant si avem in unitate o persoana in functia de supraveghetor de noapte care care probleme de sănătate : diabet si probleme cu inima. D-na doctor de la medicina muncii nu-i acorda avizul pentru a continua munca de noapte, ii acorda avizul doar pentru munca de zi.
Nu stiu ce procedura exista pentru astfel de caz.
1.Trebuie sa-i aduc la cunostinta faptul ca nu mai poate avea activitate de noapte?
2.Exista posibilitatea sa se faca schimb de posturi intre salariati? Adica sa-i propunem sa treaca pe un post de ingrijitor (cu salar mai mic) , iar un ingrijitor sa treaca pe postul de supraveghetor?
3. Trebuie organizat concurs , în cazul in care exista posilitatea de la punctul 2?
4. În cazul in care nu vrea sa treaca pe postul de ingrijitor, va fi concediat?
Va multumesc pentru atentia acordata.