avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Activitate IonPopescu-B

Activitate IonPopescu-B

Este primul pas către drumuri fără derapaje necontrolate. Există și martorul care a înregistrat evenimentul, astfel că nu are rost să pierdeți vremea și banii pentru a contesta incontestabilul. Puteți susține un examen și veți recupera permisul mai repede cu o treime (10 zile)
Mergeți și-l schimbați pentru că nu corespunde realității. Nu-l declarați pierdut pentru că durează și veți avea de făcut cheltuieli în plus - publicarea în ziar național, termen de așteptare....
Răspuns la discuția Salarii Asociatie proprietari
Pentru că personalul angajat se ocupă cu administrarea imobilului, a apartamentelor, a proprietății comune, iar nu a persoanelor, așa cum este prev. la art. 84 din L. 196/2018.
Cheltuielile calculate pe nr. de persoane sunt cele pentru apă caldă/rece, energie electrică instalații comune (lift, casa scării), conf. art. 82 din aceeași lege.
NU!
Cazierul auto se eliberează pe o perioada de maxim 5 ani, asta înseamnă că abaterile vor rămâne în ”cont” (istoric sancțiuni) timp de cinci ani.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conf. L 196/2018, răspunderea este a proprietarilor sau a reprezentanților, după caz. Adică, dacă plătiți administrator, com. executiv, preș., atunci aceștia au obligația de a se ocupa de buna administrare și reparare a imobilului.
Inspectoratul de poliție din care face parte ”rutierul” are obligația de a depune fișierul video înregistrat de către aparatul radar, prin care să probeze fapta constatată prin pr.-verbal. Însă, dacă în pr.-verbal nu este menționat niciun aparat, nici mașina pe care ar fi fost montat, dar nici suportul (hardul) sunt aproape convins că este vorba despre un nou abuz.
Faceți contestație, pentru că nu aveți nimic de pierdut, și vă recuperați permisul până lămurește instanța situația de fapt și de drept.
Obligatia de a se mentiona toate datele referitoare la omologarea si verificarea aparatelor radar este data de art. 109 din OUG nr. 195/2002 republicata.
Articolul I din ORDONANȚA nr. 11 din 31 ianuarie 2023, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 84 din 31 ianuarie 2023 )
(2) Constatarea contravențiilor se poate face și cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate și verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul-verbal de constatare a contravenției

Puteti contesta viteza atat in localitate cat si in afara localitatii, tinand cont ca practica ne arata faptul ca aparatele radar au o marja de eroare – plus/minus – cu aproximativ 5 km/h, iar in cazul radarelor mobile marja este mai mare.

În conformitate cu Norma de Metrologie Legala nr. 021-05 prevede la articolul 3.5.1: „Inregistrarile efectuate trebuie sa cuprinda cel putin urmatoarele:
data si ora la care a fost efectuata masurarea; valoarea vitezei masurate; imaginea autovehicului, din care sa poata fi pus in evidenta numarul de inmatriculare al acestuia;” si in conformitate cu art. 3.2.6. “Cinemometrul trebuie sa fie prevazut cu o functie de autotestare, care sa poata pune in evidenta orice defect sau dereglare functionala, ce pot avea influenta asupra exactitatii de masurare. Aceasta functie trebuie sa fie activata automat la fiecare punere in functiune a cinemometrului, avand si posibilitatea de a fi activata manual de catre operator, ori de cate ori se considera necesar. In cazul depistării unor defecte sau dereglari functionale, acestea vor fi semnalate iar functionarea cinemometrului va fi blocata.
Polițianul avea obligația de a preciza tipul aparatului videoradar folosit și nr. hardului pe care s-ar fi înregistrat fapta. În lipsa acestora, sunt convins că se ascunde o țeapă cu epoleți; cel puțin așa am constatat ”pe propria piele”.
Doar după înregistrarea dosarului la judecătorie aveți posibilitatea de a observa înregistrarea video; pe care trebuie să o cereți înainte de judecarea pe fond. Odată cu întâmpinarea, inspectoratul trebuie să depună la dosar și ”proba” video. Oricum, nu angajați avocat decât în cazul în care ați văzut înregistrarea, pentru a cheltui doar 20 de lei, taxa de timbru, necesară pentru recuperarea permisului , până la pronunțarea instanței.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are obligația de a cere oferte de la trei firme. Oricum, nu poate decide o persoana că trebuie înlocuită toată tigla. Trebuia să inlocuiasca doar tiglele sparte; altfel, cu rea- credință, vrea să-și protejeze apartamentu in baza unei stari generale de frică. De altfel, verificați dacă în actele de proprietate acoperișul este proprietate comună. În instanță trebuie sa probeze bună credință și acordul majorității proprietarilor pentru operația începută cu tupeu. De altfel, trebuia sa va arate și acum actele, devizul și acordul majorității proprietarilor.
Nu va speriați!
Cereți lămuriri și încercați sa dialogati cu insul.
Spor.

- Aveți Răspunde pe bara portocalie, mai jos, vă rog să nu mai răspundeți prin citare. Mulțumesc -
Evident. Cred ca este o făcătură. Oricum, în plângerea contravențională să cereți înregistrarea și, de la "Drumuri", locul unde este montat indicatorul ( km x + metri)
Personal, cred ca e vorba despre orgoliul unui politian.
Verificați dacă datele personale au fost completate corect...
Cel mai important, pregătiți doi martori - dintre persoanele care, desigur, se aflau în masina d- voastră, după ce vedeți înregistrarea video.

- Aveți Răspunde pe bara portocalie, mai jos, vă rog să nu mai răspundeți prin citare. Mulțumesc -
Vă mulțumesc. Sper să blochez gașca care a întocmit sute de acte fictive, în numele asociatie- folosind ilegal stampila - dar asociația functioneaza în baza L.114 si are statut înregistrat în anul 1999. De atunci nimic, doar escrocherii, tupeu și refuzul eliberării actelor în baza cărora încasează banii.
Stimă!

- Aveți Răspunde pe bara portocalie, mai jos, vă rog să nu mai răspundeți prin citare. Mulțumesc -