avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... echitate salarială
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

echitate salarială

Bună ziua,
Mă confrunt cu următoarea problemă: lucrez într-o instituţie bugetară, în cercetare. De câţiva ani, salariul meu se află la limita inferioară a grilei (acest lucru nu se întâmplă din cauza neîndeplinii sarcinilor de serviciu) şi mi s-a spus permanent că nu sunt bani pentru reglemetarea situaţiei. Alte persoane, care se află, din punctul de vedere al gradului, cu o treaptă mai jos decât mine, încasează aceeaşi sumă, adică ele sunt plătite la maximum, conform treptei lor de salarizare. În contextul discuţiilor actuale, de reglementare a salariilor, am cerut să mi se acorde banii cuveniţi gradului şi muncii prestate, pentru că nu mi se pare normal ca toate salariile să fie aduse la nivelul de sus, iar al meu să rămână aşa cum este. Mi s-a răspuns că nu există în institut o altă persoană cu acelaşi grad pe care îl am eu şi, prin urmare, neavând cu cine să fie comparat salariul meu, rămân cu aceeaşi retribuţie. Ceea ce mi se pare o aberaţie. Nu se poate sau nu se vrea să se vadă faptul că salariul meu va fi, în curând, chiar mai mic decât al unor colegi care au vechime mai mare decât mine? Nu ştiu ce să fac, pentru că orice încercare de a rezolva situaţia s-a lovit permanent de răspunsul nu se poate, nu sunt bani, în timp ce eu văd că pentru alţii din jurul se poate şi sunt bani.
Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: iulia32 , utilizator 10:32, 13 Iunie 2016
Aveti dreptate! Inechitatea in salariile bugetarilor ucide suflete!
Persoana care se considera discriminata poate adresa o sesizare catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, in termen de 1 an de la data savarsirii faptei sau de la data la care putea sa ia cunostinta de savarsirea ei.

De asemenea, persoana care se considera discriminata se poate adresa direct instantei de judecata, neconditionat de sesizarea CNCD, in termen de 3 ani de la data savarsirii faptei sau de la data la care persoana interesata putea sa ia cunostinta de savarsirea ei.
www.avocatnet.ro/content/art...
Vă mulţumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrarea pe alt post Maria933 Maria933 Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa gasesc raspunsul la aceasta intrebare. Multinationala la care lucrez m-a incadrat pe un post de operator date in loc de ... (vezi toată discuția)
Discriminare varsta Gogaie11 Gogaie11 Am 40 de ani . Vor să angajeze doar la maxim 30. Pot sa ii dau in judecata ? (vezi toată discuția)
Promovarea personalului in cadrul unei firme omkkap omkkap Este legala promovarea unor persoane in functie de conducere daca nu au vechime,calificare,si experienta necesara desfasurarii activitatii? eu am 7 luni in ... (vezi toată discuția)