avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate iulia32

Activitate iulia32

Bună ziua,
Veniturile din despăgubiri morale şi materiale (obţinute în noiembrie 2017) se impozitează? Vă mulţumesc anticipat pentru răspunsuri
Bună ziua,

Veniturile din despăgubiri morale şi materiale (obţinute în noiembrie 2017) se impozitează? Vă mulţumesc anticipat pentru răspunsuri.
Bună ziua,
Am următoarea problemă:
Lucrez într-o instituție bugetară și am vechimea în muncă de 19 ani și 10 luni, iar sporul de 20 %. Din noiembrie 2016 voi trece la tranșa de vechime între 20 - 25 de ani, cu sporul aferent de 25 %. Doar că, dna contabilă spune că nu se mai acordă integral cei 5 %, ci doar 2,5. Este normal? Unii angajați au primit 25 % vechime, alții vor primi 22,5%?
Vă mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția echitate salarială
Vă mulţumesc!
Bună ziua,
Mă confrunt cu următoarea problemă: lucrez într-o instituţie bugetară, în cercetare. De câţiva ani, salariul meu se află la limita inferioară a grilei (acest lucru nu se întâmplă din cauza neîndeplinii sarcinilor de serviciu) şi mi s-a spus permanent că nu sunt bani pentru reglemetarea situaţiei. Alte persoane, care se află, din punctul de vedere al gradului, cu o treaptă mai jos decât mine, încasează aceeaşi sumă, adică ele sunt plătite la maximum, conform treptei lor de salarizare. În contextul discuţiilor actuale, de reglementare a salariilor, am cerut să mi se acorde banii cuveniţi gradului şi muncii prestate, pentru că nu mi se pare normal ca toate salariile să fie aduse la nivelul de sus, iar al meu să rămână aşa cum este. Mi s-a răspuns că nu există în institut o altă persoană cu acelaşi grad pe care îl am eu şi, prin urmare, neavând cu cine să fie comparat salariul meu, rămân cu aceeaşi retribuţie. Ceea ce mi se pare o aberaţie. Nu se poate sau nu se vrea să se vadă faptul că salariul meu va fi, în curând, chiar mai mic decât al unor colegi care au vechime mai mare decât mine? Nu ştiu ce să fac, pentru că orice încercare de a rezolva situaţia s-a lovit permanent de răspunsul nu se poate, nu sunt bani, în timp ce eu văd că pentru alţii din jurul se poate şi sunt bani.
Vă mulţumesc.
Din păcate, din luna aprilie transportul în comun în Craiova este gratuit pentru persoanele peste 70 de ani. Aşa că tatăl meu călătorea doar cu buletinul de identitate. Încercăm să găsim persoana care a sunat la 112. De fapt, poliţia încearcă să o găsească. Vă mulţumesc tuturor!
Vă mulţumesc pentru răspunsuri
Vă mulţumesc pentru răspuns. Din păcate mijloacele de transport în comun din Craiova nu numai că nu sunt dotate cu camere de filmat, dar condiţiile pe care le oferă sunt extrem de proaste. În momentul accidentului tatăl meu s-a speriat atât de tare încât nu şi-a mai amintit nici numărul de telefon de acasă. A doua zi, la poliţie i s-a spus fratelui meu că ar putea fi găsită persoana care a sunat la 112 şi că aceasta ar putea fi martor. Dar cine ştie. Nu mai avem încredere în nimeni. Suntem pasaţi de la unul la altul. Mă revoltă foarte tare lipsa de reacţie a şoferului. Poate chiar el ar fi trebuit să anunţe Poliţia sau Salvarea. Dar nu a făcut-o. Nu a avut nici pic de omenie. Dintr-un om sănătos şi activ tatăl meu zace acum la pat şi suferă fără să fi avut nici cea mai mică vină.
Bună ziua,
Pe 30 aprilie tatălui meu i s-a întâmplat un accident stupid în urma căruia are de suferit. Era călător într-un mijloc de transport în comun, stând în picioare, nu aşezat pe scaun. La un moment dat, şoferul autobuzului a pus o frână foarte bruscă şi femeia care stătea pe scaun în dreptul tatălui meu a fost proiectată peste piciorul lui stâng, fracturându-i-l în două locuri. Nici şoferul autobuzului, nici femeia respectivă nu au avut nici cea mai mică reacţie, continuându-şi liniştiţi drumul. La prima staţie o altă doamnă (pe care nu o cunoaştem) l-a ajutat pe tatăl meu să coboare, a sunat la 112 şi a aşteptat până l-a preluat Salvarea. Acum trebuie să stea la pat 6 săptămâni şi nu ştim nici cât va dura recuperarea, ţinând cont că este o persoană în vârstă. În urma incidentului, fratele meu a mers la RAT, a spus ora aproximativă la care s-a întâmplat incidentul şi un amănunt prin care ar putea fi identificat mai uşor autobuzul cu care a călătorit tatăl meu, dar, cu toate acestea, şoferul vinovat nu s-a găsit (sau nu s-a vrut să se găsească). Directorul de la RAT i-a spus să acţionăm în judecată firma pentru recuperarea banilor cheltuiţi pe tratament şi daune morale. Ce şanse avem să câştigăm cu proces cu RAT Craiova (mai ales că, din lipsă de bani, tatăl meu ar vrea să se reprezinte singur în instanţă) şi care ar fi paşii de urmat. Cum se poate deschide un dosar?
Vă mulţumesc anticipat pentru răspunsuri!
Discuție cuantum ºomaj
Bună ziua,

Aş vrea să vă întreb care este cuantumul şomajului pentru o persoană care a lucrat 23 de ani şi a avut un salariu net de 2000 de lei. De asemenea, cât timp se acordă şomajul.
Vă mulţumesc anticipat pentru răspuns.